Permanent hårborttagning med laser

Permanent hårborttagning med laser är ett skonsamt sätt att bli av med besvärande hårväxt på olika kroppsområden, såsom i ansiktet och på ryggen. På den här sidan får du tips på seriösa kliniker som utför just permanent hårborttagning.

Hur funkar permanent hårborttagning med laser?

Laser-hårborttagning syftar till att skonsamt förstöra hårsäckarna så att nya hårstrån inte växer ut. Hårsäckarna förstörs tack vare att värme tränger in i huden, hårpigmentet och ända ner till hårrötterna, där den kommer åt de hårproducerande cellerna. Beroende på hår- och hudfärg behövs olika styrkor på lasern. Med andra ord anpassas behandlingen utifrån dina specifika förutsättningar.

Permanent hårborttagning på klinik

Permanent hårborttagning är en skönhetsbehandling som får allra bäst resultat när den görs på en klinik. Det finns en rad olika seriösa kliniker som utför personanpassade laser-hårborttagningar – här har du flera exempel på kunniga behandlare som erbjuder permanent hårborttagning på klinik:

Sveriges Skönhetscenter

Kliniken Sveriges Skönhetscenter gör permanent hårborttagning utifrån den senaste tekniken. Behandlingens längd varierar utifrån de individuella förutsättningarna, men en gratis konsultation inledningsvis ger dig en tydlig plan. Laser-hårborttagningen på skönhetscentret beskrivs som närmast smärtfri. Värmen från lasern varvas nämligen med en lindrande kylmetod. Denna stockholmsklinik använder metoderna Splendor X och Soprano Ice Platinum för permanent hårborttagning med laser.

Till Sveriges Skönhetscenter

Nordiska Kliniken

Permanent hårborttagning kan även göras på Nordiska Kliniken i Stockholm. Där används den nya tekniken Soprano Titanium för bästa resultat. Behandlingen inleds med en kostnadsfri konsultation under vilken en plan tas fram. Hur många behandlingstillfällen kommer behövas och vilket resultat kan du förvänta dig efter tillfällena? Efter konsultationen väljer du själv om du vill fullfölja en permanent hårborttagning.

Till Nordiska Kliniken

Acnespecialisten

Acnespecialistens behandling för permanent hårborttagning görs utifrån Splendor X-metoden. Den här metoden innebär att du slipper den gel som annars brukar användas vid laser-hårborttagning. Boka en kostnadsfri konsultation inför behandlingen, detta är egentligen ett måste. På så sätt får du dessutom en tydlig behandlingsplan att utgå från inför att du börjar med permanent hårborttagning på önskat område.

Till Acnespecialisten

Områden för hårborttagning med laser

Hårborttagning med laser kan utföras på större delen av kroppen – men givetvis först efter en kostnadsfri konsultation. Du kan välja att lasra en specifik del eller hela områden. Ta bort hår på allt från ansiktet till underlivet!

Ansikte

Laser-hårborttagning kan göras i ansiktet. Behandlingen kan utföras i nästan hela ansiktet men även på mer specifika områden, såsom på överläpp, haka, kinder, öron, skägglinje, nacke med mera. Det är ett smidigt sätt för både kvinnor och män att bli kvitt besvärande hårväxt där den syns som mest.

Rygg

Det är inte ovanligt att man får tjocka, mörka hårstrån på rygg och axlar, och därför väljer många att göra hårborttagning på just ryggområdet. Kvinna som man, du kan boka en kostnadsfri konsultation för att se vad som kan göras åt ditt rygghår från armarna till svanken.

Underliv

Hårborttagning vid underlivet är en annan populär laserbehandlingsform för främst kvinnor, och som kan göras över nästan hela området eller över mindre delar av det. Bikinilinjen är en av de vanligaste behandlingarna, brasiliansk en annan. Det går att lasra bort hår på mer specifika delar, såsom på anus.

Funkar hårborttagning med laser på ljust hår?

Dessvärre fungerar laser-hårborttagning inte på ljusa hårstrån utan bara på mörka. Det här beror på att behandlingen syftar till att hetta upp och förstöra hårpigmenten. Ju mörkare hår desto mer pigment. Om du har ljust hår har du alltså inte lika mycket pigment som en mörkhårig och därför kan du ha större nytta av andra hårborttagningsformer. Hör med kliniken!

Gör laser-hårborttagning ont?

Nej, att lasra bort hår ska inte göra ont. Den enhet med vilken laserbehandlingen genomförs har nämligen ett inbyggt kylsystem som gör att resten av området förblir svalt medan hårsäckarna hettas upp. Därmed skonas huden från irritation. Svalkan bidrar dessutom till lindring genom hela behandlingen. Observera att kliniken inte genomför laserbehandlingen på för känslig och/eller skadad hud.