Browlift & Lashlift

Browlift och lashlift är behandlingar som ger en illusion av att dina bryn eller fransar ser fylligare ut. Browlift blir även som ett litet minilyft runt ögonbrynen samt att de gör dina bryn enklare att forma. Under behandlingen stryks kreatin på ögonbrynen, vilket ger näring men bidrar också till att färgen håller längre. Du kan göra browlift hemma men ofta görs det på salong.

Ett lashlift böjer dina ögonfransar från roten, vilket gör att de ser längre ut samt att du kommer se piggare ut. Färgningen av fransarna som oftast görs i samband med ett lash lift gör att fransarna både ser fylligare och längre ut.

Om du vill få en ögonbrynslyft eller franslyft utförd av en professionell expert på en salong finns det många skönhetssalonger som erbjuder ögonbrynslyftning som en del av sina standardtjänster. Sveriges Skönhetscenter i Stockholm erbjuder bland annat browlift och lashlift behandlingar. Du kan kombinera olika bryn- och fransbehandlingar utifrån dina behov.

Om Browlift

Browlift, eller brow lamination som det också kallas, är en permanent av ögonbrynen. Permanentvätska stryks på brynen och sedan borstar man dem uppåt. På så sätt kommer dina ögonbryn att formas utifrån hur man har borstat dem, alltså uppåt och då se fylligare och fluffigare ut.

Ett browlift har en hållbarhet på upp emot åtta veckor. Men det kommer att variera mellan olika personer. Det bör inte gå mindre än fyra veckor mellan två behandlingar, du kan däremot färga brynen igen redan efter tre veckor om du önskar. En behandling tar cirka 30 minuter på salong. Det går även att göra browlift hemma.

Innan browlift behandling

 • Tänk på att inte använda oljebaserade produkter runt eller på ögonbrynen 24 timmar innan ditt brow lift.
 • Låt dina bryn vara orörda, alltså färga eller plocka dem inte två veckor innan du ska utföra din behandling.
 • Om du har sår runt området bör du avvakta tills de har läkt.
 • Använd inte brun utan sol en vecka innan behandlingen.

Browlift eftervård

 • Undvik att bli blöt om ögonbrynen de kommande 48 timmarna.
 • Använd inte smink på 24 timmar efter din behandling.
 • Försök att inte klia dig eller peta för mycket på ögonbrynen de första två dygnen.
 • Efter 48 timmar är det bra att regelbundet applicera återfuktande serum på ögonbrynen.
 • Borsta igenom brynen efter att de blivit blöta.

Om Lashlift

I ett lashlift permanentas dina ögonfransar, vilket innebär att de böjs från roten ungefär som när du använder dig av en ögonfransböjare. Det här gör att dina fransar håller sig böjda, vilket i sin tur gör att de ser längre ut samt att dina ögon kommer att se piggare ut. Ett lashlift görs genom att dina fransar först rullas upp på en silikonrulle. När de är upprullade appliceras permanentvätska på fransarna. Ett lash lift håller cirka 6-8 veckor och behandlingen tar 45 – 60 minuter.

Innan lashlift behandling

 • Använd inga krämer eller oljor runt ögonen och på ögonfransarna 24 timmar innan ditt lash lift.
 • Böj inte dina fransar med en ögonfransböjare innan du ska utföra din behandling.
 • Ha inte linser i ögonen under tiden din lash lift utförs.
 • Tvätta dig gärna innan eftersom du inte får blöta ner fransarna på 24 timmar efter behandlingen.

Lashlift eftervård

 • Låt inte ögonfransarna bli blöta de kommande 24 timmarna efter ett lash lift.
 • Använd inte heller mascara eller ögonmakeup på 24 timmar.
 • Försök att inte gnugga dig i ögonen.
 • Basta inte de kommande 48 timmarna eftersom värme försämrar effekten av ditt lash lift.

Vanliga frågor om Lash- & Browlift

Gör lashlift och browlift ont?

Nej, ett browlift eller lashlift gör inte ont. Det kan såklart kännas obehagligt att någon är och petar så nära dina ögon, men det ska absolut inte göra ont.

Hur länge håller ett browlift?

Ett browlift håller cirka 6-8 veckor men hållbarheten kan variera. Det beror på hur snabbt dina bryn växer ut och byts ut. Effekten avtar med tiden.

Kan jag använda mascara efter ett lashlift?

Du bör inte använda mascara 24 timmar efter ett lash lift, men efter det första dygnet går det alldeles utmärkt att använda mascara på dina fransar.

Hur får man bort lashlift?

Dina fransar byts ut i en naturlig cykel, det vill säga dina fransar ramlar av och nya tillkommer. Det tar cirka sju veckor för alla fransar att bytas ut, och på så sätt försvinner också ditt lashlift.