Om fillers-behandling

Med fillers kan du få mer volym, släta ut rynkor och få ett mer skulpterat ansikte. Tidigare krävdes kirurgiska ingrepp för att åstadkomma den här typen av hudföryngring, men idag kan du få samma resultat enbart via injektioner.

En fillers-behandling används bland annat för att få mer voluminösa läppar, en mer markerade käklinje, en skarpare haka och mer markerade kindben. En behandling tar cirka 15–30 minuter beroende på vilket område som ska fyllas ut. En fillers-behandling får endast utföras av en legitimerad läkare eller sjuksköterska. Det anses vara en säker behandling med mycket låg risk.

Hyaluronsyra fillers – skapa volym och form

Hyaluronsyra fillers passar dig som vill förbättra ditt utseende. Kanske vill du ha stramare hud, ha mer markerad käklinje eller större läppar? Då kan hyaluronsyra fillers vara ett lämpligt val. Du kan använda fillers oavsett ålder. Med fillers kan du uppnå en rad olika ändringar som syns direkt. Resultatet är långvarigt och kan hålla i upp till 18 månader.

Var kan jag göra fillers-behandling?

Eftersom fillers har blivit vanligare och populärare de senaste åren finns det gott om kliniker som erbjuder fillers i läppar, under ögon och andra delar av ansiktet. Söker du fillers-behandling nära Stockholm kan du kolla in Sveriges Skönhetscenters fillers-behandlingar. De erbjuder bland annat läppfillers, nasolabialveck, käklinjefillers och kindbenfillers. Du kan boka en kostnadsfri konsultation där en utbildad injektionsspecialist ger dig en skräddarsydd plan för fillers-behandling.

Även Nordiska Kliniken erbjuder hyaluronsyra fillers i Stockholm för att förbättra och föryngra hud och ansikte. De har ett utbud av olika hyaluronsyra fillers-behandlingar, från flera leverantörer. Varje behandling skräddarsys efter kundens behov och önskemål tillsammans med certifierad injektionssköterska.

Och vad kostar fillers?

För fillers i läppar börjar priset runt 3000 kr för 1 mil men kostnaden för hyaluronsyra fillers beror bl.a. på vilket område som ska behandlas och hur mycket filler som behövs. Det är bra att boka kostnadsfri konsultation och diskutera med sjuksköterskan som kan ge dig prisuppskattningen utifrån dina behov.

Fillers – vanliga behandlingsområden

  • Läppar (för ökad volym och vackrare form)
  • Sura mungipor
  • Mörka ringar under ögonen (tear through)
  • Haka (för starkare kontur)
  • Kindben (utfyllnad och kontur)
  • Käklinje (för skarpare kontur)
  • Nasolabiala veck (vecken mellan näsa och mun)
  • Skapa mer symmetri i ansiktet

Hur går en fillers-behandling till?

En fillers-behandling sker med hjälp av en nål. En legitimerad läkare eller sjuksköterska injicerar hyaluronsyra i området som ni kommit överens om. Injektionen sker sakta för ett jämnt och säkert resultat. Fillers-behandlingen syns direkt och tar cirka 15–30 minuter. Om du vill behandla flera områden sker de oftast direkt efter varandra.

Eftersom fillers kan skräddarsys efter specifika behov finns det flera olika behandlingar på marknaden idag. Det är lätt att bli förvirrad med alla tillgängliga alternativ så det är bäst att konsultera den valda kliniken och få all information du behöver innan du får fillers-behandlingen.

Exempelvis är Profhilo på Sveriges Skönhetscenter en fillers-behandling som använder en hög koncentration av hyaluronsyra och utförs med den så kallade BAP tekniken. Profhilo-behandling stramar upp huden, tillför fukt och förbättrar hudkvaliteten. En annan specialiserad fillers-behandling är så kallad Sunekos-behandling, även tillgänglig på Sveriges Skönhetscenter, som hjälper till att minska mörka ringar och påsar under ögonen genom att stimulera kollagen och elastin.

Innan fillers-behandling

Är det något att tänka på innan fillers? Innan behandlingen ska du undvika blodförtunnande läkemedel samt läkemedel som ökar risken för blödning. Avstå helst i 14 dagar. Undvik även tandlagning under samma period. Drick inte alkohol 24 timmar innan fillers-behandling. När du väl kommer till kliniken är det bäst att ha ett rengjort men osminkat ansikte.

Fillers eftervård

Fillers eftervård innebär vila och att låta huden återhämta sig. Utöver det kan du fortsätta dagen i stort sett som vanligt efter behandlingen. I vissa fall kan det förekomma mindre svullnad runt injektionsområdet, men oftast syns det ingenting. Det är också bra att undvika sol, bastu och stark kyla i 14 dagar. Ansiktsmassage, ansiktsbehandlingar och tandlagning ska också undvikas. De första två dagarna bör du även avstå från intensiv träning och alkohol. Make-up ska inte användas 12 timmar efter behandlingen.

Resultat av fillers

Fillers-behandling erbjuder inte permanenta resultat. Däremot är de långvariga och kan hålla uppemot 18 månader eller mer. Den exakta tiden har att göra med hur snabbt kroppen kan bryta ner hyaluronsyran och varierar därför personer emellan. Resultatet ser jämnt och naturligt ut. För en mer intensiveffekt, exempelvis för läppar, kan du göra om behandlingen ett par månader senare.

Påfyllning av fillers

Du som aldrig har provat fillers tidigare rekommenderas ofta att börja med en mindre dos. Även du som använder fillers regelbundet kan vinna på att göra mindre behandlingar åt gånger. Då blir det enklare för hyaluronsyra att lägga sig ordentligt.

Om du vill ha mer volym kan du göra en refill, det vill säga en påfyllnad. Hur ofta det kan göras varierar beroende på vilket område det handlar om. I regel kan en fillers påfyllning göras efter 3–18 månader.

Borttagning av fillers

Borttagning av fillers kan göras med hyalase. Det är en substans som löser upp hyaluronsyra. Skulle du därför bli missnöjd med resultatet av fillers, exempelvis om det skulle förekomma klumpar, kan problemet lösas relativt snabbt. Det tar upptill en vecka innan hyaluronsyran är fullständigt nedbruten. En behandling med hyalase kostar cirka 2500 kr.

Säkerheten för fillers-behandling

Sedan år 2021 finns lagen om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar som bland annat reglerar fillers-behandlingar. Lagens syfte är att erbjuda ett regelverk och säkerställa ett skydd för dig som konsument. Om du vill veta mer om lagen, besök Socialstyrelsen för att få mer detaljerad information.

Innan du genomgår en fillers-behandling ska du alltid få information om hur proceduren går till och vilka risker som finns. Du ska också få veta hur kliniken hjälper dig om komplikationer skulle uppstå. Dessutom har du rätt till betänketid innan du bestämmer dig för att prova behandlingen. Som konsument bör du kontrollera dina rättigheter på Konsumentverket om något går fel och du behöver göra en anmälan till kliniken.

Vanliga frågor om fillers-behandlingar

Finns det risker med fillers?

Fillers av ledande märken anses vara mycket säkra. Eftersom behandlingen utförs av en legitimerad läkare eller sjuksköterska är risken för komplikationer väldigt låg. Om du blir missnöjd med resultatet kan det lösas upp med hyalase.

Hur ofta ska fillers-behandling göras?

En fillers-behandling kan göras om efter 3–18 månader. Den exakta tiden beror på vilket område som ska behandlas, utgångspunkten och dina önskemål.

Hur mycket kostar 1 ml fillers?

Priset för 1 ml fillers varierar beroende på vilket märke och vilken klinik du väljer. I regel ligger priset på cirka 3000–4600 kr.

Hur länge finns fillers kvar i kroppen?

Hur länge fillers kan vara kvar i kroppen beror på hur snabbt just din kropp kan bryta ner hyaluronsyran. Vanligtvis är fillers kvar i cirka 6–18 månader.