Dermapen behandling

Under en Dermapen behandling utnyttjas hudens naturliga läkeprocess för att ge en mjukare och slätare hy. På den här sidan kan du ta del av tips på när, var och hur du göra Dermapen – fortsätt läsa.

Vad är Dermapen?

Dermapen är egentligen microneedling och används för att reparera hudproblem respektive hudskador på djupet. Genom att skapa en kontrollerad skada i huden triggas kroppens naturliga reparationsförmåga med bland annat en ökad kollagenproduktion. Även näringsrika serum tillförs huden under behandlingen. Efter upprepade behandlingar har huden åter en jämnare struktur, såsom att acneärr, porer och rynkor minskat.

Behandling med Dermapen 4 på klinik

Dermapen 4 är det senaste inom microneedling och sker digitalt. Tack vare detta görs behandlingen med så hög hastighet att den blir näst intill smärtfri. Dermapen-behandlingen skräddarsys helt utifrån dina förutsättningar vad gäller hudtyp och hudfärg.

Sveriges Skönhetscenter

Sveriges Skönhetscenter i Stockholm har behandlingar med Dermapen 4, och dessa hudbehandlingar kan kompletteras med ytterligare skönhetsvård för optimalt resultat. För att resultatet ska bli så bra som möjligt erbjuds du en kostnadsfri konsultation inledningsvis. Under konsultationen får du en individuell behandlingsplan. Hur många tillfällen med Dermapen du behöver beror på din huds specifika förutsättningar.

Till Sveriges Skönhetscenter

Nordiska Kliniken

Dermapen är en av Nordiska Klinikens specialiteter. På denna moderna klinik i Stockholm får du alltså det senaste i behandlingsväg, vilket innebär en snabb och effektiv microneedling. Du inleder hudbehandlingen med en konsultation. Under konsultationen tas en individuell behandlingsplan fram och du kan även välja till eventuell hudvård för att göra Dermapen ännu effektivare.

Till Nordiska Kliniken

Akademikliniken

Akademikliniken finns runt om i Sverige och erbjuder modern Dermapen i kombination med annan hudvård, om så önskas. Det räcker sällan med enstaka behandlingar för lyckat resultat, men hur många tillfällen du behöver beror på dina egna specifika förutsättningar. Av den anledningen inleds behandlingen med Dermapen med ett första möte under vilket en plan tas fram.

Till Akademikliniken

Efter Dermapen-behandling

Direkt efter genomgången Dermapen-behandling kan du förvänta dig en lätt rodnad och svullnad på området som behandlats. Någon dag efteråt kan huden kännas stickig, stram och torr, detta går dock över. Symptomen försvinner inom en vecka.

Eftervård

När du genomgått en behandling är det viktigt att du skyddar huden så gott du kan. Du bör undvika att huden kommer i kontakt med orenheter. Bädda med rena örngott, bär hellre kontaktlinser än glasögon samt undvik sol, smink och vatten till en början.

Resultat

Målet med Dermapen-behandlingen är att du ska få en slätare hy, utan acneärr, stora porer, pigmentfläckar med mera. Efter genomgången behandling får du en bättre hudstruktur, och detta för att huden stimulerats till att läka eventuella skador och ojämnheter. Resultatet är alltså en mjuk och slät hud.

Eventuella biverkningar

När du fått Dermapen är det viktigt att du följer klinikens instruktioner för eftervård. Om du inte skyddar det behandlade området mot exempelvis orenheter riskerar du att ådra dig en hudinfektion. Annars är de vanligaste biverkningarna lättare hudirritationer, som försvinner efter någon dag.

Dermapen – hur ofta?

Hur ofta du kan göra Dermapen beror på dina förutsättningar och den plan som tagits fram under den inledande konsultationen med kliniken. Det brukar i alla fall gå från 2 till 8 veckor mellan de olika behandlingstillfällena. 3 till 5 behandlingar brukar rekommenderas för bästa resultat.