Bästa hårinpackning för lockigt hår

Lockigt hår kan lätt bli frissigt och torrt, så därför kan det behöva en del kärlek och underhåll för att det ska hålla sig fint, mjukt och lent. Hårinpackning är ett enkelt sätt för att hålla håret fint och fräscht. Här tipsar vi om vad som enligt oss är marknadens bästa hårinpackning för lockigt hår och svarar på några vanliga frågor angående lockigt hår.

6 tips på bästa inpackning för lockigt hår

Nedan har vi tagit fram några av våra favoriter när det kommer till hårinpackning för lockigt hår. Dessa inpackningar passar de flesta lockiga hårtyper och syftar till att hålla ditt hår friskt och lent. Vill du ha ännu fler tips på några storsäljare inom kategorin bästa inpackning för lockigt hår, kan vi rekommendera den här artikeln på jättefin.se som listar några av många populära hårinpackningar på marknaden, och dessutom skriver om dem på ett väldigt bra sätt. Även lyko.se har gjort ett stort test av inpackningar.

Observera att inpackningarna nedan presenteras utan inbördes ordning.

 1. Davines Essential Love Curl hair mask 250 ml
 2. Kérastase Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition 200ml
 3. Maria Nila True Soft Masque 250 ml
 4. Bruns Hårmask nr 23 Oparfymerad 350 ml
 5. Kevin Murphy Re-Store Treatment 200 ml
 6. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

1. Davines Essential Love Curl hair mask 250 ml

Pris från 319 kr

Davines Essential Love Curl hair mask är ett riktigt bra alternativ för dig som har torrt hår och behöver en inpackning som ger fukt och näring. Inpackningen gör att håret blir lättarbetat och att dina lockar blir mjuka och lätta att styla. Ett plus är dess smarta förpackning.

 • Ger mycket fukt och näring
 • Mjukgörande
Köp på bangerhead.se

2. Kérastase Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition 200ml

Pris från 321 kr

Kérastase Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition är en bra inpackning för dig som eftersträvar silkeslena och mjuka lockar. Inpackningens formula stärker sköra och skadade lockar samt ger intensiv näring. Har du problem med att ditt hår är så skört att det går av, kan detta vara ett bra alternativ för dig.

 • Skyddar mot luftfuktighet
 • Mjukgör och ger glans
Köp på eleven.se

3. Maria Nila True Soft Masque 250 ml

Pris från 289 kr

Maria Nila True Soft Masque är en av våra stora favoriter, då den ger en skonsam behandling för lockigt hår. Inpackningen är återfuktande och lämnar ett silkesmjukt resultat samtidigt som den motverkar frissighet och statisk elektricitet.

 • Motverkar frissighet
 • Tillför glans
Köp på kicks.se

4. Bruns Hårmask nr 23 Oparfymerad 350 ml

Pris från 385 kr

Bruns Hårmask nr 23 Oparfyrmerad är en hårinpackning som återfuktar ditt hår på djupet och tar bort frissighet. Resultatet blir mjukt och glansigt. Det här är den perfekta inpackningen för dig som söker ett oparfymerat alternativ som inte innehåller några allergena ingredienser.

 • Motverkar frissighet
 • Gör håret lent och glansigt
Köp på meds.se

5. Kevin Murphy Re-Store Treatment 200 ml

Pris från 285 kr

Kevin Murphy Re-Store Treatment är det perfekta alternativet för dig som inte tycker om att tvätta håret eller hålla på med inpackningar hit och dit. Det här är en 3-i-1-lösning med schampo, balsam och inpackning. Den ger ett lent, mjukt och återfuktat resultat.

 • 3-i-1-lösning med schampo, balsam och inpackning
 • Gör håret lent och glansigt
Köp på kevinmurphy.com

6. Maria Åkerberg Hair Therapy 100 ml

Pris från 149 kr

Maria Åkerberg Hair Therapy är en naturlig, återfuktande inpackning för lockigt hår som kan vara svårt att tämja och handskas med. Inpackningen motverkar torrt och skadat hår samtidigt som det ger ditt lockiga hår en fin glans och härlig mjukhet.

 • Naturligt återfuktande och mjukgörande
 • Motverkar frissighet
Köp på apohem.se

Olika sorters inpackning

Det kan vara bra att veta att det finns olika typer av inpackningar, så beroende på vad du vill ha ut av din inpackning finns det olika varianter att välja mellan. Här går vi in lite mer på några av de vanligaste sorterna.

Inpackningar som stärker och reparerar skadat hår

Om du har väldigt skadat och slitet hår, till exempel om du brukar bleka och färga håret, behöver du en inpackning som stärker och reparerar håret, som exempelvis:

Fuktgivande inpackningar för lockigt hår

Om du har väldigt torrt och stripigt hår som ofta går av behöver du leta efter fuktgivande inpackningar, som till exempel:

Proteinrik hårinpackning för lockigt hår

Om du har problem med att ditt hår är väldigt elastiskt och kan sträckas ut, så saknar ditt hår protein. Då finns det inpackningar med protein, som till exempel:

Tänk på att använda prisjämförelsesajter, som till exempel den här listan på prisjakt.se eller den här på pricerunner.com när du ska handla produkter online. Det finns alltid några kronor att spara.

Vanliga frågor

Här svarar vi på vanliga frågor och reder ut några vanliga frågetecken när det kommer till hårinpackning.

Vad är hårinpackning?

Hårinpackning är ett komplement till balsam, som används för att hålla håret friskt. Inpackning stärker håret och ser till att det är friskt. Lockigt hår blir till exempel ofta frissigt och med hjälp av hårinpackning kan man få bukt på frissigheten.

Varför använda inpackning?

Det är väldigt viktigt att du använder inpackning om du har lockigt hår, då inpackningen håller ditt hår friskt. Inpackningen stärker ditt hår och hjälper till att hålla det återfuktat och fräscht.

Hur använder man inpackning?

Inpackning ska användas efter att du har schamponerat håret, alltså innan du använder balsam. Låt inpackningen verka några minuter (ju längre desto bättre) innan du tvättar ur den och därefter balsamerar håret.

Hur ofta ska man ha inpackning i håret?

Att använda inpackning en gång i veckan är en bra fingervisning, för att stärka håret och hålla det återfuktat och mjukt. Är du noggrann med att använda inpackning ofta kommer du också ha lättare att ta hand om ditt hår.

Hur länge ska inpackningen sitta i håret?

Många inpackningar har en verkningstid på 5¬-15 minuter, men ju längre du har inpackningen i håret desto bättre. Du kan exempelvis sova med inpackningen i håret för att ge ditt hår en riktig boost.

Vad är skillnaden på hårinpackning och hårmask?

En hårmask används för att ta hand om håret lite extra eller behandla problemområden, till exempel om ditt hår är extremt slitet eller väldigt torrt. Medan en inpackning är tänkt att användas mer på regelbunden basis för att ge håret lite extra näring.