Microdermabrasion – Mer än en peeling

Microdermabrasion är en peeling, en behandling som utförs för att ge huden ett föryngrande, minska acneärr och eliminera pigmentfläckar bland annat. Det är en icke-kirurgisk behandling där man använder sig av mekanisk peeling. En microdermabrasion behandling är en slags hudslipning som reducerar döda hudceller och stimulerar istället produktion av nya hudceller.

För att få ett bra resultat av microdermabrasion rekommenderas en serie av cirka 5 – 10 behandlingar. Men det finns få risker med microdermabrasion eftersom det är en relativt snäll peelingbehandling. Behandlingen gör inte ont, men kan kännas lite obehaglig och huden kan behöva vila i en vecka efter slutförd behandling.

Effekter av Microdermabrasion

  • Eliminerar åldersfläckar & pormaskar.
  • Eliminerar pigmentfläckar.
  • Exfolierar huden.
  • Minskar synligheten av bristningar.
  • Minskar fina linjer & rynkor.
  • Minskar förstorade porer.
  • Behandlar akne & akneärr.

Behandling med Microdermabrasion

Microdermabrasion är en hudslipning som utförs med hjälp av små kristaller som skrapar bort det över lagret på huden. Ett munstycke som skapar ett vakuum förs över huden samtidigt som de små kristallerna sprutas ut och slipar huden. Vakuumet gör att den naturliga läkningsprocessen påbörjas direkt. Du kan utföra behandlingen på flera delar av kroppen. En behandling tar cirka 30 minuter och kostar runt 1 500 – 2 000 kronor. Men du behöver 5-10 behandlingar för bästa resultat. Riskerna med microdermabrasion är minimala då det är en skonsam behandling.

Nordiska Kliniken

I Stockholms centrum hittar du en plastikkirurgi och estetisk klinik, Nordiska Kliniken, som erbjuder många olika typer av behandlingar för både ansikte och kropp. Så naturligt är populär microdermabrasion en del av deras behandlingar. Nordiska Kliniken erbjuder skräddarsydda behandlingar med Microdermabrasion. Deras Powerlite Microdermabrasion utförs av utbildade läkare, sjuksköterskor och hudterapeuter.

Nordiska Kliniken

Sveriges Skönhetscenter

Sveriges Skönhetscenter i Stockholm erbjuder ett brett utbud av skönhetsbehandlingar. Bland andra behandlingar utför de även Microdermabrasion, som kan behandla olika kroppsdelar som ansikte, dekolletage och rygg. Du kan boka en kostnadsfri konsultation och deras certifierade experter hjälper dig att skapa en personlig behandlingsplan för dig.

Sveriges Skönhetscenter

Acnespecialisten

Eftersom Microdermabrasion är en effektiv behandling för bland annat akne och acneärr, kan du även hitta Microdermabrasion som en del av Acnespecialistens tjänster. På deras klinik är de certifierade hudterapeuterna specialiserade på olika typer av hudproblem så att de kan hjälpa dig att hitta den mest lämpliga hudbehandlingen för din hudtyp, även om microdermabrasion är säker procedur.

Acnespecialisten

1. Konsultation

Innan du utför din microdermabrasion behandling kommer du att få genomgå en konsultation, som på de allra flesta kliniker är kostnadsfria. Under konsultationen undersöker en hudterapeut din hud och skapar sedan en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar. Du får då veta hur många behandlingar som troligen kommer att krävas och vilket resultat du kan förvänta dig.

2. Behandling

Under behandlingen förs en vakuumsug över huden tillsammans med ett munstycke som sprutar ut kristaller eller små diamanter som slipar bort det översta hudlagret med död hud. Kristallerna sprutas ut mycket försiktigt, vilket gör det till en varsam behandling. Räkna med att en behandling tar cirka 30 minuter, men större områden, exempelvis rygg, kan ta något längre.

3. Efter behandling

Även om det är en skonsam behandling behöver huden vila efteråt. Du kan få små blåmärken i huden efter vakuumsugen. Du bör inte använda antiage- eller peelingprodukter och inte heller produkter med AHA-syra och retinol på 72 timmar efter behandlingen. Undvik sol, vaxning samt att bada i pool och bastu de kommande 48 timmarna. Du ska inte heller använda tung makeup de första 12 timmarna.

Resultat av Microdermabrasion

Du kan få mycket fina resultat av microdermabrasion. För bäst resultat rekommenderas 5-10 behandlingar med minst en vecka emellan. Resultatet beror helt på vilken typ av problem du har haft med din hud, men brukar bli mer och mer synligt efter varje behandling. Under din konsultation får du reda på vilket resultat just du kan förvänta dig.

Vanliga frågor om Microdermabrasion

Hur ofta behövs behandling med microdermabrasion?

För att nå fullt resultat bör du utföra 5-10 behandlingar microdermabrasion. Det bör gå minst en vecka mellan behandlingarna, men behandlingarna kan oftast glesas ut med tiden.

Vilka hudproblem kan Microdermabrasion behandla?

Microdermabrasion kan hjälpa dig med flera olika hudproblem, såsom torrhet, acne, rosacea, hyperpigmentering, åldrande hud och solskador bland annat. De allra flesta kan alltså se resultat av den här typen av behandling.

Är microdermabrasion resultat permanent?

Resultatet av flera behandlingar är mycket beständigt, och i kombination med en bra hudvårdsrutin kommer resultatet att bestå mycket länge. Men vår hud förändras hela tiden och behandlingen kan komma att behöva utföras igen.

Är behandlingen säker och hur lång är återhämtningstiden?

Microdermabrasion är en skonsam behandling som är mycket säker. Men den påverkar huden, som kan behöva återhämta sig i cirka en vecka efter behandlingen. Undvik påfrestande produkter och aktiviteter för huden de närmsta dagarna.