IPL pigmentfläckar

IPL mot pigmentfläckar är ett alternativ till laser och kemisk peeling. Det här betraktas som en skonsam form av pigmentborttagning, vilket du kan läsa mer om på sidan. Få även tips på seriösa kliniker som erbjuder IPL mot pigmentfläckar.

Om att ta bort pigmentfläckar med laser

Att ta bort pigmentfläckar med laser fungerar som så att laserstrålen tränger in i och slår sönder hudförändringarna. Fläckarna vitnar först, därefter mörknar de. Samtidigt blir deras yta skrovlig och så förblir den i upp till ett par veckor. Snart läker huden. I och med detta får den successivt en ”normal” färg utan pigmentförändringar.

Ta bort pigmentfläckar med IPL på klinik

Att ta bort pigmentfläckar med IPL gör sig allra bäst på en professionell klinik, som i något av exemplen här nedanför. Pigmentförändringar är vanliga. Med rätt hudbehandling är det inte alls svårt att bli av med dem.

Sveriges Skönhetscenter

På Sveriges Skönhetscenter i Stockholm kan du göra allt från kemisk peeling till IPL-behandling för att ta bort pigmentfläckar. Vilken behandlingsform som passar dig bäst undersöks under ett första kostnadsfritt möte, så att du verkligen får rätt behandling vare sig laser, IPL eller kemisk peeling är det som kommer ha bäst verkan.

Till Sveriges Skönhetscenter

Nordiska Kliniken

Tillsammans med kemisk peeling är IPL en av stockholmska Nordiska Klinikens främsta behandlingsformer mot pigmentfläckar. De har stor erfarenhet av att behandla fräknar och solfläckar, bara för att ge ett par exempel på pigmentförändringar som de tar bort. Under en första kostnadsfri konsultation skräddarsys en behandlingsplan för IPL eller kemisk peeling.

Till Nordiska Kliniken

Acnespecialisten

Kemisk peeling och IPL för behandling av pigmentfläckar är även Acnespecialistens specialiteter. Dessa stockholmsbaserade kliniker erbjuder kostnadsfria hudkonsultationer under vilka individuella behandlingsplaner tas fram, så att det blir rätt behandlingsform från början. Beroende på hur omfattande pigmentfläckarna är kan du behöva hjälp av olika metoder. IPL är en effektiv behandling av pigmentfläckar.

Till Acnespecialisten

Behandlingsområden med IPL

IPL har en rad olika behandlingsområden. Visste du att du kan ta bort hår och föryngra huden med hjälp av detta? Att ta bort pigmentfläckar är ett annat effektivt användningsområde – och det brukar gå smärtfritt till.

Pigmentfläckar

De flesta får pigmentfläckar. Efter 40 är så kallade åldersfläckar snarare en regel än ett undantag, åtminstone vad gäller att få någon enstaka pigmentförändring. Vid lindrigare förändringar är att ta bort pigmentfläckar med hjälp av IPL ett av de smidigaste och skonsammaste behandlingsalternativen.

Hudföryngring

Med rätt sorts IPL-behandling kan pigmentfläckarna försvinna nästan helt. Utan en massa färgförändringar ser huden jämnare och därmed yngre ut. Tack vare att pigmentfläcken faller av huden bildas ny hud under den. Med andra ord bidrar IPL och liknande behandlingar till hudföryngring.

Hårborttagning

IPL kan också användas för permanent hårborttagning. Då behöver du vanligen genomgå 3 till 4 behandlingar. Ljusbehandlingen förstör de mörka pigmenten så att hårsäckarna dör och nya hårceller inte kan bildas. Ju mörkare hår desto effektivare verkar detta infraröda ljus på pigmentet. IPL-hårborttagning brukar upplevas som skonsamt.

Efter IPL-behandling för att ta bort pigmentfläckar

Om du överväger att göra en IPL-behandling för att ta bort pigmentfläckar kan du förvänta dig en ganska smärtfri behandlingsform. Även om behandlingen är enkel finns allmänna råd du bör följa, som att du inte ska sola efteråt.

Eftervård

De första dygnen efter pigmentfläckborttagningen brukar huden vara småirriterad. Då gäller det att vara snäll mot hyn. Du bör inte bada, sola eller applicera brun-utan-sol under de närmaste 48 timmarna. Däremot får du gärna återfukta huden med bra hudvårdsprodukter, förslagsvis inför natten.

Resultat

Pigmentfläckar kan ligga olika djupt och därför kan du behöva flera IPL-behandlingar. Det är av den anledningen som du rekommenderas att gå på en kostnadsfri konsultation inför pigmentfläcksborttagningen. Du kan däremot förvänta dig att fläckarna försvinner efter behandlingstillfällena och att du så får en jämnare hy.

Eventuella biverkningar

IPL-behandling mot pigmentfläckar är i sig ofarligt. Det är snarare en fråga om att du själv kan påverka resultatet genom att undvika sol före och efter behandlingen. Om behandlingen genomförs före eller efter solvistelse kan fläckarna komma tillbaka direkt. Därför görs dessa hudbehandlingar helst inte på sommaren.

IPL-behandling – hur ofta?

1 till 5 IPL-behandlingar brukar rekommenderas för att du ska bli av med pigmentfläckarna. Du kan göra behandlingarna med cirka 3 veckors mellanrum. Det kan bli så att nya pigmentförändringar uppstår med tiden, och då kan du åter boka tid för IPL på klinik.