Att förstora läppen med hjälp av smink är verkligen superlätt och görs i 5 enkla steg. Bästa tricket är att välja en ljus läppfärg, helst nude. Så här gör du:

Steg 1, Smörj in

Börja med att återfukta läpparna med läppbalsam. Eftersom vi använder läppenna på hela läppen är det extra viktigt att smörja in dem innan så de inte ser torra ut utan snarare mjuka och lockande. 

Steg 2, Concealer eller vit penna

Ta en ljus concealer eller en vit penna och lägg runt läppkonturen. Var nog med att sudda ut  så man inte ser några kanter samt kolla så du inte tagit i för mycket så det istället ser ut som en mjölkmustasch. Med lagom når du långt.

Steg 3, Läppenna

Välj en läppenna som matchar din egna läppfärg. Välj en som går lite åt det rosa eller lite åt det aprikosa för att få till en riktigt snygg läppfärg.

För att läpparna ska se lite större ut så tar vi och fuskar lite genom att måla läppennan utanför konturen aningen. Var försiktig så du inte tar i för mycket, utan här räcker det med 1-2 mm.

Fyll sedan i hela läppen med läppennan. 

Steg 4, Läppstift

Välj ett läppstift som matchar din läppenna. Alltså antingen åt det rosa hållet eller det aprikosa. Applicera läppstiftet med hjälp av pensel eller dutta på med ditt finger. Läppstiftet appliceras främst i mitten av läppen för att sedan blandas ut försiktigt mot kanterna.

Steg 5, Highlighter

Ta din ljusa highligher och dutta på lite på bågen på läppen. Det här gör att det lyfts lite ytterligare och ger illusion av en naturlig förstorning av läpparna. Vill du även att undeläppen ska se lite fylligare ut så duttar du även på higlightern mitt på den undre läppen.

Så slänga lip-plumpern och strunta i konstiga injektioner. Sminka till fylligheten istället! :)