Unna dig och din hud en härlig aromaterapistund!  Denna uppfriskande citrusbehandling stimulerar sinnet, gör oss piggare och är välgörande för huden.

Så här gör du.
Blanda 3 droppar vardera av eteriska oljor av citron och apelsin i en stor skål tillsammans med färska skivor citrusfrukt (se recept nedan) och häll sedan försiktigt över kokande vatten. Lägg en handduk över huvudet, luta dig över skålen, blunda (ångorna kan irritera ögonen) och låt ansiktet mötas av de underbara ångorna.  Andas sedan in djupt och långsamt genom näsan och ut genom munnen.

Citron hjälper till att väcka energin, öka koncentrationsförmågan, balansera oljig hud samt fungerar antiseptiskt.
Apelsin fungerar upplyftande, men samtidigt har den även en lugnande verkan.
Lime är uppfriskande, antiseptisk och antibakteriell.

Har du haft en tuff dag och behöver lindra stress och oro så är ett hett tips att även droppa i lite eterisk Bergamott.

Hur fungerar det?
Sinnet påverkas genom att din inandning av de eteriska ångorna kommunicerar med det limbiska systemet. Alltså den del av hjärnan som är centrum för känslokontroll, vilket innebär att sambandet doft, emotion och minne ger ett psykoterapeutiskkt värde.
Men förutom aromaterapins associationspåverkan så ger den även effekt på sinnen på så sätt att det påverkar det autonoma nervsystemet och därför får en fysiologisk inverkan. De eteriska oljorna kan därför fungera lugnande, uppiggande, dämpa oro och stress, stärka immunförsvaret och ge muskelavslappning.

Aromaterapin fungerar även stärkande för huden på en rad olika sätt. Eteriska oljor kan exempelvis råda bot på hudproblem genom dess antiseptiska verkan samt genom att fungera som bakterier- och svampdödande. Men aromaterapin hjälper även huden att balansera talgproduktionen (sebum), vilket gör att de ofta används för att kontrollera olika konditioner som uppstår på grund av för lite eller för mycket naturligt talg.

OBS! Aromaterapi är ej att rekommendera för barn, gravida eller för personer med vissa sjukdomar/åkommor. Kontakta i sådant fall din läkare innan.

Foto: Robin Haldert


Detta behöver du för din energigivande aromaterapi:

x 3 droppar eterisk apelsinolja
x 3 droppar eterisk citron-, lime- eller bergamottolja
x 4 färska apelsinskivor
x 3 färska citron- eller limeskivor
x en skål hett vattenKÖP PRODUKTEN HÄR!


OBS! ANNONSERING!