Topsen är helt klart de flesta makeupartisters bästa vän. Den får ofta fungera som en spatel, ett repskap att sudda ut kanter och misstag med eller för att applicera makeup med. Men här listar vi några andra användbara tips för topsen som du kanske inte har tänk på tidigare.


Få till höstens trend "feathered lipstick" lätt med topsen

Trenden med utsuddade kanter har vi sett på många visningar för höstens mode. Supersnyggt som editorial/high fashion look men också läckert till festen för den som vågar.


                                 


För att skapa denna effekt applicerar du först ditt läppstift och sedan tar du topsen och doppar i löspuder, blåser bort överflöd och sedan rullar du pudrade topsen fram och tillbaka längs läppkonturerna.


Fixa eyeliner misstag

För att slippa försöra resten av ögonmakeupen så snyggar du till ett misstag genom att doppa en spetsig tops i foundation eller flytande concealer innan du fixar till.  Blir lättare att få snyggt än när du bara använder vatten på topsen.


Ombre-naglar

Applicera ett tjockt lager med den ljusare färgen och låt det torka i några minuter, Måla sedan på den mörkare färgen över den ljusare och låt det torka helt. Ta sedan din tops och doppa i aceton/remover och svep försiktigt fram och tillbaka tills du ser den första ljusare färgen genom och du är nöjd med resultatet.


Mascara-fix

Med lite extra mascara på topsen kan du applicera lite mer på topparna av fransarna och få dem att bli lite längre.

Vill du även göra dem lite fylligare så doppar du topsen i löspuder och sveper över ögonfransarna för att sedan lägga på ett sista lager mascara.