Sanna Persson har arbetat som makeupartist, hårstylist, designer och konstnär i sex år. Hon driver företaget Loca -Alternative Makeup,  där hon gärna arbetar fram extraordinära skapelser. Här tipsar Sanna oss om hur vi kan få till en high fashion hår-look med enkla medel.

Såhär gjorde jag

Hittade några vackert formade pinnar. Dessa klädde jag i löshår som matchade modellens egna hårfärg.

Detta gjorde jag genom att limma fast håret med Karlssons Kalas klister. Botten på frisyren är en liten kulle, utskuren i materialet Oasis. Detta material är väldigt lätt i vikt och väldigt bra att sticka ned saker i och även nåla fast i en tuperade hårbotten. Innan jag stack ned pinnarna i Oasisen så klädde jag även den i löshår för att försäkra mig om att materialet inte skulle lysa igenom.

När pinnarna och Oasis var klädda så stack jag ned pinnarna däri. Sedan tuperade jag en ungefär lika stor yta i modellens hårbotten, som Oasis-kullens botten. Därefter var det bara att nåla fast konstruktionen ordentligt.

Efter att jag försäkrat mig om att den sitter då modellen skakat lite på huvudet, går jag vidare med att tupera resten av håret för det ska byggas upp runt omkring konstruktionen.

För varje hårslinga som jag tar upp och ska fästa, så renkammar jag sidan som ska synas utåt, för att uppbyggnaden ska synas och ha en fin textur.

Foto: Peter Gaudiano
Modell: Sara Larsson

Sanna Perssons Facebook-sida: http://www.facebook.com/LocaAlternativeMakeup
Produkterna jag använde

Vackert formade pinnar

karlssons klister Karlsons klister

oasis Oasis

löshår Löshår 

hårnålar Hårnålar

hårspray Hårspray