Makeupartisten Sandra Brodd är till stor del självlärd inom hudvård och gör ofta sina  egna krämer och masker. Här delar hon med sig av tips på hur man råder bot på torr hy och ger håret en härlig inpackning med ingredienser du kan hitta hemma i skafferiet.

Avokadomask

En riktig räddare i nöden för dig som upplever din hy som torr och därför behöver extra fukt. Den går snabbt att göra och är enkel och billig!

Ingredienser

  • 1/2 mogen avokado
  • 1 tsk krossad havregryn
  • 1 tsk olivolja

Så gör du

Mixa bara ingredienserna, gärna med en stavmixer, och lägg sedan masken på rengjord och nyligen skrubbat ansikte. Låt verka i 15 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten. Torka inte ansiktet torrt, utan badda med mjuk handduk då huden är som känsligast när den är våt och har utsatts för yttre påfrestningar som denna. För att läsa mer om hur du lägger  ansiktsmask på bästa sätt, klicka här.

Hårinpackning med avokado

En härlig hårinpackning som gör håret blir riktigt mjukt och ger det en fin glans.

Ingredienser

  • 1 st mogen avokado
  • 6 msk olivolja

Så gör du

Mixa till en fin slät smet och applicera på håret. Ta sedan en handduk över och låt det verka i en timme. Skölj sedan ur inpackningen och tvätta därefter med shampo.


Att tänka på!

När du lagt på masken kommer den bli mörkare och brunare i tonen. Detta är fullt normalt och endast en reaktion på syret i luften.