MakeupArtisten Annica Gerber har frilansat i över två år och arbetar främst med privatkunder, bröllop och fest, men har på senare tid även kommit in i mode- och reklambranschen. Här ger hon oss ett av sina bästa tips och visar några av favoritprodukterna.

Ett av mina bästa tips är att alltid pensla på en bra fuktkräm i hela ansiktet innan man börjar med underlaget. Det ger en jämnare yta och foundation glider på huden på ett helt annat sätt.

Nästan ingenting kan förstöra en sminkning så lätt som torr hy. Om huden är torr så börjar den ofta flagna när man applicera foundation plus puder och då blir resultatet både ojämnt samt fläckigt. Det blir snarare att man drar uppmärksamheten till det man försöker täcka i stället för tvärtom.

Hur appliceras fuktkrämen bäst?
Personligen tycker jag pensel ger ett mer täckande och jämnt resultat än make up svampar eller fingrar. Jag använder en platt foundation-pensel från Mary Kay som är kanonbra. Den absorberar ingenting utan all produkt/fuktkräm kommer på huden.

Produkttips:
Min favorit lyx-fuktkräm just nu heter Hydra Beauty Cream och kommer från Chanel. När jag använder budgetvarianten är det ofta Vichy som kan köpas på Apoteket.Omnämnda produkter

Mary Kay Foundation Brush


Chanel Hydra Beauty Creme


Vill du dela med dig av ditt bästa tips? Maila oss gärna denna till redaktionen@minmakeupartist.se