MakeupKonstnär & Konstnären Paula Rosanna hjälper oss navigera i penseldjungeln. Här tipsar hon om sina personliga favoriter.


Efter att man arbetat några år hittar man ju favoritpenslar som man inte klarar sig utan. Även om jag mest idag gått ifrån den traditionella makeupen som jag en gång skapade och ersatt den med en mer säregen makeupkonst så är det fortfarande samma penslar som jag lägger grunden med. Så här kommer tips på några av mina favoritpenslar. 


1. Foundationborste, Sigma F60

Det som jag gillar mest med denna är att den har en lite spetsigare topp så man lättare kommer åt överallt såsom runt näsan eller runt ögonen samt att det är mindre risk att det blir kantlinjer efter borsten i ansiktet.2. Sephora Beautyblender

När du penslat på foundation, concealer eller vad du än lagt för grund så är det bästa tricket för att få en felfri finish att blanda ut och pressa in makeupen med Beautyblender (även härlig att lägga på fuktkrämen med). Förr använde jag alltid makeupsvampar för att blanda ut och pressa in foundation med men när jag var på Sephora så rekommenderade de att jag skulle prova dessa och fick med mig prov. Helt magiska. Fukta den med vatten men krama ur den ordentligt så den inte är blöt. Har provat liknande som exempelvis den från MAC men de är inte alls lika bra eftersom de har en lite annan form. Formen och texturen på Beautyblender är oslagbar. 3. Stila #24

Fick en gång tips om denna pensel av en vän vilket jag idag är tacksam för. Denna är nog min bästa vän när det kommer till att skapa symmetri med hjälp av konturering och definering. 


4. Sephora, Professional Platinum Natural Smudge #11

Perfekt att blanda ut och sudda ut kajal/liner med för att få till en sotad look eller att blanda ut i globlinjen alternativt lägga färg i ögonvrån.5. MAC, 266 Small Angle Brush

För de lite mer precisa sminkningarna så är denna en favorit att ta till. Inte för tunn heller så det blir en för skarp linje.


6. MAC, 227 Large Fluff Brush

När det gäller ögonmakeup så är tricket bakom en lyckad makeup att sudda, sudda, blanda ut och sudda lite mer. Då har jag min favorit ochd et är denna lite större variant från MAC: Perfekt att sudda ut kanter och även lägga på basskuggor/highligterskuggor.Det här var några av mina favoriter. Har du någon favoritpensel? Isåfall vill jag jättegärna få tips om dem i kommmentarsfältet.
♡♡♡
Att tänka på!

Var noggrann med att sköta om dina redskap ordentligt. Tvätta noggrant så kommer de hålla längre. Jag använder oftast speciell rengöring för borstarna och en av favoriterna är Clinique  makeup brush cleanser.