Vare sig du vill få till sminkningen för ett uppdrag eller på dig själv inför kvällens festligheter, så är det få sminkningar som slår perfekt sotade ögon. Att lyckas med den här riktigt svarta sotade looken utan att se ut som en panda är inte alltid det lättaste, men om du följer det här stegen ska du se att du lyckas. 


1. Basen
Först lägger du din bas som är anpassad för det du ska göra. Är det inför ett speciellt uppdrag såsom till fotosession brukar man använda lite kraftigare produkter än till en kvällsmakeup. Behöver du tips på hur du lägger en bra bas så hittar du det här. Du behöver inte applicera något under ögonen.. Istället lägger du ordentligt med löspuder under ögat för att fånga upp den svarta skuggan som faller ner. Om du ska använda airbrush så gör du dett enklast efter ögonmakeupen.


2. Eyeprimer
Applicera din eyeprimer över hela ögonlocket och även under ögonen närmast fransroten. Din primer kommer göra att makeupen håller hela kvällen och din look bli med intensiv. För bästa resultat applicerar du den med din concealerborste.


3. Krämig eyelinerskugga
Med samma borste tar du din svarta och lite krämiga eyeliner-skugga och lägger ett tjockt lager vid övre fransroten och sedan tar du din favorit av ögonskuggsborstar och suddar upp mot globlinjen (det naturliga ögonvecket). 


4. Svart kajal
Ta en svart kajal och applicera först på insidan av övre och undre fransroten (går även att använda svart penna som speciellt utformade för detta område). Sedan tar du kajalen och målar riktigt tjockt längs övre och undre fransraden. 


5. Svarta ögonskuggan
Nu tar du den skugga du vill använda. Vi rekommenderar en svart skugga med lite shimmer i sig å det inte ser torrt ut. Denna pressar du med borste på ögonlocket upp till globlinjen.


6. Mörkgrå skugga
Sedan tar du en gråsvart skugga med din suddborste (ex. ponytail-borste) och skuggar denna längs din globlinje och suddar uppåt. Det är också den skuggan som du möter din kajal längs undre fransraden när du med en skarpare pensel suddar dit skuggan.  


7. Ljusa upp under ögonbrynen
Ta din stora ögonskuggspensel och lägger en ljus shimmrig och ganska transparant skugga under ögonbrynen samt lite på inre ögonvrån. Tänk på att inte dra på med en jätteljus kraftig skugga här, det förstör hela looken. Har du ingen annan skugga så ta hellre en concealer eller borsta på med ett puder.


8. Finputsa med extra kajal
Avsluta med att återigen lägga på lite kajal längs övre ögonfransroten.


9. Borsta bort löspuder och skugga som fallit ner
Med en större borsta sveper du bort löspudret och de uppsamlade svarta skuggresterna. Sedan applicerar  du concealer under ögonen, fixerar med ditt puder och suddar upp pudret så det möter och mjukar upp kanten på din grå-svarta skugga under ögonen..


10. Mascara eller lösögonfransar
Nu applicerar du din mascara och eller dina lösögonfransar. Lösfransar passar snyggt till denna dramatiska look. Vill du läsa mer om hur du lägger på fransar kan du läsa om det här:


11. Ögonbrynen
Du avslutar ögonmakeupen genom att borsta och fylla i dina ögonbryn. 


12. Avslutning
För att avsluta looken så kan du borsta på lite highlighter på kindbenen, applicera lite rouge samt lägga en ljusare läppfärg.


Lycka till!
Köp Produkten här!

OBS! Annonsering!