När vi visat inspirationsbilder med just denna redaktionella look har vi fått många frågor om hur man får till den på bästa sätt. Därför har vi sammanställt hur du gör steg för steg. 


1. Grundmakeup och sotade ögon
Du börjar med att lägga en sotningsmakeup. Vill du ha en att skuggan ska skifta i någon ton så lägger du denna över sotninge eller om du vill att det endast ska vara färg så gör du på samma sätt fast använder bara önskade färgen på eyeliner, kajal och skugga. Du hittar hur man gör sotningen här.


2. Fransar
För denna look är det snyggast att använda dina naturliga fransar snarare än lösögonfransar. Så böj upp fransarna och applicera mascara. Använd en svart som definerar fransarna bra.

3. Glossmix
Ta lite Rosebud eller vaseline och mixa det med genomskinligt läppglans. Mixa enkel på palett eller varför inte använda baksidan av din hand.


4. Applicera glosset
Klappa in glosset på ögonlocket upp till globlinjen (det naturliga vecket). Använd fingertopparna för att dutta ut mot kanterna. Vi vill ju att det ska se riktigt härligt glossigt ut så se till att använda rejält av din glossmix. Ju mer du använder desto glossigare blir det!
Vill du att det ska vara glossigt hela vägen upp till ögonbrynen så var noggrann med att använda en ren pensel att klappa dit glosset på den ljusare dele 


  

Samma look med gloss upp till ögonbrynen                    Samma look men med endast färgad                                                                                                              skugga


5. Extra
Ska du även lägga till gloss på andra ställen i ansiktet för att skapa en wetlook passar det dock bättre att endast klappa dit vaseline eller Rosebud ensamt.


Slutligen, hur får man det att hålla riktigt länge?

Det går faktiskt inte! Visst, man kan använda andra produkter istället som kanske ha en längre hållbarhet men för att få den här härligt kladdiga effekten så är det just en vaselin/gloss mix som blir bäst. Håller maximalt en timme så se till att det inte är för lång väntetid till att fotosessionen ska börja när du är färdig.


Köp produkten här!                

          

Rose Bud SalveKöp produkten här!          

NYX Sheer tube lipsgloss