Torrborstning gör mycket gott för oss eftersom det avlägsnar döda hudceller, får igång blodcirkulationen och stimulerar lymfsystemet. Med andra ord får vi fram vår vackraste hud, blir lena som bebisar och samtidigt bättrar på vårt välmående på insidan.


Hur gör man?

Precis som det låter så torrborstar man genom att borsta huden med en mjuk och torr naturborst (gärna en med ett långt skaft så man kommer åt överallt). Naturligt brukar vara att börja med ryggen för att sedan borsta axlarna, armar, mage, stjärt och ben. Tänk på att bara trycka lite lätt. Det hela tar tar några minuter bara och sedan är man redo för duschen. Glöm inte att smörja in kroppen med en mjukgörande lotion eller olja efter duschen eftersom borstningen kan ta en del på hudens egna fuktreserv!


Tar det bort mina celluliter?

Många hävdar att torrborstning tar bort celluliter helt, men det är inte helt sant. Våra knöliga lår som de flesta av oss kvinnor upplever beror på att kollagenfibriller slutit sig runt fettceller och innesluter gifter och fett. Detta kan inte påverkas märkbart genom torrborstningen. Men om celluliterna sedan har förvärrats av exempelvis otillräckligt lymflöde eller dålig blodcirkulation, kan vi åtminstone påverka detta genom vår torrborstning vilket då ger oss ett synbart resultat. Så svaret är nej, man kan inte ta bort celluliter men man kan i de flesta fall påverka så de inte syns lika mycket. För att hålla skenet uppe krävs dock återkommande behandlingar. Extra tips är att på borsten droppa på några droppar eterisk citrusolja som är utspädd med en fetare olja (ex. mandelolja eller olivolja). Detta hjälper till att stimulera och manipulera celluliterna lite extra.


Kan man torrborsta ansiktet?

Det kan man absolut, men eftersom vi har så tunn hud i ansiktet måste man köpa en speciell ansiktsborste som är utformad just för området och är ultramjuk. Även här ska man se till att vara försiktig och endast trycka lite lätt när man borstar.


Foto: Robin Haldert för MinMakeupArtist.se
Modell: Camille Collin
Att tänka på

  • För att det ska stimlurera lymfsustemet på bästa sätt ska du alltid borsta mot hjärtat. Detta innebär att du borstar uppåt när du arbetar med ben , armar och nedre rygg och neråt när du arbeter på axlar och övre rygg.
  • Undvik att borsta på eksem, psoriasisutslag, hudirritationer eller åderbråck.