Visst är det tröttsamt när man lagt ner energi på att få till snygga läppar men bara timmen senare så är det utkladdat eller spårlöst försvunnet! Det tycker iallafall vi så därför har vi tagit fram tipsen som gör så att läppfärgen sitter kvar riktigt länge.


 1. Skrubba läpparna
  Det viktigaste momentet för att ditt läppstift ska hålla ordentligt och se fint ut är att skrubba läpparna försiktigt innan. Avlägsna alla döda hudceller och se till att eventuella hudflagor försvinner. Detta kan du förslagsvis göra genom att fukta en handduk och skrubba försiktigt i cirkulära rörelser.

 2. Mjukgör läpparna
  Efter peelingen är det viktigt att du mjukgör läpparna med läppbalsam. Se till att välja ett mjukgörande läppbalsam som inte är vattenbaserad eftersom det kan torka ut läpparna. Vänta sedan några minuter så att läpparna hinner suga åt sig den fukt som behövs. När läpparna är återfuktade är de som mättade på fukt och kommer inte suga åt sig fettet i läppstiftet. 

 3. Fyll läpparna med läppenna
  Först tar du och fyller i konturerna med läppennan. När du gjort det är bästa tricket att sedan fylla hela läppen med pennan. Välj samma färg som läppstiftet. Skulle det vara så att du inte har just samma färg så är det näst bästa alternativet att ta en färg på läpp-penna som matchar din naturliga läppton. Läppenna på hela läppen gör så att läppstiftet sedan håller sig kvar bättre.

 4. Applicera läppstiftet
  Applicera läppstiftet direkt eller med pensel. Sedan tar du en servett och "blottar av" läppen. Upprepa detta en gång till för att sedan avsluta men att applicera en sista gång. Det här kommer göra att läppstiftet håller hela dagen/kvällen.

 5. Fixera med ett transparent puder!
  Pressa på lite puder med exempelvis en puderpuff. Efter det duttar du på lite extra läppstift för att få ett naturligt lyster. Blotta av med servett en sista gång.

  Nu är du redo för dina äventyr!

  Foto: Robin Haldert
  Modell: Camille Collin
  MakeupArtist: Lina Perman