Så här gör du för att lyckas med läppfärgen och få den att stanna kvar länge.

Med foundation på läpparna som bas kan vi nu välja läppenna. Pennan ska vara samma färg eller något ljusare än färgen på läppstiftet eller läppglanset.

Läppenna

Läppennan ska följa läppkonturen. Sudda in pennan på läppen så att inte läpppennans linje syns efter en kopp kaffe.


Läppfärg

Nu kan du välja att ta lite naturligt återfuktande läppbalsam, läppstift eller ett läppstift.  Läppstiftet appliceras antingen direkt på läpparna eller med hjälp av en pensel och målas på hela läppen. Bit av på en bit papper.


Avslutning

Därefter kan du välja att avsluta med läppglans som då appliceras med pensel för att applikatorn inte ska färgas av läppstiftet. Lägg glanset i mitten mer centrerat för ett naturligt och fylligt resultat, eller över hela läpparna. Undvik alltid att gå hela vägen ut i mungiporna. För ett fylligare resultat kan du måla läppglanset på överläppen strax över läppstiftskanten.  


Valet av färgen på läpparna beror så klart dels på humöret men även dels på ögonmakeupen. En mörk skugga på ögonen passar ofta bättre med ljusare läppar. Med en ljusare skugga på ögonen kan du passa på att använda en mörkare färg på läpparna.

Tips
Rökare får fina linjer runt läpparna. Detta kan motverkas genom ett dra ett genomskinligt bivaxstift utanför läpplinjen så att läppstift eller läppglans rinner ut i linjerna. Men heslt av allt så tycker vi att man slutar helt med den dåliga vanan och inte förvärrar rynkorna.