Vare sig du vill få en dagsfrisk look, skarpare definiering av kindbenen eller en bronzad look så är din rouge ett absolut måste för att lyckas med din makeup. För att ytterligare framhäva de högsta punkterna i ditt ansikte och samtidigt få en fräsch lyster använder du även en highlighter.

Highlighter
En highlighter är ljusreflekterande och läggs på kindbenen (samt kanske även näsvägg och haka) för att höja och lyfta fram och smalna av ansiktet något samt ge en lyster.
 Här rekommenderar vi att välja en highlighter som är utformad för just för ansikte och kinder då ögonskuggshighlighter har tätare pigment och blir inte lika natuligt.

Highlighter appliceras olika beroende på vilken typ det är. Krämhighlighter appliceras bäst med fuktig makeupsvamp längs kindbenet och lite ner så att rouget överlappar på ett fint sätt. Highlighterna kan suddas ut lite på slutet upp mot ögonbrynet. Övrig highlighter sveps bäst på med en rougeborste. Tänk på att highlightern ska se naturlig ut, den ska precis gå att ana. Tänk också på att inte gå för högt upp så att highlightern kommer för nära ögat. Känn på kindbenet och följ dess naturliga linje.

Rouge

Nu är det dags för rouge. Här skiljer vi på vanligt rouge och bronze-rouge. Vanligt rouge läggs på  kindeäpplet och suddas ut mot undre kindbenet mot örat. Välj en nyans som passar din hudfärg på så vis att den passar fint ihop med din egen hudton och därmed inte skapar en för stark kontrast. Här gör många felet att måla på för mycket och i för skarp färgton. Rouget ska snarare anas än synas. 


Bronzer
Bronze-rouget appliceras på samma sätt men skiljer sig då det kan användas i hela ansiktet för att få en mer solbränd look.  Ta först bronze-rouge på kinderna och borsta sedan med lätt hand ut det som finns kvar på borsten över resten av ansiktet.MinMakeupArtist rekommenderar:

Köp produkten här!

Annonsering


Köp produkten här!

Annonsering