Perfekta sättet att rama in ögonen och lyfta blicken på ett naturligt sätt är att fixa i ordning ögonbrynen fint.


Börja med att borsta brynen med en ögonbrynsborste. Borsta gärna hårstråna uppåt så de lägger sig rätt. Nyansen på pennan eller kakan ska vara så lik ens egna färg som möjligt. Lägg en penna mot nästippens sida och rakt upp. Då ser du linjen där du ska börja måla på brynet. Följ ögonbynets naturliga form upp mot den högsta punkten och ner till slutet ( se slutet genom att lägga en pensel såsom när du applicerade ögonskugga).

Ögonbrynspenna

För att skapar en illusion om fina små hårstrån så är det viktigt att vara lätt på handen och måla små och oregelbundna rörelser som följer hårstrånas riktning.

Ögonbrynsskugga

Det får oftast en mer naturlig look när man använder en skugga för att fylla i håligheterna i ögonbrynen. Det beror på att den är mer matt jämfört med den lite krämiga ögonpennan samt att det inte finns risk för att det blir skarpa linjer. Använd en " vass" sned pensel för att med lätt hand borsta dit oregelbunda streck.

Proffstipset

Andvänd ögonbrynspennan för att förlänga de yttre kanterna och ögonskuggskakan för att fylla i håligheterna och definera den naturliga böjen.

Fixera

Om man vill kan man slutligen fixera brynets form med lite ögonbrynsgel eller vanlig hårgele.