Makeupartisten Petra Wiklund tipsar oss om hur vi steg för steg får till denna snygga look. Perfekt att lysa upp med lite färg såhär års! 

1. Börja med att lägga en bas på ögonlocket, foundation/concealer och puder, för att få en jämn och torr bas för din ögonskugga.

2. Lägg en primer på ögonlocket och lägg sedan en ljus skimrig skugga på inre delen av ögat, ungefär halva (bild 1).

3. Ta den färg du valt att använda, jag tog en corall-grön skugga, och lägg från yttersta delen av ögat och jobbat inåt, inte ända in till ögonvrån (bild 2).

4. Ta en svart ögon skugga och markera ögat vid franslinjen och längs globlinjen, låt de två linjerna mötas i ögat ytterkant. Tona så det blir en mjuk och snygg finish (bild 3).

5. Måla din eyeliner eller kajal, vad du helst trivs med. Jag har använt en kajal till denna sminkning (bild 4). Eftersom en kajal är kladdig så måste den mättas med en torr produkt så den inte kladdas ut. Ta den svarta skuggan och pressa/dra längs din eyeliner-linje (bild 5).

6. På med mascara, måla ögonbryn och lägg din bas så är du klar!

Vill du ha en ännu mer dramatisk makeup så kan du lägga svart penna på den undre vattenlinjen, mätta och tona med en svart skugga!Produktlista:

Bas:
Foundation - Tarte (Ivory)
Powder - Tarte (Fair)
Shading - MicroShadow, Make Up Store (Smog)
Ögonbrynsskugga - Make Up Store (Tri brow color)
Ögonbrynspenna - Isa Dora (Dark brown)


Ögon:
Primer - Make Up Store (Tinted)
MicroShadow - Make Up Store (Satin)
MicroShadow - Make Up Store (Colibri)
MicroShadow - Make Up Store (Pollution)
Ögonpenna - Make Up Store (Black)Mascara - L'Oreal Telescopic (Black)


Petras:

Profilsida
Blogg
Instagram