Alla har vi områden som behöver döljas eller tonas ner. Bästa vännen är därför vår concealer.

Det finns två olika typer av concealer, en fetare typ som används för att täcka finnar, blemmor och rodnader och en lättare variant som snarare är ljusreflekterande än täckande och används för att dölja exempelvis mörka ringar under ögonen, näsrygg för att skapa en avsmalnande 3D-effekt.

När det gäller att täcka blemmor och rodnader är det väldigt bra om concelaren är antingen lite gulaktig i tonen eller mintgrön. Den som lider av väldigt mörka ringar under ögonen kan innan den ljusreflekterande concealern använda en fetar concelar men röd-orange toner. Denna färg hjälper till att dölja det blåa på ett bra sätt.

Tänk på att vara mycket försiktig med att använda en fet concealer under ögonen då huden där huden är tunn och känslig. Kan ge upphov till framtida rynkor och påsar under ögonen då en sådan concealer är för tung för ögats tunna hud.

Fet concealer appliceras lättast med fingrar eller concealerborste. En ljusreflekterande appliceras lättast med makeupsvamp och ska duttas på under ögat innifrån och ut mot kinderna. Detta för att krossa mikapartiklarna som då reflekterar ljus. Applikation innifrån och ut för att slaggprodukter som samlats under ögonen inte ska samlas inåt.  Ett tips är att lägga lite concealer ovanför läpplinjen.

När läppstift sedan målas på får ljusreflektionen läpparna att se fylliga ut.  En ljusreflekterande ska alltid appliceras efter puder  för att inte reflektinerna ska täckas. En fet concealer ska istället läggas innan puder (men efter underlagskräm)