Karin Fröderberg är utbildad makeupartist och medlem på MinMakeupArtist.se.
Hon driver eget företag, jobbar som makeuplärare och tycker att hon är extremt lyckligt lottad som får jobba med sin hobby. Här får vi ta del av Karins tutorial på en zombiemask som du enkelt gör hemma med rätt hjälpmedel. Lycka till!

Du behöver:

- Glycerol (50 spänn på apoteket)
- Gelatinpulver (20 spänn på ICA)
- Vatten
- Foundation, puder, ögonskuggor (ev. fejkblod)

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda 1/3 glycerol, 1/3 gelatinpulver och 1/3 vatten i en plastbytta till en liten "kräm".

  2. In med din bytta i mikron i 20-30 sekunder (håll ett öga så det inte kokar över).

  3. Med hjälp av en spatel, pensel eller sked så börjar du pensla på din kräm över ansiktet (akta så du inte bränner dig).

  4. När du kräm börjar svalna så blir din kräm allt segare i konsistensen, det är nu du kan börja bygga små bölder och ojämnheter i ansiktet.

  5. Häll lite av din kräm i ett glas med lite rundad botten (det är denhär delen du smidigast täcker över ditt öga med). När denna stelnat lägger du den över ögat och fäster fast med din kräm (har den stelnat för mycket är det bara att värma i mikron igen).

  6. Nu är din grund klar och det är dags att börja med sminket.

  7. Börja med att lägga foundation och puder över hela ansiktet.

  8. Vill du ha ett sår så lyfter du lite lätt i din "mask" med en pincette så det blir ett litet hål, rulla sidorna på hålet och ditt sår blir större.

  9. Fyll i de befintliga skuggorna i din mask med lite brun ögonskugga, dina sår fyller du i med röd, brun och svart skugga för att skapa ett djup.

  10. I med fejkblod i dina sår och busa till håret.