Ellinor Rosander är diplomerad makeup- & hårstylist med ett stort intresse för färg och form. Här visar hon hur du enkelt kan skapa en riktigt grym hemmagjord zombie-mask. Kolla gärna in Ellinors blogg här.

Du behöver:

- En avgjutning av ditt anskte/kroppsdel du vill fästa protesen på
- Servetter
- Bomullspads
- Lösnaglar (om du vill ha tänder)
- Flytande latex (Finns på burk för 39 kr på bl.a. buttericks)


1)
Min avgjutning gjorde jag enkelt av blött toapapper som jag lät torka på mitt ansikte. Gipsremsor ger en mask som är mer hållbar. Pallar man inte göra en sådan här kanske man kan ta en bloll eller ett påskägg.. något med någorlunda rätt form!


2) Började med att vika servetter för att forma läppar där tänderna ska fästas. Måla latex över servetterna, snåla inte! Fortsätt med lager på lager tills du har formen du önskar :)


3)
Jag använde lösnaglar som tänder. "limma" fast lösnaglarna med latex likt bilden. Tänderna kommer att sitta lite löst men vi fäster dem senare!

4) Klipp bomullspads på mitten och dela sedan dem för att de inte ska bara så tjocka. Pensla dem eller doppa i latex. Applicera som i nästa bild!


5) Padsen ska föreställa tandkött och håller tänderna på plats! När padsen är dränkta i latex är de lätta att jobba med. Forma dem hur du vill och fortsätt runt hela munnen. Lägg två halvmånar på sidorna också som kinder :)

6) Sedan är det bara fantasin som sätter gränser! Klipp remsor som söndriga muskler över tänderna, riv sönder padsen som söndrigt kött eller skinn. Kör på tills du är nöjd helt enkelt!


7) Låt masken torka i minst ett dygn! Den kommer att bli lite elastisk, underlättar när du ska sätta på den :)  Jag målade min med ansiktsfärger och det kan du se i videon nedan! Jag visar också hur du fäster den på ansiktet!

Happy Halloweeeeen!