Forum / Övrigt / Behöver lite tips!

Anna Suchy
Gävleborgs län

Hej! 

Jag har mycket funderingar kring jobbet som make up artist. Jag är redan en utbildat make up artist men tyvärr fick jag inte komma igång än. Gick på utbildning i Polen 2009 (där jag kommer ifrån) sen jobbade jag lite inom kosmetikförsäljning (Clinique och Åhléns), sen fick jag och sambo Lars en liten son som är nu 1,5 år gammal och nu så vill jag börja jobba efter mammaledigheten. 

Det jag vill göra är att göra allt möjligt med make up, sminka till bröllop, fest o.s.v. och också sminka bara för att ha kul och bygga mitt portfolio. Har inget riktig jobb just nu så jag vill också börja få lite mer inkomst. Men tyvärr känner jag att jag behöver träna lite till och jag har ingen sminkväska eller verktyg. Funderar på att plugga lite mer make up här i Sverige eller bara försöka skaffa sminkväskan och börja träna. Eventuellt kanske praktisera i en salong? Jag vet inte hur kan jag komma igång så kanske det finns någon som har lite tips? Hur har ni andra gjort?


Fri, 28 June, 2013 13.09 + Svara med citat
 Branschbloggen
Branschbloggen
Stockholms län
Hej Anna! Jag tror att en bra utbildning är en viktig grund att stå på. Om du redan har en som du känner gett dig de kunskaper du behöver så är tipset att försöka få till småjobb, praktik och sådana jobb som kan ge dig erfarenhet och portfoliobilder.

Det andra alternativet är att gå en utbildning här i Sverige, då skapar du nya kontakter och många skolor ordnar praktik och ser till att du får med dig en liten portfolio.

Hoppas att detta var lite hjälp på vägen och bara att fråga om det är något annat du undrar!
Fri, 28 June, 2013 19.13 + Svara med citat
 Branschbloggen
Branschbloggen
Stockholms län

Här kan du läsa mer om olika skolor:

http://www.minmakeupartist.se/article/23/Stort-reportage---Makeupskolor

Fri, 28 June, 2013 19.14 + Svara med citat

Visar 1 – 3 av 3

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS