Forum / Makeup / Dölja psoriasisutslag med smink?

Nisse
(Gäst)

kul att ni öppnat upp så man kan kasta in några frågor här. Har varit inne och kollat här en hel del och tycker det är rätt läckert att läsa om vad ni gör. Ballt!

Nu till min fråga, jag har ofta utslag i pannan (psoriasis) och undrar dels om det finns något smink som man kan använda för att dölja det men som inte syns (är väl inte så vanligt med män som sminkar sig ännu) och dels undrar jag om ni har egna erfarenheter och kan rekommendera en kräm som hjälper (förutom receptbelagda)?

Tack på förhand!

Wed, 25 September, 2013 14.41 + Svara med citat
 MinMakeupartist
MinMakeupartist
Stockholms län

Är utslagen inte särskilt irriterade så kan du milt polera med en ansiktsskrubb för känslig hy. Smörj sedan in dig med din ansiktskräm för känslig hy.  Här får andra med samma åkomma fylla på med rekommendationer på krämer som hjälpt.

För att försöka dölja utslagen så kan du använda en färgad dagkräm. Då blir det Naturligt utjämnat men hyn kan ändå andas ordentligt. Detta då porerna inte täcks helt, vilket är viktigt för att området ska få läka. 

Thu, 26 September, 2013 23.02 + Svara med citat
Ulrika Gedin
Ulrika Gedin
Stockholm

Hej! Jag jobbar mycket med mineralsmink, vilket är bra för just problemhy. Den lugnar huden, täpper inte igen, torkar inte ut och funkar antiinflammatoriskt. Den sitter bra, täcker och ser naturlig ut (bra för killar som vill ha ett naturligt resultat). Bra för känslig hy, allergihy och acne. Det finns många bra märken men tex Bare Minerals (Åhlens) och Idun (apoteket) är två tips. Gå till ett återförsäljningställe och be att få prova!  Lycka till //Ulrika

Wed, 2 October, 2013 23.24 + Svara med citat

Visar 1 – 3 av 3

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS