Vill du tjäna pengar på din blogg? Här kommer våra bästa tips på hur du ökar trafiken till din blogg och vilka samarbetspartners som ger de bästa intäkterna.

Lycka till!


10 SÄTT ATT ÖKA DITT BESÖKARANTAL


1: Tydliga och intressanta rubriker

Rubriker som tydligt visar vad ditt inlägg ska handla om ger fler träffar. Många söker på konkreta frågor såsom ”Hur gör jag sotade ögon”. Undvik rubriker som: ”mitt jobb”, ”idag” eller ”mina sminkningar”. Tänk på att rubriken ska väcka intresse.


2: Länka, länka och länka!

Tipsa om och länka till din blogg på forum och i kommentatorsfält.
Eller ”byt länkning” med andra bloggare. Då kan ni länka till varandras bloggar och på så vis öka er sökbarhet på Google.

Här kan du hitta andra bloggare och hemsidor som vill samarbeta genom att ”byta länkning”

Web-Optimering

Bloggbyte

OBS kom ihåg att aldrig länka till orelaterade saker eller till sådant som inte är relevant för din målgrupp. Då tappar du dina följare direkt. Oftast är det ett bättre alternativ att ta kontakt med bloggar i samma bransch som du verkligen gillar och fråga om det finns ett intresse av att ”byta länkning”.


3: Kommentera på andra bloggar i branschen

Engagera dig och skriv spännande och intressanta inlägg på relaterade bloggar med hög trafik. Då blir folk nyfikna på din bloggadress.


4: Blogga ofta

Då vet dina läsare att bloggen är värd att följa. Men tänk också på att det är viktigt att inläggen är genomtänkta och intressanta för just din målgrupp. Bloggar som uppdateras ofta uppskattas av Googles sökmotorer.


5: Ställ frågor 

Att ställa frågor i slutet av inlägg och svara på kommentarer är ett bra sätt att få igång diskussioner kring dina inlägg.


6: Kommunicera

Svara på de frågor som dina läsare ställer och ställ gärna motfrågor.7: Se till att synas i sociala medier

Länka till din blogg i profilen på Facebook, Twitter och Instagram och Linked In. Posta varje blogginlägg du gör och tipsa om din blogg på relaterade inlägg och sidor.


8: Byt trafik

På sidor som Blogg-Trafik och Mer-Trafik kan du få besökare till din blogg i utbyte mot att du besöker andras bloggar och hemsidor. På så vis får fler möjlighet att upptäcka din blogg.


9: Lägg till din blogg på olika blogglistor:

Bloggportalen
Bloggtoppen
Bloggregistret
Topblogarea
Bloggerfy


10: Ha tålamod!

Det tar tid att bygga en stor blogg och starten är alltid trögast.

I takt med att bloggen blir mer synlig i sökresultat och på andra sidor växer den snabbare.


SÅ HÄR SKAFFAR DU ANNONSÖRER TILL DIN BLOGG

Det enklaste och smidigaste sättet för att börja annonsera i sin egen blogg är att använda en affiliatepartner. Då får du betalt när dina läsare klickar på en annons, men framförallt om ett klick leder vidare till ett köp.

Det är enormt viktigt att endast länka till trovärdiga varor, exempelvis en produkt som du testat, skriver om och kan rekommendera. Minmakeupartist.se tillåter inga affilateläkningar till orelaterade områden såsom exempelvis Bingo eller Poker.

Tradedoubler har ett starkt affiliatenätverk och ett nyhetsbrev med tips på erbjudanden och produkter på rea. Ansök först om att bli godkänd på tradedoubler och sedan för att bli godkänd av de företag du vill marknadsföra. Läs mer här: TRADEDOUBLER

Eller anslut din blogg direkt på BLOGVERTISER


VILL DU BLOGGA FRAMGÅNGSRIKT PÅ MINMAKEUPARTIST.SE?
VI HAR SAMLAT ALLA DE BÄSTA TIPSEN:

Bloggtips på MinMakeupArtist.se