Nu är det äntligen dags för SM i Makeup! Förra gången var temat manga och vi har med spänning väntat på vad som blir årets utmaning. Läs mer om det och träffa tävlingsansvariga Anna Olsson som ger de bästa förberedelsetipsen. 

Anna Olsson arbetar på SHR, Sveriges Hudteurapeuters Riksorganisation och är ansvarig för SM i Makeup.

Årets tema, Call me CupCake, hur kom ni fram till det?

Vi i SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation som håller i SM i makeup spånade kring teman och en av våra tårtgalna ledamöter slängde ur sig detta fantastiska Call me Cupcake. Det är inspirerat av den stora tårt- och cupcakes bakande Linda Lomelino! Självklart har vi fått hennes medgivande att använda hennes bloggs namn. Kolla gärna in den!

Att man även ser en trend på andra ställen, makeupmärken som är sweet as sugar etc, muffinsställen som poppar upp med färgglada bakverk fick oss bara att mer inse hur mycket  i tiden temat verkligen var! Jag är mycket nöjd med det! :)

Var kan man som makeupartist söka inspiration till temat?

Internet är självklart ett ganska bra verktyg för att finna inspiration, bilder, färger och andra härligheter är oändliga! Men vill man ha annat för sig så gå på kondis, fika Cupcakes! Baka?!  Alltid dyker man på något som inspirerar en! ;)

Hur går tävlingen till?

31 juli är sista ansökningsdatum.. Efter det kommer vi gå igenom alla ansökningar och ta ut 10 stycken som kommer att få tävla i SM i make up 5 oktober! Dessa 10 kommer ha med sig varsin egen modell som de innan själva tävlingen får fixa hår och kläder på.. 

Den kompletta makeupen görs på scenen och arbetstiden är 30 minuter. Under dessa 30 minuter går en jury på 5 personer runt och bedömer arbetet. Allt från arbetsmetod till detaljer bedöms. Självklart även helhetsintryck och makeupens överensstämmelse med temat. 

1:a-3:e pris delas ut,  Kate Wacs hederspris samt 'Publikens favorit'!

Vem kan söka?

Du som är makeupartist, hudterapeut eller maskör kan söka!

Vad vill du säga till de som fortfarande funderar på om de ska ansöka eller inte?

Finns inget att fundera på! Ansök! Det bästa som kan hända är att du ställer upp i fantastiskt roliga SM i make up, och att du kanske till och med vinner och får representera Sverige i International makeup Championship i Düsseldorf 2014. 

Det värsta som kan hända är bara att du får söka nästa år igen..!


Mangamake!

Förra året var temat Manga och då gick det så här bra för vinnaren Lena Björnsbråten från Katrineholm:

 

2012 gick 1:a pris till Lena Björnsbråten,Katrineholm.
2:a pris gick till Elizabeth Ahlén, Uppsala
3:e pris gick till Paula Hallgren, GöteborgVill du anmäla dig?

För mer information samt ansökningshandlingar mailar du direkt till Anna på: annaolssonj@gmail.com

Tävlingen går av stapeln i gallerian "Skrapan" på Södermalm i Stockholm, så räkna med storpublik!