Att påbörja en makeupartistutbildning är ett stort och dyrt beslut. Ta kontakt innan du bestämmer dig och ställ många frågor. Det har vi gjort här för lära känna några av de största skolorna lite bättre. 

Hur är utbildningen upplagd?

Face Stockholm Makeup School

20 veckors utbildning dagtid vår och höst till diplomerad makeup artist.

Makeupstudion Education

Makeupartistutbildning samt Hårstylistutbildning. Makeupartistutbildningen varar i 12 veckor. Du läser fem dagar i veckan, måndag till fredag från klockan 09.00-13.00 eller 13.30-17.30

Mariart School of Makeup and Hair

Makeupartistutbildning (15 veckor, totalt 60 st lektioner)  Hårstylistutbildning (15 veckor, totalt 30 st lektioner)Makeup & Hårstylistutbildning (15 veckor, totalt 90 lektioner) Kortkurser med exempelvis makeupgrunder.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Yrkesförberedande makeupartistutbildning på 8 veckor, 240 timmar + 2 fotodagar och praktik.

Hårstylistutbildning
Film/Specialeffekter
Airbrusch
Makeup för salong
Skräddarsydda företagslösningar

International Makeup Center

Skönhet 200 timmar –bred utbildning som resulterar i att man blir certifierad makeupartist."Karaktär 200 timmar – påbyggnadsutbildning på skönhetsutbildningen med inriktning film och teater. Innehåller bland annat lösa delar, sår, olika typer av skador, teater samt 40 timmar hår.
Dessa två kan man läsa i ett svep eller dela upp. Ett krav är dock att personen som vill läsa karaktär är utbildad makeupartist.

Make Up Institute

A. Master Makeup Artist inkl Hårstylist utbildning - 20 veckor, måndag- torsdag, kl. 09.00- 16.00
B. Makeup Artist utbildning - 14 veckor, måndag, onsdag, torsdag,  kl. 09.00- 16.00
C. Hårstylist utbildning - 14 veckor, tisdag, kl. 09.00- 16.00.

Hur ser antagningen ut?

Face Stockholm Makeup School

Personliga intervjuer. Inga förkunskaper behövs, men ett brinnande intresse är önskvärt!

Makeupstudion Education

Vi tillämpar antagningsintervjuer och det är först till kvarn som gäller på platserna. Inga förkunskaper krävs. Vår rekommendation är att vara ute minst 6 månader innan kursstart för att vara säker på att få plats på den kursen man önskar.

Mariart School of Makeup and Hair

Antagning sker i turordning, inga förkunskaper krävs.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Inga förkunskaper krävs. Vi träffar gärna alla elever och tar in de elever som verkligen vill satsa på att bli makeup artister. Vi ger 150 % och vill veta att även våra elever ger det samma. Det är en intensivutbildning och man måste vara medveten om att det blir tufft.

International Makeup Center

Antagningsperioder, helst vill vi att eleven har förkunskaper men det är inget krav. 18-års åldersgräns eller målsmans underskrift. När utbildningen enbart har ett antal lediga platser kvar väljs de elever ut med störst erfarenhet och intresse. 

Make Up Institute

Först till kvarn som gäller eftersom utbildningen startar från grunden. Inga förkunskaper krävs. Vi träffar gärna eleverna innan för att förklara vad det innebär att jobba som makeupartist och förklara hur utbildningen går till. Det är dock inte obligatorisk med intervju.

Vad kostar det?

Face Stockholm Makeup School

20 veckor – pris 65.000 kr. Produkter för 12.000 kr ingår. Vi erbjuder 50% rabatt på hela vårt sortiment under utbildningen.

Makeupstudion Education

Makeupartistutbildningen kostar total 62.500kr inkl moms och då ingår anmälningsavgift och en sminkväska med produkter till ett värde av minst 27.000kr.
Hårstylistutbildningen kostar 35.000kr inklusive moms och då ingår anmälningsavgift och ett hårkit med produkter samt redskap till ett värde av minst 6.000kr. Är man tidigare elev på Makeupstudion Education eller väljer att gå makeupartist och hårstylist samtidigt kostar det 29.000kr.

Mariart School of Makeup and Hair

Makeupartist totalt 60 000 inklusive alla avgifter (Produkter för 30.000 ingår) Hårstylist kostar 35 000. Makeup & Hårstylistutbildning 89.000 (produkter för 45 000 ingår).

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

65 000 kr ink. moms. Då ingår anmälningsavgift, modeller, studio och 2 foton till portfolio både i print och digitalt, makeup och redskap, till ett värde av drygt 15.000, studiebesök mm.

Alla elever erhåller ett M.A.C Pro kort som ger eleven 30% rabatt på alla M.A.C Cosmetic produkter i hela världen. En elev i varje kurs blir även belönad med ett stipendie genom UMG som gör att eleven kan komma ut direkt i arbete som ambassadör eller demonstrativ för ett makeupmärke.

International Makeup Center

Skönhet – 33’000kr –eleven får en gåva sponsrad av Make Up Store värde ca 10’000 kr.
Till årsskiftet 2012-13, höjs avgiften till 39’000 sek och gåvan till ca 15’000 sek.
Karaktär 20’000kr – tillkommer en kostnad på 3’000 för produktkit med karaktärsmakeup och verktyg. Till årsskiftet 2012-13, höjs avgiften till 25’000kr.

Make Up Institute

A. 69.800kr + 4000kr anmälningsavgift. I priset ingår makeupartist väska med produkter till ett värde av  25.000kr samt arbetsbok med 100 digitala bilder

B. 51.300kr + 4000kr anmälningsavgift. I priset ingår makeupartist väska med produkter till ett värde av 20.000kr samt arbetsbok med 80 digitala bilder.

C. 16.000kr + 2000kr anmälningsavgift.  priset ingår produktpaket till ett värde av 3000kr samt arbetsbok med 20 digitala bilder.

Finns hjälp med finansiering?

Face Stockholm Makeup School

Vi ger lån mot personlig borgen.

Makeupstudion Education

Vi har ett samarbete med HumanFinans, www.humanfinans.se, som hjälper till med finansiering.

Mariart School of Makeup and Hair

Vi har samarbete med Human Finans (Nordea) De har bra och förmånliga lån. Genom dem har man även möjlighet att låna helt räntefritt.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Ja, avbetalning och lån via Human Finans.

International Makeup Center

Vi samarbetar med Human Finans.

Make Up Institute

Ja. man kan del betala under 12 månader räntefritt  eller på upp till 5 år med ränta via Human Finans. Man kan även delbetala kursavgiften direkt på skolan under utbildningsperioden som är 5 månader avgift och räntefritt.

Hur länge har skolan funnits?

Face Stockholm Makeup School

Sedan början av 90-talet.

Makeupstudion Education

Sedan 1996.

Mariart School of Makeup and Hair

Vi har bedrivit makeuputbildningar i 11 år så vi är väl etablerade på marknaden.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Sedan januari 2009.

International Makeup Center

Sedan 1990 – därav Sveriges äldsta makeuputbildning.

Make Up Institute

17 år

Vilka är lärare på skolan?

Face Stockholm Makeup School

Jessica Jarmteg är utbildad makeupartist vid Glauca Rossi School of Makeup i London. Jessica har under ca 18 år arbetat som frilansande makeupartist inom media och tv med olika produktioner.
 
Jessica Svensson har arbetat 15 år i branchen med en mängd olika produktioner bland annat Lasermannen, Storm och Detaljer, Puss, Rallybruden och tvserien Arne Dahl.

Mats Öhlund – Maskör och maskmakare, med mångårig erfarenhet inom Masköryrket.

Makeupstudion Education

Samtliga lärare är SEYF-certifierade och har god branschvana. Närmare presentation finns på hemsidan.

Mariart School of Makeup and Hair

Vi ställer höga krav på våra lärare. Samtliga har många års erfarenhet av frilansande inom sitt område och är pedagogiska. Vi har som krav att alla lärarna skall vara aktiva frilansande för att kunna ge eleverna väl uppdaterad information om branschen.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Linda Mehrens Flodin är huvudlärare och grundare av Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY och har idag vid sin sida även Johanna Seiborg som huvudlärare.


Gästlärare är ett viktigt inslag på skolan och är kända makeup artister som tex. Teresa Grundin- makeupartist för L’Oreal Paris och bloggare på ELLE.se,
Karin Westerlund- makeup artist i Paris som jobbar med alla stora visningar som tex. CHANEL, Galliano, Chloé, GIVENCHY m.fl.,
Catherine Dichy- maskör och makeup artist som har mer än 20 års erfarenhet.
Veronica Lindqvist, en av Sveriges bästa makeup artister och representerad av MIKAs Looks. Hon jobbar med kunder som ACNE, Damernas Värld, ELLE-galan, DANSK, StyleBy, SOLO, Stockholm Modecenter, MAMA, Ebbas Stil, Ellos mfl. 

Linda har arbetat som makeup artist sedan 1998, representerad av MIKAs Looks sedan år 2000 och har tidigare gästföreläst på make-up skolor utomlands. Linda arbetar med kunder som t. ex. Elle, DamernasVärld, Glamour, Cosmopolitan, Plaza, TUSH, Lindex, HunkyDory, KappAhl, Marco Polo och H&M. 

Linda är sedan 2008 också makeup artist och ansiktet utåt i Sverige för Maybelline New York. 2009 lanserade hon även en exklusiv kollektion make-up penslar, LINDA MEHRENS Professional Make-up Tools som på kort tid blivit en succé bland tidningar, make-up artister och skönhetsfantaster. (Dessa redskap ingår i elevernas kit).

International Makeup Center

Alla lärare har lång erfarenhet och frilansar flitigt på sidan om att arbeta på IMC. Många av dem är kända namn inom makeupbranschen och har gjort stora reklamjobb, visningar, arbetat på TV, filmer, musikvideos osv. En närmare presentation av dem finns på IMC’s nya hemsida!

Make Up Institute

Huvud lärare - Shaul Moalem är född och uppvuxen i Israel. 1986 kom han i kontakt med Mula Art Of Make Up Center i Tel Aviv, en erkänt professionell makeup skola i Israel. Han examinerades som Makeup artist 1987. Under många år framöver frilansade Shaul Moalem som makeup artist i ett flertal länder som USA, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Israel. Han anlitades främst för arbete inom reklambranschen för stora modemagasin, tidningar, TV-bolag, video- och skivproduktioner, modevisningar, film och teater.
Shaul anlitas som internationell domare på många makeup och beautytävlingar runt om i världen.

Patrick Leis
Patrick Leis arbetar som lärare i Airbrush teknik samt Bodypainting på Make Up Institute. Han är världschampion inom airbrush och har vunnit många priser och utmärkelser.

Caroline Arkestål
Caroline har arbetat som make up artist samt hårstylist sedan 13 år tillbaka och är idag expert inom mode, reklam, hårstyling samt avancerade uppsättningar. 

Sadaf Sefidpay
Sadaf har lång erfarenhet inom fashion, beauty och orientalisk make up och arbetar idag på Make Up Institute som lärare.

Peter & Petra Tronser
Peter och Petra har jobbat inom makeup branschen i ca. 20 år. De är bland de ledande artisters inom kroppsmålning och ansiktsmålning branschen. De har vunnit många internationella tävlingar inom bodypainting.

Elisa Ifergan Guetta
Sminkös och frisör vid Tel Aviv Opera sedan 2010. Elisa är utbildad maskör vid dramatiska institutet, har jobbat på ett 50-tal teatrar runt om i Sverige och utomlands.

Yarin Shahaf
Yarin Shahaf har arbetet som makeupartist sedan 1983. Han är en av Israels ledande makeupartister och anlitas både i Israel och Europa.

Vem är rektor?

Face Stockholm Makeup School

Jessica Jarmteg.

Makeupstudion Education

Birgitta Lagerholm, högt utbildad makeupartist och kvinnan bakom både upprättandet av gesällprovet i makeup och författaren till den hittills enda yrkesinriktade läroboken på svenska, Yrke: Makeupartist.

Mariart School of Makeup and Hair

Rektor är Maria Nyström. Även grundare till Mariart och Makeupmärket Emite Makeup.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Linda Mehrens Flodin.

International Makeup Center

Emilia Alvarez, tidigare utbildnings- och konceptansvarig på Make Up Store.

Make Up Institute
Shaul Moalem, som har 25 års erfarenhet inom Makeup branschen och är internationell erkänd makeup artist. Shaul Moalem är även huvud lärare på Make Up Institute och VD för kosmetikamärket MIST STOCKHOLM

Utbildningsort?

Face Stockholm Makeup School

Stockholm.

Makeupstudion Education

Stockholm, Göteborg och Malmö.

Mariart School of Makeup and Hair

Stockholm.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Stockholm.

International Makeup Center

I Sverige : Stockholm, Göteborg och Malmö.
(även i Finland, Estland, Thailand, Norge. Öppnar snart i Amsterdam, London, Singapore, Australien och USA).

Make Up Institute

Stockholm

Hur stora är klasserna?

Face Stockholm Makeup School
10- 15 stycken.

Makeupstudion Education

Max 8 stycken.

Mariart School of Makeup and Hair

Högst 12 stycken.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Max 10 elever i varje klass.

International Makeup Center

Mellan 6-20 elever beroende på stad.

Make Up Institute

Max 24 elever med 3-4 lärare på plats. Antal elever per lärare är 6-7 st.

Kan skolan ordna med boende?

Face Stockholm Makeup School

Nej.

Makeupstudion Education

Nej.

Mariart School of Makeup and Hair

Vi hjälper gärna till med boende. Vi har kontakter med ett flertal som hyr ut rum åt våra elever. Kostnaden ligger på ca 3000kr /månad.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Vi har specialpris på ett hostelboende i Gamla stan.

International Makeup Center

Nej, IMC står ej för boende, transport, mat eller visum.

Make Up Institute

Skolan har student rum som elever kan hyra under utbildningen. Begränsat antal platser, Först till kvarn som gäller.

Extra faciliteter?

Face Stockholm Makeup School

Fullt utrustat kök finns för att kunna äta medhavd lunch.

Makeupstudion Education

Eleverna har under och efter utbildning möjlighet att komma till skolan och använda sig av våra lokaler vid fransförlängning, ett utmärkt sätt att bygga upp sin kundbas.

Mariart School of Makeup and Hair

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Vi är centralt belägna vid S.t Eriksplan, 200 meter från tunnelbanan. Här kommer du in i våra helt nyrenoverade lokaler, öppna ljusa ytor med optimala detaljer som inspirerar eleverna. Fullt utrustat kök och badrum. Kontor och konferensrum för möten med våra kunder och elever.

International Makeup Center

Centralt belägna med öppna ytor i fräscha ljusa lokaler, nära till kommunikation.

Make Up Institute

Skolan har  förmånliga, nyrenoverade lokaler med öppna ljusa ytor och fullt utrustad kök för eleverna som är på 260kvm. Skolan ligger centralt vid Odenplan i Stockholm och äger även ett modernt utrustad fotostudio på 120kvm, där eleverna tränar och genomför deras protfolio bilder.

Ordnar skolan med praktik?

Face Stockholm Makeup School

Praktik kan erbjudas i någon av våra butiker. Vi erbjuder även praktik i form av olika fotograferingar, tv-inspelningar, modevisningar m.m.

Makeupstudion Education

Absolut! Vår skola är mycket populär i hela branschen. Det är svårt att skriva ner alla eftersom det är så många men här kommer ett axplock:

Våra elever har jobbat för bland annat tidningarna Amelia,  Cosmopolitan, Frida, Solo och Solo Mode. Vi har gjort mänger med olika TVproduktioner för både SVT, TV3, TV4, Kanal5, TV6. Vi har uppdrag för både Stockholm och Köpenhamn Fashion Week, Stockholms modevecka, Beckmansvisningen och Tillskärarakademin. Eleverna har jobbat med en enorm mängd av olika typer av kortfilmer, reklamprojekt och faktiskt även med Kungliga Operan. De jobbar med visningar för LANZA, Goldwell, Wella och Paul Mitchell. De har jobbat med reklamuppdrag för Adidas, Marabou, Tarkett, Ikea och Röda Korset som har visats i tidningar som Elle, Bon och Vogue.

Vi har även internationella samarbeten i New York dit eleverna har möjlighet att åka och jobba tillsammans med Parsons modefotografer (Parsons är bland annat känt från Project Runway) och med Access To Hollywood som erbjuder eleverna möjlighet att åka på jobb till World Championships of Performing Arts i Hollywood.

Mariart School of Makeup and Hair

En av våra stora fördelar är att vi kan erbjuda alla eleverna bra och lärorik praktik. Genom vårat stora kontaktnät får eleverna möjlighet att fasas in i branschen och känna sig för i vilket område de vill jobba inom. Praktiken kan bestå av modevisningar, plåtningar, filminspelningar och TV. Vi vet att praktik kombinerat med givande lektioner ger de bästa förutsättningar.  Genom praktiken har eleverna även möjlighet att etablera givande kontakter för framtida jobb. Vi har bl.a ett nära samarbete med Vecko Revyn, Viking Line, flertalet modellagenturer samt Estée Lauder. Dessa  rekryterar främst makeupartister från Mariart.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Varje elev kommer ut på minst ett riktigt uppdrag under kursens gång.
Tidigare uppdrag har varit tex:


IDOL, 
ELLE- galan
, Stockholm Modecenter, 
Nordiska Museet - Livstycket
, Acne
, Indiska, Diesel - modevisning för Carlings, 
Berns Fashionweek
, Roygalan
, VeckoRevyn Blog-awards
, Let’s Dance, Körslaget
, Berghs School of Communication
, Project Runway
, Top Model
, Melodifestivalen.

International Makeup Center

Alla elever erbjuds frivillig praktik under skoltid. Vad det är varierar från musikvideos, visningar, events, fotograferingar till butikspraktik och Galor. All praktik är förlagd efter skoltid och lottas rättvist ut till eleverna som är intresserade. I många fall leder praktiken vidare till fasta jobb.

Make Up Institute

Skolan erbjuder praktik inom Film, Modevisningar, TV produktion, reklam, fotografering, skönhetstävlingar som Miss world, Miss africa, Miss Universe, mm.
Skolan samarbetar med stora och viktiga aktorer på marknaden som Walt Disney, Universal studios, World Body Painting Festival, Stockholm Film Festival, Art on Ice,  SF, Wella, TV produktioner,  Mode magasin, fotografer osv. Via kontakterna ordnas ordnas minimum 20 st praktikdagar till varje elev under utbildningen.

Ingår portfolio?

Face Stockholm Makeup School

Ja

Makeupstudion Education

Ja, se http://www.makeupstudion.com/sidor/elevarbeten.aspx

Mariart School of Makeup and Hair

Portfolio, Certifikatdokument samt CV ingår alla våra yrkesutbildningar.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Ja, vi står även för professionella modeller, fotografer, hårstylister, retuscherare och studiotid. Varje elev får 2 färdiga bilder både digitalt och print. (+2 oretuscherade bilder för att få en uppfattning om vad som idag krävs för att arbeta med digital bild). Allt detta ingår i kursavgiften.

International Makeup Center

På många av praktikjobben får eleverna portfoliebilder. Då är det riktiga modeller, frisörer och fotograf, vilket väger tyngre än att ha en fotograf som kommer och tar bilder på eleverna i skolan.

Make Up Institute

Ja. en protfolio med 100st digitala bilder på 5 modeller som eleverna sminka och stylar ingår i utbildningen.

Ingår allt material?

Face Stockholm Makeup School

Ja. Produkter för 12.000 kr och kursmaterial.

Makeupstudion Education

Ja, för makeupartist ingår en sminkväska fylld med produkter till ett värde av minst 27.000kr och i den finns även vår lärobok samt skissbok. I hårstylistutbildningen ingår produkter och redskap för minst 6.000kr.

Mariart School of Makeup and Hair

Allt material som behövs ingår i kursavgiften. Man har dessutom möjlighet att låna produkter på skolan.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Allt eleven behöver för att kunna börja arbeta direkt ingår. Genom vårt exklusiva samarbete med M.A.C Cosmetics har eleverna fri förbrukning av M.A.C produkter på skolan. Varje elev erhåller även ett M.A.C Pro kort kostnadsfritt som gäller i 2 år och som ger 30 % rabatt på alla M.A.C produkter i världen! (Detta kort ges annars endast till etablerade makeup artister med flera års erfarenhet och kostar pengar, mot uppvisande av portfolio eller bevis på anknytning till agentur).

Alla elever tillhanda håller även ett kit som innehåller:

¥  Sortiment från Maybelline New York, värde 7 000 kr.
¥  Penslar och penselrengöring från LINDA MEHRENS Professional Make-up Tools, värde 4 310 kr.
¥  Foundation och concealer från COLLISTAR, värde ca 1500 kr.
¥  Lösögonfransar från Ardell, ögonfransformare Vitry, Duo-lim, Vitry-pincett, Andrea Corrector Sticks, bomullsrondeller och nagellacksremover från Mavala, Sensi sandpappersfil duo pack, makeup svamp. Värde totalt per elev 634 kr.
Rengöring, ansiktsvatten, dagkräm och läppbalsam från VICHY, värde 700 kr.
•  Transparent puder från Laura Mercier till ett värde av 360 kr.
•  Ett kit från M.A.C med deras favoritprodukter till ett värde av 600 kr.

International Makeup Center

Ja, i skönhetsutbildningen en gåva i form av produkter till ett värde av ca 10’000 sek.

Make Up Institute

Allt material som makeup-produkter, kosmetika-produkter, verktyg, penslar, borstar, speciell effekts-produkter och hårprodukter ingår till ett värde av 25.000kr.
 

Vilket typ av diplom/intyg ger utbildningen?

Face Stockholm Makeup School

Diplom makeupartist.

Makeupstudion Education

Samtliga elever som uppfyller närvarokraven får intyg att man har genomgått en utbildning till makeupartist. Uppfyller man betygskraven om godkänt i alla ämnen får man ut ett diplom som "Diplomerad makeupartist" Det finns även "Professionellt Diplomerad Makeupartist" för de som har klarat alla extra uppgifter som krävs för detta. Vi ger också ut ett intyg som säger "Diplomerad fransförlängare" för den som också har genomgått och på ett tillfredsställande sätt har klarat av de moment som ingår i fransutbildningen som ingår i makeupartistutbildningen.

Mariart School of Makeup and Hair

Internationellt Certifikat ingår i samtliga yrkesutbildningar.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Diplom tilldelas eleven. Finns även på engelska, spanska eller franska om eleven skulle vilja arbeta utomlands. Det viktigaste vi kan förmedla för framtida jobb är dock våra kontakter både i Sverige och utomlands.

International Makeup Center

Godkända elever erhåller betyg samt en värdehandling i form av ett internationellt Certifikat som intygar utbildningen samt alla ämnen som ingår i undervisningen.

Make Up Institute

Efter genomfört utbildning får eleverna ett  internationellt gångbart diplom som Master Makeup artist och Hårstylist.

Övrigt?

Face Stockholm Makeup School

Vi är stolta att erbjuda en bred utbildning, som täcker många områden inom yrket.

Makeupstudion Education

Vi är oerhört uppmärksamma på den feedback som vi får från eleverna och försöker göra om och göra bättre om eleverna inkommer med kritik under utbildningen. Allt för att göra våra elever så nöjda som möjligt.

Mariart School of Makeup and Hair

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Vi arbetar aktivt för våra elever även efter utbildningen vilket betyder att vi nu har massor av elever som jobbar aktivt som makeup artister. Vi hjälper eleverna med kontakter och ser till att de som vill jobba verkligen jobbar.

Vi har ett tätt samarbete med MIKAs Looks, den enda renodlade makeup och hår agenturen i Sverige. Ägaren Camilla Linder föreläser om vad yrket innebär och hur man förhåller sig till kunder och regler. Också om hur man går till väga för att bli representerad av en agentur och hur man tjänar pengar.

Känner man att man inte kommer vidare är eleven välkommen tillbaka till skolan när som helst för att göra upp en framtidsplan. Vi hjälper till med portfolion och sätter eleverna i kontakt med de rätta personerna för att få ut så många som möjligt i arbete.

Vi jobbar tillsammans med UMG som förmedlar demonstratiser och ambassadörer till alla stora makeup märken. Genom dem har en elev i varje grupp chans att få ett stipendium som ger eleven möjlighet att direkt komma ut och arbeta!

International Makeup Center

Mottot på IMC är att utbilda eleverna till de bästa makeupartisterna på marknaden. Med skolor i flera länder har elever från IMC en större internationell igenkänningsfaktor.

Make Up Institute

Make Up Institute har funnits sedan 1997. Många av skolans tidigare elever är idag verksamma i branschen och en del har öppnat egen makeup skola, butiker, studios osv.
Lärarna är pedagogiska, har enormt mycket erfarenhet och verksamma i marknaden. Målet för skolan är att utbilda eleverna till de bästa makeupartister de kan vara med personligt hjälp, mycket uppmärksamhet och väggledning  båda under utbildningen och efter.

Varför ska en blivande elev välja just er skola?

Face Stockholm Makeup School

Professionella lärare, bra praktikuppdrag, gott renommé inom branschen, vilket ger goda kontakter för fortsatt karriär. Stort produktutbud/produktkännedom.

Makeupstudion Education

Det som gör oss unika är att vi är kvalitetssäkrade, har funnits sedan 1996 och har SEYFcertifierade lärare som verkligen är tränade för sin uppgift att utbilda upp till yrkesnivå. Våra små klasser, max 8 elever per klass, borgar för att varje elev får den tid som behövs med vår lärare samt vår unika hygienpolicy, eleven kommer aldrig att vara ansvarig för att ha spridit några sjukdomar - så länge densamme efterföljer får hygienpolicy. Detta sammantaget med vårt enormt breda kontaktnät både i Sverige utomlands gör oss till ett mycket bra val.

Mariart School of Makeup and Hair

Mariart har ett mycket gott rykte i branschen. Det resulterar i goda jobbmöjligheter för eleverna. Dessutom har vi mycket praktik som ger lust, inspiration och kunskaper. Våra lärare är mycket pedagogiska och skickliga  och stämningen är trevlig och avslappnad hos oss. Vi erbjuder också eleverna generösa rabatter i vår butik, både under och efter utbildningen.

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY

Har man som mål att bli en av Sveriges bästa makeupartister och vill arbeta med mode, skönhet, reklam, stillbild, rörlig film och TV är vi skolan för dig! Utbildningen leds av Sveriges främsta makeupartister som lärare! Vi besitter ett kontaktnät som gör att våra elever verkligen får jobb! Vi ser till att varje elev får den kunskap de behöver för att känna sig 100% säkra på vad de ska göra när de kommer till ett jobb. De ska veta allt in i minsta detalj för att kunna känna sig som en del av teamet! 
Vi strävar efter att alla elever ska känna sig så starka att de kan ta över världen när de går ut härifrån! Vi blir som en familj med alla elever och driver företaget som ett familjeföretag. Att gå här ska kännas roligt och avslappnat, men framför allt lärorikt. Vi är enormt stolta över alla våra elever och jobbar stenhårt för att bibehålla vårt fina rykte i branschen.

International Makeup Center

IMC har sedan 1990 varit Sveriges ledande utbildning för Makeupartister och utbildat många elever som efter utbildningen skapat sig stora namn inom branschen.Utbildningen på IMC har noga sammansatta ämnen för att ge dig den bästa, möjliga utbildningen. Här lägger du den stadiga grunden att bygga resten av din karriär på.Lärarteamet består av erfarna, aktiva Makeupartister som ger dig möjlighet att utveckla dina kreativa förmågor och skicklighet. På IMC har du möjlighet att välja studietempo, så att du skall kunna studera i din egen takt. Har du blick för färg och form, ta chansen att starta din karriär på International Makeup Center!

Make Up Institute

Utbildningen är en komplett utbildning, där man lär sig allt från  Beauty makeup för Mode, reklam, foto, TV, Visningar  till avancerat speciell effekts, kroppsmålningar, Air brush och Hårstyling. Praktik ingår i utbildningen, protfolio med 100st digitala bilder ingår med.
Inget att komplettera efter utbildningen, Det är bara att gå ut till arbetsmarknaden.   
Via skolans enormt breda kontakter med många aktorer i marknaden båda i Sverige och internationellt  och Make Up Institutes Makeup artist agentur, erbjuder vi våra elever många praktik tillfälle under utbildningen där får de skaffa viktiga kontakter vilket är ett stort kick för dem när de startar sitt karriär. Efter utbildningen, kan eleverna alltid komma tillbaka för att få backup med allt som de känner att de behöver hjälp med. Många välkända artister kommer till Sverige och Make Up Institute för att hålla lektioner och seminarium. På det sättet får eleverna se flera av de bästa artister i marknaden vilket är väldigt inspirerande. Make Up Institutes utbildning är tuff, krävande men samtidigt mycket roligt. Det är för de som brinner och verkligen vill  jobba i makeup branschen.

 

Länkar till skolorna:

Face Stockholm Makeup School

Makeupstudion Education

Mariart School of Makeup and Hair

Linda Mehrens Makeup Academy

International Makeup Center

Make Up InstituteLäs mer:

Vad innebär det att en skola är godkänd av SEYF?

Checklista: Att tänka på innan du väljer makeup-utbildning

Vill du utbilda dig till makeupartist? Här jämför vi skolorna..

Gesällbrev för makeupartister - En kvalitetsstämpel