Månadens medlem är fantastiska Fanny Lagerwall, 24 år gammal som just nu gör kanonkarriär som makeupartist med jobb för modetidningar och Aftonbladet TV.
Dessutom är hon privat makeupartist till profiler som Isabella Löwengrip och Sylvia Vrethammar.
Här berättar hon mer om sin karriär och vad som krävs för att nå hela vägen fram

Berätta lite om din bakgrund Fanny!
- Jag heter Fanny Lagerwall och är hårstylist och makeup artist. Uppvuxen i södertälje.
Min resa började med en frisörutbildning, men när jag väl började jobba efter examen så insåg jag hur uttråkad jag skulle bli av att stå still på ett och samma ställe. Det saknades utmaningar och jag är en person som älskar när det händer nya saker. Dessutom ville jag arbeta mer med helheten. Så jag utbildade mig till makeupartist också.

Efter examen 2010 fick jag mitt första jobb på Make Up Store i Mexiko, där jag ansvarade för utbildning av personal och försäljning. Där var jag nästan ett halvår och återvände för att jobba som Butikschef för Make Up Store här hemma i Sverige. Jag fick chansen att bygga upp en helt ny butik och få igång kurser och försäljning. Det var förstås spännande och en helt perfekt början för mig som var ny i branschen. Men jag kände ändå att jag saknade det kreativa.

I den vevan kom jag i kontakt med Isabella Löwengrip
som precis startat sin tidning "Egoboost" och vi klickade direkt. Jag gjorde alla omslag utom nr 1. Samt bilder till tidningen. Vi har arbetat tätt ihop de tre senaste åren och blivit goda vänner. Numera ber hon alltid om att jag ska fixa hår och smink när det gäller tidningsomslag och andra media-framträdanden.

De senaste åren har jag också arbetat på TV4 samt undervisat i hårstyling och makeup på "MariArt". Jag har haft en häftig och intensiv karriär hittills. Jag älskar verkligen mitt jobb och är så tacksam att jag hittade mitt kall i livet.

För Mode Centers visning på Cafét. Här arbetar Fanny med Lumene.

När bestämde du dig för att bli makeupartist?

- Det var i samband med att jag utbildade mig till frisör. Intresset för smink har alltid funnits där. Och det är det bästa beslut jag tagit i mitt liv. Att satsa!

Vad händer i din karriär just nu?

- Jag jobbar som frilansande makeupartist och hårstylist och får många bokningar från artister och andra kända profiler. Det blir mycket tidningar och TV. Just nu jobbar jag för min goda vän och kollega Carina Nilsson som är sminkansvarig på Aftonbladet och fixar makeup och hår för all webbtv. Vi två driver även bloggen "In your face" på aftonbladet.se tillsammans. Dessutom har jag nyligen ingått ett sammarbete som makeupartist åt Holländska sminkmärket Make-up studio.

Ser verkligen fram emot en vår med många nya kunder och spännande utmaningar.
Det "kickar off" nu med att jag ska vara sminkansvarig för en visning på Fashion Week i ett sammarbete med Lumene. 

Fanny och Carina


Vad är det bästa med ditt yrke?
 
- Jag älskar alla fantastiska möjligheter, att få träffa så mycket spännande människor. Sen är det den bästa egoboosten att få uppskattning varje dag för det man gör. Jag kan ta med mitt yrke vart som helst i världen. Jag har bara jobbat i 4 år och det har gått väldigt fort att klättra uppåt,  i framtiden vill jag ut i världen och jobba.

Många drömmer om en karriär som makeupartist, har du några tips för att nå dit?
 
- Det kanske låter klyshigt men jag har alltid trott på mig själv. Visat mina framfötter och gjort mitt bästa. Synts och hörts och skaffa bra kontakter. Börja med att assistera någon etablerad makeup artist. Det kan definitivt generera jobb.

Låt ingen annan ställa sig på dig eller få dig tro du inte kan lyckas. Om inte du tror på dig själv, varför skall någon annan göra det?

Pingis och Bella, Makeup: Fanny Lagerwall

Hur hamnade du där du är idag?

- Som sagt är nog kontakter A och O i början. Man måste synas och inte vara rädd att ta för sig. Mun till mun metoden är väldigt viktig i den här branshen. Jag lyckades snabbt få ett rykte om att vara är duktig och kul. Dessutom har jag haft mycket nytta av att ha en personlighet som sticker ut. Det har gett mig många stamkunder.

Vilket är ditt roligaste uppdrag någonsin?

- När jag fick chansen att sminka världsartisten Janelle Monaé, vilket var väldigt kul möte.
Och det blev riktigt snygga bilder. Men också Melodifestivalen, att jobba med artister under längre tid är väldigt kul. Sedan var det häftigt att åka iväg och jobba en vecka med Eurovision, så stor produktion! Och mitt arbete som som Sylvia Vrethammars personliga makeupartist. Det är kul när man blir nerflugen till Tyskland för att spela in tv program!
Eller när jag får göra skivomslag och tidningsomslag.

Sylvia Vrethammar. Makeup: Fanny Lagerwall

Spaning inför 2014, hur tror du att makeuptrenderna kommer att se ut?

- Jag tror det är fortsatt snygga tunna baser som gäller, less is more. En väldigt naturell look. Även bruna sotningar med guldinslag och ljusa läppar känns väldigt snyggt till våren. Det syns på carwalken också. Fokus på väldigt markerade ögon.
 
Vilka tre makeupredskap/produkter kan du inte leva utan?

 - Alla mina underbara penslar från Make-up Studio, man kan aldrig få för många penslar.
Alla mina palletter med högpigmenterade ögonskuggorna från Make-up Studio.
"Triple Stay Matt Foundation" från Lumene.

Metro mode: Hår & smink Fanny Lagerwall, Fotograf Daniel Olsén, Styling Caroline Sandström & Joanna Fingal

Hur ser dina framtidsdrömmar ut?

Jadu, jag drömmer alltid stort så i framtiden kommer du absolut få se mitt arbete på Vouges omslag och att jag åker runt och sminkar Lady Gaga typ. Go big or go home!

 Vad tycker du om MinMakeupArtist.se?

Jag tycker det är en jätte bra sida för oss makeupartister att synas och samlas på. Grymt att vi kan få kontakt med varandra och hitta nya kontakter. Hoppas det ger mig lite nya jobbmöjligheter.

Fanny kan också anlitas privat för rådgivningar, brudmakeup, festmakeup och mycket mer. Kolla in hennes profil på MinMakeupArtist.se HÄR

Missa heller inte Fannys grymma BLOGG. Där kan du följa hennes inspirerande karriär och spännande arbete.