Månadens medlem är Helen Torsgården, makeupartisten som ligger bakom en av Sveriges mest välbesökta skönhetsbloggar. Här berättar hon mer om sig själv och delar med sig av tips och råd kring hur man bäst bloggar för att få en stor publik.


Berätta lite om din bakgrund?

Jag är född och uppvuxen i Falun för 25 år sedan. Redan tidigt visste jag att det var makeupartist jag ville bli, jag tror att jag tänkte att ville träffa massa kändisar, haha!

I januari 2010 var jag äntligen färdigutbildad professionell diplomerad makeup artist och sedan dess har jag jobbat för många kända sminkmärken. Sedan ca två år tillbaka är jag  VIP-bloggare på Veckorevyn.se och driver även en egen "beauty"-sida i deras tidning. För tillfället är jag bosatt i
 Norge med min pojkvän och drömmer om att utbilda mig vidare inom branchen.
 
Vad är det bästa med ditt yrke?

Att man får träffa så mycket härligt folk, leka med färger och vara kreativ. Och att sedan få se resultatet i bild och på film är en fantastisk känsla.

Du har arbetat flera år som makeupartist, hur kommer det sig att du började blogga?


Sanningen är faktiskt att jag var uttråkad. Jag och mitt ex drev en kiosk/spelbutik tillsammans
och det var så mycket jobb. På kvällarna blev det mindre folk och jag hade helt enkelt inget att göra. Det började med en privat blogg om min vardag men förändrades snabbt till en sminkblogg då jag märkte att området drog flest läsare.

Vilken är din publik?


Alla möjliga. Tjejer, killar, unga, gamla. Mest är det tjejer mellan 15-21år. Jag har även läsare från Norge och Finland.

Vilka inlägg är populärast?

Det är helt klart 
tutorials med smink och hår, men också inlägg där jag recenserar produkter.
 
Varför tror du att det finns ett så stort intresse kring just din blogg?

Mitt innehåll, med stort fokus på tutorials och produktrecensioner är användbart och intressant för läsarna. De får konkreta tips på hur man gör och vilka produkter som är bra och mindre bra. Sedan så uppdaterar jag ofta så att det alltid finns någonting nytt att kika på.

Vad händer i din karriär just nu?

Jag vill utveckla mina kunskaper som makeupartist och ta steget vidare i branschen. Det planerar jag att göra genom att läsa en utbildning inom specialeffekter. Filmbranchen lockar mig!
 
Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Klockan ringer vid 07. Jag går upp och gör dagens makeup eller lägger upp några andra inlägg i bloggen. Tar en liten paus för frukost och sedan går jag och tränar. 
Efter träningen svarar jag på mejl och kommentarer. 
Sedan går jag till jobbet vid 13 och jobbar 7-9 timmar om dagen på flygplatsen i Norge. När jag kommer hem igen blir det jobb med bloggen igen. Fullspäckade dagar! 

Hur är det att jobba för Veckorevyn?


De är verkligen jättebra arbetsgivare, tar hand om mig och jag trivs fantastiskt bra både med bloggen och tidningen. Det var en dröm och en möjlighet som jag jobbat hårt för att nå. 


Vad är dina bästa tips till den som vill lyckas som bloggare?


Man måste vilja det! Uppdatera ofta, gärna en gång om dagen. Ha en välskriven text och många bilder. Bestäm dig för vilken målgrupp du vill locka och håll dig till inlägg som passar dem. Var ärlig och personlig.
 
Vad har du för tips och råd till den som vill lyckas som makeupartist?


Det är viktigt att ta på sig så mycket jobb som möjligt, speciellt i början! Det är hårt arbete som gäller. Skaffa dig rätt kontakter och bygg upp en bra portfolio.
 
Klassikern! Om du bara kunde plocka med dig 5 makeup-produkter till en sminkning, vilka skulle de vara?


Då skulle jag plocka med mig de 5 favoritprodukter. Mineralpuder, solpuder, brynskugga, mascara och en ljus kajal att ha på vattenlinjen.Produkter som jag använder varje dag!

Ett verktyg du inte klarar dig utan?


Min ögonfransböjare som jag precis blivit beroende av! Den böjer fransarna så fint och öppnar upp ögat.
 
Vad tycker du om MinMakeupArtist.se?


Super! Jättebra för personer i branchen att kunna samlas på ett ställe. Hjälpa varandra, tipsa varandra och så vidare. Gillar även att man kan hitta jobb på sidan. 


Se Helenes Profil och portfolio på MinMakeupArtistHÄR

Besök Helenes blogg på Veckorevyn.se HÄR