Perfect looking skin!

Fri, 28 March, 2014 11.03

Tänkte att jag kunde visa vad jag använder för produkter de dagar då jag verkligen vill få min hy att se extra felfri och fräsch ut!


Några utav produkterna köpte jag ganska nyligen, och efter första användning förstod jag inte hur jag har kunnat klara mig utan dessa innan! 
1. Precis som Vivi skrev i tidigare inlägg är rengöring en viktig grund för en fin hy. Jag har haft tur med acnegenerna men har långt ifrån perfekt hy. En av mina favoriter bland ansiktsrengöring är Neutrogena Visibly Clear Facial wash

2. När ansiktet är rentvättat börjar jag med att spraya lite MAC - skin refresher/finishing mist i ansiktet. Den lugnar hyn då den bl.a. har gurka i sig, men jag själv piggnar till av att på ett härligt sätt! 

3. Sedan är det ju dags för grunden men en dagskräm och sedan en primer. Jag måste säga att jag fortfarande är på vift efter den där speciella favorit-dagskrämen som man aldrig vill släppa!

Men håller helt med Vivi angående  Porefessional som ger en jämn fin yta och är en superbra produkt! Jag använder den som/istället för en primer.

4. Foundation är mitt nästa steg och där har jag fallit för MAKE UP FOR EVER's High Definition foundation. Jag använder en naturlig färg i hela ansiktet sedan en i några nyanser mörkare som "shading". 

5. Platsar sedan sminket med ett löspuder, och i detta fall inget mindre än MAC - Prep + Prime Powder (eller som jag kallar det - mirakelpudret). 

Som makeupartist tycker jag att ett transparent löspuder är jätteviktigt att ha i sminkväskan, och något jag använder väldigt ofta på både kunder och mig själv. Men det svenska klimatet sätter spår och många av oss som bor här har torr hy! Löspuder kan ibland därför lägga sig och framhäva torra partier... MEN INTE DETTA PUDER! Lägger sig som en sammetslen osynlig finish. LOVE!

                                   

6. Eftersom jag inte gjorde mycket av contouring men ändå vill skulptera ansiktet lite så tar jag en grå/brun färg att skugga med. Make up store - Masai, är den jag använde. Men var försiktig att skugga för mycket med den, man lätt kan se smutsig ut om det läggs för mycket eller på fel plats!

7. Highlightade med MAC mineralize skinfinish - Perfect topping. Mest fokus på övre kindben, men även lite lätt på pannan, näsryggen och hakan. 

8. Köpte även rouget ur samma serie som highlightern,  MAC mineralize skinfinish - Sterio rose. Bägge av dessa produkter är helt underbara! Får hyn att se jämnare ut och riktigt fräsch!

9. Sist men inte minst så avslutar jag med samma spray som jag började med. Det tar bort eventuella puderrester, överflöd och får makeupen att hålla mycket längre :)    

                                                                                                                                                                      

                                 

Vilka är era absoluta skönhetsfavoriter? Kommentera gärna! :)

Hoppas ni gillade detta inlägg!


* Obligatoriska fält

Fri, 28 March, 2014 11.08
Hanna K
Bra råd! Svårt att veta vad man ska använda alltid
Fri, 28 March, 2014 11.11
Vivi Felicia
Tack, jag hoppas det hjälper! :) Ja det är ju svårt och det skiljer sig ju från person till person, men tror att dessa produkter passar dem flesta!

Fri, 28 March, 2014 9.36
Victoria G
Superhärligt inlägg Felicia! :) Jag måste säga att highlighters över lag har blivit en stor favorit. Det ger en så fin lyster och man ser så mycket piggare och fräschare ut! Är riktigt sugen på att prova alla de olika från Mac :) Och man har ju hört massa bra om fix+ så får nog nästa lägga vantarna på den också ;)
Fri, 28 March, 2014 11.10
Vivi Felicia
Tack fina du! :) Håller helt med dig och kan verkligen rekommendera den från MAC! Ja jag hade med hört mycket om den men aldrig provat den, nu kommer den alltid finnas i sminkväskan ;D

ANNONS
Till bloggens startsida

Vivi och Felicia är två Makeupartister med flera års erfaranhet inom branschen.

Både Vivi och Felicia har Professionella Diplom från sin utbildning på Makeup Studion (Vivi 2008 och Felicia 2010)

På Vivifelicias hittar ni tävlingar, produkttips, sminktips, tutorials, inspiration och mycket mer!För kontakt:
Vivifelicias@gmail.com ,

Vivi (Malmö/Stockholm):
viviselariu@hotmail.com ,
Felicia (Stockholm):
makeup@feliciaeriksson.seLogga inInstagram @makeu_
Follow @makeu_ at instagram.com

Follow my blog with Bloglovin Follow on Bloglovin