Retro-hår!

Mon, 31 March, 2014 19.43


ANNONS

Snabb ögonbryns-tutorial.

Mon, 31 March, 2014 10.00Här har ni en snabbis, som ni hinner med på 4 minuter!Du behöver:


- Snedskuren pensel

- En brun ögonskugga eller en krämig ögonbrynsfärg
Ögonbryn, ansiktets formare.

Sun, 30 March, 2014 18.43


Idag är det inte mycket kvar utav mina ögonbryn, jag plockar dessutom det yttre ögonbrynet, för att håren lutar ner för mycket för att det ska se klokt ut till mitt ansikte.


Jag har testat 100 olika sätt och produkter för att få bästa brynen. 


Skuggor med torr pensel, skuggor med blöt pensel, ögonbrynspennor, pennor och genomskinligt puder på, Paint pot's (MAC), Gel liner (MAC), och sen kom den. ANASTASIAS DIPBROW POMADE


Detta är en vattenfast krämprodukt som är helt fantastisk. Den glider på huden när man ska applicera den och håller hela dagen!

Denna produkten är som sänd från min landskvinna direkt till mig 

(Anastasia är rumän and so am I)

 Jag köpte direkt 4 färger när de kom ut på den svenska marknaden, 


Blonde, Dark Brown, Chocolate och Ebony.

Jag saknar en av färgerna, Auburn, som är rödbrun.

Tyvärr verkar det som att produkten är helt slut för tillfället i Sverige, men de bör komma snart igen!
  


Lill-Vivi, blond, 20 år gammal, under utbildning, missnöjd med svarta ögonbryn.När jag utbildade mig till makeupartist, så fick jag (och de andra) lära oss att svarta hårstrån i ögonbrynet=svarta ögonbryn.


Detta gav mig total skräck för att fylla i mina ögonbryn, och trots att jag var makeupartist så gick jag hellre omkring utan ögonbryn än SVARTA ögonbryn.


Jag minns faktiskt inte när allt vände, det tog i alla fall 1-2 år.


En djurisk utmaning!

Sun, 30 March, 2014 16.20 Tydligen fanns det inget stort intresse i att ta fram djuret inom sig, ha ha! 

Det är risker vi tar när vi väljer teman, men nästa söndag kommer ett nytt roligt tema och vi hoppas att ni vill vara med oss då istället!

MEN vi får inte glömma att vi fick in ett fint bidrag av Björn Axelsson!
Meet Bunny Björn!


Tack fina Björn för ditt bidrag, vi hoppas du vill vara med oss fler gånger!
Omröstning

Är du ledsen för att du missade djurutmaningen?


Contouring - puderform.

Sat, 29 March, 2014 13.51

Jag skrev häromdagen att jag hade fått hem denna paletten, och utlovade ett inlägg dedikerat till paletten, och den dagen och det inlägget är här!


Paletten köpte jag på eBay och har absolut inget märke någonstans.
Pris: ca 50-60:- och tog 9 dagar att komma fram.

(om någon vill ha direktlänk, så kan ni få det, annars sök bara på contouring palette)


Jag köpte paletten för att jag suttit och inväntat Anastasias contouring palett i månader nu, och den finns inte att inhandla någonstans. 

Den fanns kort tag hos bangerhead för ca 800-900:-
Före och efter contouring med denna palett

Den största skillnaden mellan puder och kräm/foundation/concealer är att det är lättare på huden, det är inte lika mycket som "kladdar" i ansiktet. 


Personligen föredrar jag puderform alla dagar i veckan. Man kan helt klart gå extremt och göra både kräm och puder. Det gäller bara att verkligen ha rätt teknik, för det kan lätt gå åt skogen annars.

Jag kladdade lite i photoshop för att visa vart jag lagt de olika färgerna och under är de två färgerna som jag använde för att konturera mitt ansikte.


Vill ni se vad jag använder för att FÅ bryn? 

Och en tutorial på det? :)Omröstning

Vilken typ av contouring föredrar du?


Den röda faran.

Fri, 28 March, 2014 20.31

Tack Josephine Levander ( kolla hennes makeup-blogg här!) för tipset.


Jag satt igår framför sminket och spegeln och visste inte vad jag skulle göra för något, och då sa Josephine "en röd sotning!"Det är inte en klassisk sotning precis, utan en Vivifierad sotning. 

Väldigt skeptiskt till detta var jag, men blev ändå rätt nöjd med den Röda faran.

Jag är en riktig fegis när det kommer till färger egentligen, till vardags har jag helst bruna toner.. Jag har nog aldrig sminkat mig med en röd ögonskugga förut.

Inte ens när jag var Emo. Yes, ni hörde/läste rätt.Jag använde mig utav en enda färg, ja..röd.. såklart SUGARPILL! 

Ni hittar Sugarpill  HÄR
Jag bjuder på en Square-face. 

Jag gör alltid miner när jag ska försöka ta bilder framifrån..Imorgon kommer inlägget om kontureringspaletten/contouring upp!


Förutom det, vad vill ni se härnäst?Omröstning

Vad tyckte du om sminkningen?


Perfect looking skin!

Fri, 28 March, 2014 11.03

Tänkte att jag kunde visa vad jag använder för produkter de dagar då jag verkligen vill få min hy att se extra felfri och fräsch ut!


Några utav produkterna köpte jag ganska nyligen, och efter första användning förstod jag inte hur jag har kunnat klara mig utan dessa innan! 
1. Precis som Vivi skrev i tidigare inlägg är rengöring en viktig grund för en fin hy. Jag har haft tur med acnegenerna men har långt ifrån perfekt hy. En av mina favoriter bland ansiktsrengöring är Neutrogena Visibly Clear Facial wash

2. När ansiktet är rentvättat börjar jag med att spraya lite MAC - skin refresher/finishing mist i ansiktet. Den lugnar hyn då den bl.a. har gurka i sig, men jag själv piggnar till av att på ett härligt sätt! 

3. Sedan är det ju dags för grunden men en dagskräm och sedan en primer. Jag måste säga att jag fortfarande är på vift efter den där speciella favorit-dagskrämen som man aldrig vill släppa!

Men håller helt med Vivi angående  Porefessional som ger en jämn fin yta och är en superbra produkt! Jag använder den som/istället för en primer.

4. Foundation är mitt nästa steg och där har jag fallit för MAKE UP FOR EVER's High Definition foundation. Jag använder en naturlig färg i hela ansiktet sedan en i några nyanser mörkare som "shading". 

5. Platsar sedan sminket med ett löspuder, och i detta fall inget mindre än MAC - Prep + Prime Powder (eller som jag kallar det - mirakelpudret). 

Som makeupartist tycker jag att ett transparent löspuder är jätteviktigt att ha i sminkväskan, och något jag använder väldigt ofta på både kunder och mig själv. Men det svenska klimatet sätter spår och många av oss som bor här har torr hy! Löspuder kan ibland därför lägga sig och framhäva torra partier... MEN INTE DETTA PUDER! Lägger sig som en sammetslen osynlig finish. LOVE!

                                   

6. Eftersom jag inte gjorde mycket av contouring men ändå vill skulptera ansiktet lite så tar jag en grå/brun färg att skugga med. Make up store - Masai, är den jag använde. Men var försiktig att skugga för mycket med den, man lätt kan se smutsig ut om det läggs för mycket eller på fel plats!

7. Highlightade med MAC mineralize skinfinish - Perfect topping. Mest fokus på övre kindben, men även lite lätt på pannan, näsryggen och hakan. 

8. Köpte även rouget ur samma serie som highlightern,  MAC mineralize skinfinish - Sterio rose. Bägge av dessa produkter är helt underbara! Får hyn att se jämnare ut och riktigt fräsch!

9. Sist men inte minst så avslutar jag med samma spray som jag började med. Det tar bort eventuella puderrester, överflöd och får makeupen att hålla mycket längre :)    

                                                                                                                                                                      

                                 

Vilka är era absoluta skönhetsfavoriter? Kommentera gärna! :)

Hoppas ni gillade detta inlägg!


Eyeliner - Lime Crime.

Thu, 27 March, 2014 20.57Jag har alltid eyeliner, med vinge, alltid, alltid precis alltid!

Om jag inte har det, så är jag "osminkad".


Jag har i stort sett alltid använt mig utav två penslar när jag gör en eyeliner. 

En mjuk som lägger sig längst med fransraden och en hård som inte spretar, är extremt  super-tunn och kan göra ett knivskarpt avslut.


Efter många om och män (haha, pun intended) så har jag äntligen hittat en eyeliner som jag trivs med, EN eyeliner som fyller alla mina behov - bra konsistens och funktionen utav båda penslarna jag annars måste använda mig utav.Jag presenterar:

LIME CRIME

Förutom denna svarta köpte jag även en vit, som är vit som tipex, en silvrig och en gullig. 

Ska hitta på något kul med dem inom kort.


Tyvärr finns inte Lime Crime i Sverige att köpa, så man får vända sig till deras

Amerikanska hemsida.
Håll i hatten, för imorgon kommer tutorial på denna produkten
Anledningen till varför jag har lagt en krona där, är för att jag själv blir så förvirrad när jag ser andra blogga om liknande paletter, och jag förstår inte hur stor produkten är. 


Jag trodde denna skulle vara mycket mindre, så jag blev positivt överraskad.


Så var så goda, en ärlig bild!Omröstning

Vad tycker du o Lime Crime?


Skönhetstips - Vivi's hudvårds-måsten.

Wed, 26 March, 2014 20.40Som makeupartist måste du ta hand om din hud - ofta.


Här är mina hudvårds-måsten.1. Clarisonic & clenser


2. Lush's Vitlöksmask


3. Ansiktskräm - random


4. Läppserum från Apoteket


5. Benefit's Porefessional


6. Smashbox FACEPRIMER


7. Random Sminkborttagning 

1. Innan jag sätter en pensel i ansiktet så vill jag vara ren, så jag använder Clarisonic och dess clenser för att vara så ren jag bara kan. 


2. Känner jag att jag har tid och lust, samt dålig hy, så använder jag Lush's egna ansiktsmask, just denna är gjord på bland annat vitlök och är helt fantastisk för oren hy. En mirakelprodukt, måste jag med handen på hjärtat säga.


3. När jag gjort rent ansiktet och fått bort all orenhet så MÅSTE man återfukta. Jag är inte så förtjust i just denna krämen, men den fungerar då jag har FOBI mot feta krämer.


4. Läpp-cerat. Mitt största problem är att jag sedan barnsben har torra läppar och har aldrig använt "lipsyl" och liknande, för jag har inte tyckt att det hjälper. Men gudarna ska veta, att jag hittat rätt efter alla dessa år. Även denna finns på apoteket.


5. Ok, detta är inte rengöring eller gör inte något långsiktigt verk på huden, men precis innan jag sminkar mig, så använder jag POREFESSIONAL som är en mirakelprodukt för oss med porer (typ.. alla?) Denna produkt förminskar porerna, och ger en fantastisk finish. youtuba den gärna för att se hur den fungerar, ni kommer bli AMAZED. 

(vill ni att jag ska visa?)


6. Face primer. Mitt största måste innan applicering utav foundation. Den håller ansiktet på plats, så att säga, under dagen. Love it!


Jag sminkar alltid bort allt med nr 7, en rengöringsmousse, märke här brukar variera. Just nu använder jag denna från Apoteket. Detta gör jag både innan jag ska sminka mig, för att få bort daglig smuts och fett i ansiktet.

Vad är dina hudvårds-måsten?


Har ni frågor eller finns det något speciellt ni vill att jag ska blogga om? 

Skriv gärna i kommentarerna!

Nånting måste gå sönder

Tue, 25 March, 2014 12.58
För några år sedan medverkade jag med lite sminkningar i Ester Martin Bergsmarks film 'Nånting måste gå sönder'. 

Min kära vän och kusin Saga Becker har äran att spela huvudrollen i denna fantastiska film och nu den 28:e Mars har filmen Svensk biopremiär


Filmen har redan vunnit priset Hivos Tiger Award i Rotterdam och är nominerad i bl.a. Tribeca Film Festival och det råder inga tvivel om att filmen inte bara är vacker och sevärd utan också att Saga Becker gör en fantastisk roll! 


Trailer till 'Nånting Måste Gå Sönder'

Igår var det galapremiären av filmen här i Stockholm och första gången jag såg den. Det är en härlig love story som enligt mig har ALLT. Saga Becker och Iggy Malmborg är lätt filmårets finaste kärlekspar och det är en film du helt enkelt inte vill missa!

 Jag har nämnt det förut, men gör det igen för de som missat det!


Förutom makeup och hår så fotograferar jag dessutom. 

Eftersom Saga Becker är en kär vän till mig så fick jag äran att fotografera hennes pressbilder.


Här hittar ni fler utav mina bilder

ANNONS

Vivi och Felicia är två Makeupartister med flera års erfaranhet inom branschen.

Både Vivi och Felicia har Professionella Diplom från sin utbildning på Makeup Studion (Vivi 2008 och Felicia 2010)

På Vivifelicias hittar ni tävlingar, produkttips, sminktips, tutorials, inspiration och mycket mer!För kontakt:
Vivifelicias@gmail.com ,

Vivi (Malmö/Stockholm):
viviselariu@hotmail.com ,
Felicia (Stockholm):
makeup@feliciaeriksson.seLogga inInstagram @makeu_
Follow @makeu_ at instagram.com

Follow my blog with Bloglovin Follow on Bloglovin