KURS I TUNN EYELINER/FRANSMARKERING

Mon, 19 November, 2018 23.00

Utbildning i tunn eyeliner/fransmarkering är en vidaregående kurs för de som tidigare gått vår grundutbildning med fokusering på 3D bryn, micropigmentering.

När permanent makeupartisten arbetat med djup och känslan i huden ett tag kan vi fortsätta utvecklingen för att tatuera fler olika typer av behandlingar där bl.a tunn eyeliner/fransmarkering är en väldigt efterfrågad behandling.
Likaväl som det är en efterfrågad behandling är det samtidigt en behandling många är rädda för då det är så nära ögat. Därför är det viktigt att du som utövare kan hantera tekniken så du tar hand om dina kunder på bästa sätt. Hur gör du för att få de känna sig trygga och vara så smärtfritt som möjligt? Några av de moment som är väldigt viktiga när det handlar om denna typen av behandling.

Inför kursens start skickar vi ut kurskompendium som elev kan läsa på hemma inför kursens start. På plats vill vi kunna fokusera på teknik och praktisk träning. Öva, öva, öva… ger färdighet. Träning på (fejkskinn) så elev känner kontroll innan första inbokade modell kommer där lärare visar hur en behandling går till och elev sedan själv får avsluta med egen modell.

Vi är väldigt glada och se hur trygga våra elever är efter att de jobbat med micropigmentering ett tag.
Men med rätt utbildning har du kontroll och du kommer få många nöjda kunder framöver.

Eget arbete med läxor och inlämnade bilder på behandlingar utövade på egen hand väntar!

mer info på www.pmuacademy.se


ANNONS

GRUNDUTBILDNING FÖR 3D BRYN; MICROBLADING & MICROPIGMENTERING

Mon, 19 November, 2018 22.31

För 6 månader sedan vi startade vår första grundutbildning inom PMU. Det är kul att se hur våra elever utvecklas, då de alla har olika erfarenheter från start. Vissa är helt nya och vissa önskar få lära sig vår teknik då de redan jobbat inom permanent makeup.

Den 13-15 oktober var det dags för ytterligare en grundutbildning och vi hade elever inom både micropigmentering (maskin) samt microblading ( manuell teknik). Det glädjer oss att se efterfrågan på båda teknikerna.Att tänka på inför dessa utbildningsdagar är att det är en otroligt intensivt med massor av ny information, då vi vill få ut så mycket som möjligt av dessa dagar. Därför är vi även noga med vad eleven som går vår utbildning har för bakgrund. Kommer man från en estetisk bakgrund har man tex. stor fördel och enklare att lära sig.
Likaså för att gå våra vidaregående utbildningar så är det otroligt viktigt att personen har en bra grund innan den går vidare med dessa mer avancerade kurser.

För oss är Kvalitet viktigare än kvantitet.
Nu vägleder vi våra elever på hemmafronten med läxor och modeller och vi ser väldigt fina framsteg redan!

Mer info på www.pmuacademy.se


Hösten är här och nya datum för utbildning i permanent makeup är satta

Thu, 23 August, 2018 20.19

Visst har vi väl haft en underbar sommar? Det har inte varit såhär varmt i Sverige på 260 år.

För oss med permanent makeup har det varit skönt att gå utan smink under sommaren, men ändå se någorlunda pigg ut. För det är det främsta skälet till varför våra kunder ofta gör en kosmetisk tatuering. Att slippa sminka sig men ändå ha ett ansikte när de vaknar på morgonen.
Och vi från norden har tex inte så mycket hårväxt och håret är ljust, så på många syns knappt ögonbryn eller ögonfransar.

Efter att 3D ögonbryn introducerades i sverige så har populariteten för behandlingen bara ökat och ökat.
Fortfarande får kunder upp ögonen för behandlingen och förfrågningarna och bokningarna väller in. Jag fick tex över 120 bokningar på en vecka då jag öppnade upp höstschemat.

Funderar du själv på att göra en permanent makeup? Då kan du läsa mer om behandlingarna på vår hemsida www.gedinstudio.se under "behandlingar".

Är du nyfiken på att kunna erbjuda detta på din salong ? Läs mer om våra kurser i permanent makeup på Edlund & Gedin PMU Academy. www.pmuacademy.se. Där vi utbildar inom micropigmentering (maskin) och microblading (manuell metod).
Än finns det många som vill hitta en duktig terapeut som kan hjälpa dem med sitt permanenta smink.
Vi har fokuserat på att jobba mycket med materialet i utbildningen i form av kompendium, läxor och delmål.

Efter de 3 intensivdagarna på plats hos oss kommer det under 3 månader efterföljande träning. Både vad gäller teori, träning på konstskinn och modeller. Och först efter att man klarat detta så är man en avsevärt mycket tryggare och framförallt en duktigare permanent makeupartist. Och då har man förtjänat certifikatet!
Vi ser stora framsteg från att eleven skickat in de första bilderna på sina modeller till de sista. Och det är en jätterolig utveckling att se.

Ha en fortsatt fin sensommar så hoppas jag att vi syns framöver!

/Ulrika Gedin


NYTT UTBILDNINGSFÖRETAG; EDLUND & GEDIN PMU ACADEMY

Sat, 3 February, 2018 18.33

Efter månader av planering börjar en hel del saker bli klara vad gäller vår nya skola för Permanent Makeup. Här följer en första presentation av hur allting startade!


Vi heter Sandra Edlund och Ulrika Gedin och har jobbat med Permanent Makeup sedan flera år tillbaka och har en hel säck full av erfarenheter och kunskaper.
I samband med att Permanent Makeup (PMU) blivit så populärt har vi märkt hur viktigt det är med bra utbildningar på marknaden. Därför startade vi vårt nya utbildningsföretag och skola, Edlund & Gedin PMU Academy.
Där vi kommer kunna erbjuda Er något unikt inom Permanent Makeuputbildning.

Vår nya hemsida har precis slagit upp portarna och där kan ni läsa mer om våra utbildningar och vad som ingår i våra kurser: www.pmuacademy.se

Hur hittade vi varandra och vilka är vi?

Vi är båda 2 företagsamma kvinnor med en estetisk och kreativ bakgrund. Vi har dock helt olika erfarenheter när det kommer till utbildning i bagaget och gått olika vägar som lett till där vi är idag. Det ser vi som något positivt då vi får mer erfarenheter och kunskaper att utbyta. Tillsammans har vi tagit godbitarna och utvecklat vår egna teknik som vi är väldigt stolta över.

Sandra – född 1983. Bor i Eskilstuna och driver salong Cosmetink. Jobbar med micropigmentering dvs jobbar med maskin sen 2011. Utför behandlingarna: 3D bryn, puderbryn, ombrebryn, kombobryn, tunn eyeliner (fransmarkering) & läppar.

Ulrika – född 1984. Bor på Lidingö och driver Gedin Studio. Började sin utbildning 2014 med microblading där hon utför behandlingar med manuellt verktyg för 3D bryn. Jobbar nu även med maskin för att kunna bredda sitt utbud för olika kunder och erbjuder puderbryn, ombrebryn, kombobryn, tjock eyeliner med vinge & läppar.

Vi hittade varandra i den stora cybervärlden där Ulrika följde Sandras blogg för många år sedan, som var en av de första och enda PMU bloggarna i Sverige.
Sandra ramlade sedan in på Ulrikas instagramkonto och glädjes åt de fina resultaten med en positiv kommentar ”keep up the good work” och tumme upp. På den vägen är det!

Att vi då skulle veta att vi idag skulle driva företag ihop hade vi aldrig kunnat ana. Men där står vi idag vilket känns fantastiskt. Vi delar samma värderingar och vet vad som krävs för att driva ett företag framåt.
Den som tror att något kommer gratis har helt fel. Vi drivs framåt hela tiden och nöjer oss aldrig.
Att vara hungrig och nyfiken är en av våra starkaste egenskaper som egna företagare.

Mer om våra tidigare utbildningar och erfarenheter kan ni läsa om under OM OSS på vår nya hemsida www.pmuacademy.se

Nu är året början på 2018 och vi öppnar upp denna utbildning tillsammans och hoppas vi kommer träffa flera härliga elever som antingen vill starta en helt ny karriär eller utöka sina tidigare kunskaper.

Kika runt på vår nya sida och hör gärna av er om det är några frågor eller funderingar!

Varma Hälsningar, Sandra Edlund och Ulrika GedinTatueringsborttagning i Stockholm

Fri, 22 April, 2016 21.48

Hej! Lite nyheter att förmedla =)

Efter nyår tog vi in en av världens mest effektiva lasermaskiner i studion. Q-terra Q10. Den tar effektivt bort alla slags tatueringar (även permanent makeup på ögonbryn), utan att ge några ärr. Mer information och bilder följer nedan. 

Q-TERRA Q10

-Världens första tvillingpuls
-Hälften så många behandlingar
-Den senaste och mest avancerade tekniken
-Kraftfull men skonsam mot huden
-Tar bort alla färger
-Inga ärr
-Otroligt snabb under behandlingsproceduren

Daniel Hellsten - laserterapeut hos oss

Q-terra Q10

Mer information om behandlingen finns även att läsa här: http://www.gedinstudio.se

bästa tatueringsborttagning stockholm

Läkt efter 1 behandling

Trevlig kväll!

Hemsida: www.gedinstudio.se

Kontakt: info@gedinstudio.se

Bokning: http://gedinstudio.bokadirekt.se


Lite bilder på Permanent makeup =)

Thu, 3 December, 2015 23.16

pigmentering

3dögonbryn

3dbryn

3d bryn

tatuera ögonbryn

ögonbrynstatuering

ögonbryn tatuering

ögonbryn 3d

kosmetisk tatuering

permanent makeup

snygga ögonbryn

kosmetisk tatuering

3d ögonbryn


Senaste tidens bilder!

Tue, 14 January, 2014 20.45


Smokey eyes till nyår :)

Har varit lite dålig på att uppdatera här (är aktiv på instagram och facebook desto mer med mina jobbilder) men här kommer lite nya bilder :

Väntar en brudkonsultation

Grön skugga.....

Gör fransförlängningar i stort sett varje dag

Och så stylade jag en indisk brud (hade bara 2,5 h på mig med smink och hår) snabba ryck var det!Och fick lite nya fina bilder från en annan brud i somrasEn bild från studion

Här är en bild på mig och min dotter (ni får vrida huvudet för att se :)

Och såhär såg jag själv ut när vi gifte oss i December :)


Mer fransar

Brudstyling i studion


Sminkning på mig självStyling smink & hår


Brynformning :)Ute på fotografering Och så här blev en av planscherna från fotona! Välkommen på modevisningen där jag är kvällens Makeupartist ! 


senaste veckans jobb...

Sun, 27 October, 2013 2.12

Bröllop

Bröllop

Bal

Tjejkväll med festmakeup

Feststyling , hår & smink

Fransar

Brudfrisyr, knut och flätor

Fransar 

Fransar på asiatiska ögonSen sist ....

Tue, 15 October, 2013 20.57

eleverna har "look-alike" tema, jag undervisar på Art Of Mkeupschool

jag kör lite halloweentema =) "Dark Angel", på mig själv

en knut... testar på dockan (hon heter Mona )

en uppsättning... på Mona 

lite fransar på en kund

osså är jag mamma!... går inta att vända bilden här i bloggen... 

vampyr... på skolan

en bruduppsättning från i helgen

tärnan

mycket fint höstväder! Direkt från Flen =)

packar ihop saker inför bröllop...kaos blir till ordning och reda

hoppar in och jobbar lite extra på Bare minerals, Åhlens City


tutorial =)

brun sotning... palett från Bare Minerals

så sant! detta försöker jag hålla fast vid och tänka på 

klassisker, svinrygg på kund inför fest

lite mer fransar på kund

böljande svall

osså en till brud förr förra helgen =)Senaste jobben

Fri, 20 September, 2013 23.05

fransförlängning

Håller en kurs på en annan salong och lär ut lite färgstark sminkning, hur vänder man bilden?

mer fransar

här har jag precis gjort en demo på en 20-talssminkning för eleverna på Art Of Makeupschool

Här är lite förberedelser för 20-tal

här är jag - hej hej

röda fransar

blåa fransar

in action

en brud som jag stylade

hennes tärna

jag kör lite simpel ögonmakeup

här fick jag lite bilder från en brud från i somras

zoooooom
ANNONS

Jag har arbetat som makeupartist sedan 2009 och som Permanent Makeupartist sedan 2014. Jag driver min salong Gedin Studio i Stockholm.Logga inInstagram @gedin_studio
Follow @gedin_studio at instagram.com