Beauty tips - Ansiktskräm/hudvård

Sun, 3 November, 2013 23.46

Ph. Tina Carlsson

Förutom rengöring och allt vad hudvård innebär så är aniktskrämen en viktig del, den återfuktar och bevarar. Har du en bra ansiktskräm som passar din hudtyp och dina behov så har du kommit en lång väg på den perfekta basen. Hudvård är enormt viktigt och det syns direkt på ditt ansikte om du använder fel produkter. Visst är det uttjatat, men även det du äter och dricker påverkar din hud, hormoner etc. Mitt favorit tips till alla brudar under provsminkningen är "drick mycket vatten!", sen kommer de tillbaka på den stora dagen och säger "Wow, det fungerade verkligen!". Även jag ser resultatet på kunderna. Oftast kommer de tillbaka och ser yngre ut, eftersom att de flesta små rynkorna de haft då var pga att de hade brist på vätska i kroppen.

Det finns mängder av bra produkter där ute, testa dig fram och fråga folk som arbetar med det om hjälp. Jag har testat en hel del produkter, både budget varianter och dyra. Jag har en väldigt fin hud, inga finnar eller andra problem, inte torr och inte fet/glansig hy. Dels har jag förmodligen bra gener när det kommer till huden, har aldrig haft problem med den någonsin. Men nu när jag använder smink, stress och sveriges kalla klimat så är en väl återfuktande kräm ett måste, använder alltid produkter för torr hy, och även bas produkter anpassar jag så att det ska bli så mycket fukt som möjligt för att huden ska hålla sig fin. Det fungerar inte för alla, men det fungerar för mig. Vill gärna ha en ung och fin hy så länge jag kan.

Har du torr eller känslig hy så rekommenderar jag produkterna på bilden ovan. Lite dyrare men det lönar sig i längden. Jag har tyvärr inga budget varianter som jag kan tipsa om. Har man en gång testat en som fungerar och har märkt vilken skillnad det gör, så tar det emot att köpa en bara för att den är billig.

Dermalogica - Perfekt att arbeta med för dig som arbetar som makeup artist. Den är mild och passar alla dina kunder. En ansiktskräm som man ser gör skillnad, speciellt på en mogen hy, men även på unga modeller. Lätt att ha som bas under sminket, huden håller sig återfuktad hela dagen.

CHANEL - Fantastisk ansiktskräm, doftar gott och får sminket att hålla fint hela dagen. Passar bäst för de som har hudtyp normal - torr då den återfuktar enormt mycket, kan lätt bli för mycket på de med fet/glansig hy. Men de har fler produkter, där finns någon som passar alla, testa er fram och är ni osäkra på eran hudtyp och vilken som passar just dig, så gå till en som kan och som arbetar med det, de hjälper gärna till.


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Tina Carlsson, 21 years old.
Qualified and working as a professional makeup artist, hair stylist and fashion stylist.

My interests include everything from makeup, fashion, photography, art and design.

Here on the blog you can keep up with my work, backstage posts from fashion shows, photoshoots and other fashion & beauty related events I'm at, hopefully you will find lots of inspiration!


Winner of "Yrkes SM" 2012 - MakeupLogga in


Instagram @tinacarlsson
Follow @tinacarlsson at instagram.com