Gör din egen ögongel

Thu, 4 July, 2013 21.41

Hur lyxigt är det inte för din kund att få egengjord ögongel efter tvätten och innan sminket för dig som jobbar som makeup artist. Tänk dig att du helt ärligt kan säga vad produkten innehåller och risken för en allergisk reaktion minskar avsevärt. Såklart förutsatt att kunden inte är allergisk mot något av innehållet ;)

Men även för dig som privatperson. Vet du egentligen vad det är du lägger på din hud? Nej, trodde väll inte det. Ja, gör din egen eller gå till någon som gör den och som kan visa dig alla ingredienser. Kommer någon till mig och vill se vad jag har i, självklart! Bara att kolla det. 

Varför ska du ha ögongel förresten? Jo, huden runt ögonen är otroligt känslig och är tunt som ett äggskal. Det är därför viktigt att aldrig använda vanlig ansiktscreme vid ögonen då den är "grövre". Det är även viktigt att aldrig gnugga in produkter vid ögonen, du måste vara ytterst varsam. Jag brukar säga till mina kunder att du ska applicera din ögongel/crème med ditt ringfinger, oftast är du svagare i det. :)

Ingredienser för din egna ögongel mot trötta och svullna ögonområden:

100 ml Infusion av kamomillblommor 

2 g cellulosapulver

8 dr phenoxyglycerin 

3 ml glycerin 


Klicka här för hur du gör gel

Klicka här för hur du gör infusion 


Tänk på att ögongel ska vara i små burkar just för att det är bättre om den tar slut fortare när det gäller ögonområden där infektionsrisken är stor. Och allt du behöver är ett risgryn stor klick på varje öga morgon och kväll. (Inte i ögat nu alltså, men ni förstår vad jag menar?)


* Obligatoriska fält

Fri, 5 July, 2013 9.56
Branschbloggen
Bra tips!
Fri, 5 July, 2013 10.00
Sandra Brodd
Tack! :)

ANNONS
Till bloggens startsida

Hej på er!

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN FÖR SE SENASTE UPPDATERINGARNA! KLICKA PÅ KNAPPEN LÄNGRE NER :D

I den här bloggen kommer ni få veta allt inom skönhet av en utbildad makeupspecialist och hudvårdsspecialist.
Ni kommer få tips och trix och kan alltid höra av er till mig för frågor till:
zandra_brodd@hotmail.comLogga in


Instagram @sandrabrodd
Follow @sandrabrodd at instagram.com

Follow on Bloglovin

{\rtf1\ansi\ansicpg1252 {\fonttbl\f0\fmodern\fcharset0 Courier;} {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red85\green85\blue85;\red255\green255\blue255;} \deftab720 \pard\pardeftab720\sl400\partightenfactor0 \f0\fs24 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0 \outl0\strokewidth0 \strokec2 }