Huden, varför är den som den är?

Tue, 25 June, 2013 23.09

Som ni märkt så fascineras jag verkligen av huden.

Just nu sitter jag och går igenom allt jag har i mitt huvud angående huden och läser i alla mina böcker för att lösa en svår gåta. En person i min närhet har nämligen problem med hud lossning på fingertopparna. Läkarna säger bara att denna person ska smörja, smörja och smörja. Vist, det kan jag hålla med om, men när vi talar om för läkarna att det faktiskt inte hjälper. Ja, vad gör man då? Jo, heter man Sandra Brodd och är jävligt envis tar man tag i det själv och läser på! Så imorgon kommer jag ringa läkaren och ifrågasätta!

Huden är så fascinerande just på grund av att man kan se väldigt mycket på den. Du kan se hur en människa mår. Jag har nu lärt mig att se på en människa om hon eller han inte är lik sig genom att enbart kolla på huden. Förutsatt att jag känner personen vill säga. Men även i andra fall när jag träffar människor inom makeupjobbet kan jag se att en person inte mår helt bra. Att hon är stressad eller har brist på något. När man börjar småprata lite visar det sig oftast att personen i fråga känner en mer eller mindre stress. Stress kan man för övrigt mäta genom ett kortisoltest.

Men även den kända sköldkörteln spelar stor roll för vår hud. Är inte vår ämnesomsättning okej är inte vår hud okej.

Lika så gäller brist på vatten, omega-3, näringsbrist, vitamin och mineralbrist, sömnbrist, för lite träning, för lite eller för mycket sol, brist på antioxidanter (grönsaker/frukter/bär i färger gul, grön, rött och blått) och sist men inte minst, något som många inte tänker på, alkohol och tobak förstör nått så fruktansvärt din hud. 

Även något som verkligen märks på mig som är sjuk är alla mediciner jag tar. Alla mediciner du stoppar i dig är ett helvete för din hud. Då är det extra viktigt att tänka på vad du äter, dricker och gör i din vardag.

Självklart kan du ha ett väldigt bra inre men ändå ha hudproblem, då beror det istället på att det är något slag av en sjukdom. Så kom ihåg, döm aldrig någon som har dålig hud, det kan faktiskt bero på andra faktorer än slarvighet!

Ja, allt som Du gör, äter och tänker på påverkar hur din hud mår.
Tar du väl hand om ditt inre kommer även ditt yttre må bättre.


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hej på er!

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN FÖR SE SENASTE UPPDATERINGARNA! KLICKA PÅ KNAPPEN LÄNGRE NER :D

I den här bloggen kommer ni få veta allt inom skönhet av en utbildad makeupspecialist och hudvårdsspecialist.
Ni kommer få tips och trix och kan alltid höra av er till mig för frågor till:
zandra_brodd@hotmail.comLogga in


Instagram @sandrabrodd
Follow @sandrabrodd at instagram.com

Follow on Bloglovin

{\rtf1\ansi\ansicpg1252 {\fonttbl\f0\fmodern\fcharset0 Courier;} {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red85\green85\blue85;\red255\green255\blue255;} \deftab720 \pard\pardeftab720\sl400\partightenfactor0 \f0\fs24 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0 \outl0\strokewidth0 \strokec2 }