Foundation

Thu, 20 June, 2013 21.06

De allra flesta som använder smink vet vad en foundation är.
Foundation är enligt mig det viktigaste. Det är den som jämnar ut huden så den blir slät och fin.


En foundation finns som creme, flytande och puder. Dessa tre grupper har sedan flera under grupper som heltäckande, halvtäckande, matt, med lyster. Ja, det finns alla möjliga! I sin tur sedan har nästan varje märke en foundation till varje hudtyp, det vill säga torr, fet och normal hud.

När du väljer en foundation ska du alltid ta efter din hudtyp och Din färg. Vad du har för hudtyp kan du fråga personalen (eller mig) och för att få rätt färg testar du på halsen och INTE på handen som allt för många gör! Du har inte samma färg på din hand som du har på din hals, och det är faktiskt så att halsen sitter närmare ditt ansikte än din hand. Right?
Hittar du inte den perfekta färger så får du aldrig ta det mörkare alternativet utan i så fall det ljusare. Du kommer liksom få på rouge sedan och kanske lite solpuder?
Samma gäller för mörkhyade, men här är det super viktigt att inte ta för ljus då risken att du ser grå och ofräsch ut blir stor!
Vill du ha exakt samma färg som din hud kan du blanda. Det behöver inte vara från samma märke, men du måste tänka på att det måste vara samma kategori. Alltså är den ena foundation matt måste även den andra vara det. Är ni med?

Applicering av foundation är upp till var och en.
På kunder använder jag alltid foundationborste eller puder borste. På mig själv använder jag olika beroende på vad för sort det är.


På en cream foundation använder jag gärna en svamp. En svamp som jag använder på mig själv har har max två gånger, det samlas nämligen mängder av bakterier i en svamp!
När jag har en flytande foundation använder jag alltid en foundation borste i syntet.
Till puder har jag en stor och mjuk puderborste.


Och till BB cream använder jag oftast faktiskt händerna. En BB cream är ju mer som en fuktcream med utjämnande färg. För att applicera på bästa sätt värmer jag först händerna mot varandra, lägger en klick på fingertopparna, gnider mot varandra igen och applicerar från näsan och utåt neråt. Mjukt och försiktigt i hela ansiktet och ner på halsen.
* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hej på er!

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN FÖR SE SENASTE UPPDATERINGARNA! KLICKA PÅ KNAPPEN LÄNGRE NER :D

I den här bloggen kommer ni få veta allt inom skönhet av en utbildad makeupspecialist och hudvårdsspecialist.
Ni kommer få tips och trix och kan alltid höra av er till mig för frågor till:
zandra_brodd@hotmail.comLogga in


Instagram @sandrabrodd
Follow @sandrabrodd at instagram.com

Follow on Bloglovin

{\rtf1\ansi\ansicpg1252 {\fonttbl\f0\fmodern\fcharset0 Courier;} {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red85\green85\blue85;\red255\green255\blue255;} \deftab720 \pard\pardeftab720\sl400\partightenfactor0 \f0\fs24 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0 \outl0\strokewidth0 \strokec2 }