Kliande hårbotten & Mjäll, så får du bort det!

Mon, 9 September, 2013 16.10

Jag har många runt om kring mig som lider av kliande hårbotten och mjäll och tänkte därför tipsa om hur vi gick till botten med detta.

1. Produkter

Head & Shoulders för känslig hårbotten fungerar bäst.

Efter att ha provat alla receptbelagda medel, kortisonlösningar och fungoral  så visade det sig att den produkt som de flesta rapporterat att ha fungerat för att lugna och till och med få bort mjäll, är Head & Shoulders. Så börja med att byta ut till detta.

Produkter med tjära, sortofcoal.com

Detta doftar kanske lite annorlunda men många tycker även att man blir avslappnad av doften för den har så starka SPA-associationer. Innehåller även kol. Neutralisear hårbotten och lugnar, och de två som testat säger att det fungerar bra med dessa.

Balsam-metoden

Den lite längre metoden är att helt sluta torka ut med schampoo och istället gå över till balsmmetoden. Det tar ett tag, och man kommer under cirka 2 veckor ha fett hår, men i slutändan är det värt det. Vilket gyllene tillfälle att testa på att ha en bakåtslickad frisyr, säger ni. Minsann, säger jag! Här finns ett superbra inlägg om detta: Balsammetoden.


2. Akut lindring & Husmorskurer

För att motverka kliande hår

Separera två ägg. Vispa gula och vitan separat och vänd sedan ihop dem och massera in i håret/hårbotten. Låt sitta 5 minuter och skölj sedan av.

För att motverka mjäll

Vispa ihop två ägggulor med  1 1/4 dl varmt vatten. Massera in i håret/hårbotten. Låt sitta 10 minuter och skölj sedan av. Skölj ytterligare en gång med 2 tsk vinäger i 2 1/4 svalt vatten.

Teatreeolja

För att lindra och behandla kliande hårrbotten så är Teatreeolja en naurlig hårterapi som hjälper väldigt bra. Spä ut oljan med lite vitamin E olja och massera in i hårbotten. Sov med det och skölj ur morgonen efter. Upprepa detta 2 gånger i veckan.


Huvudhårets rotceller är extremt känsliga så tänk även på att de påverkas väldigt mycket av kostförändringar, hormoner, stress, väder samt om du tvättar håret i för varmt vatten. Så stressa mindre, använd rätt produkter, sänk tempreaturen på vattnet och unna dig några hemma-behandlingar då och då. Stort lycka till!* Obligatoriska fält

Sat, 1 March, 2014 11.57
Matilda
Var väldigt försiktig bara när du använder head and shoulders! Det är väldigt giftigt mot naturen! Och att det verkligen är mjäll du har, för annars får du mjäll av det schampot! Ibland kan man misstänka mjäll fast det är torrbotten eller helt vanlig hudsvamp! Vill bara få fram att man ska vara försiktig med sådana schampon! =)

Mon, 9 September, 2013 16.21
Anonym
Lidit länge av mjäll och inget hjälper , varken mjäll shampoo eller receptbelagda medel. Känns bra med ett litet hopp att greppa vid och ska nu ge mig på att försöka göra hårbotten glad på andra vis och mer naturligt. tjär-produkter har jag aldrig hört om men ska testa det och balsam-grejen och så skriver jag om det hjälpte. Tack i alla fall för dina råd
Mon, 9 September, 2013 16.29
Paula .
Ja, testa och se om detta hjälper så du en gång för alla hittar rätt metod. Lycka till!

ANNONS
Till bloggens startsida

MakeupKonstnär & KonstnärLogga in