Pro-Paletter

Thu, 19 September, 2013 10.18


Mina bästa tips som makeupartist är att ha ordning och reda samt vara renlig och ta hand om sina verktyg och produkter.

Ett sätt att göra detta är att sluta låta ögonskuggorna skramla runt i väskan och istället lägga över dem i paletter som dessutom gör att de inte går sönder lika enkelt. Det har pratats en del om diverse paletter här och där så jag bestämde mig för att testa några som jag hört mest om. Här är två av mina favoriter:


MaKEUPGEEK, Z-PALETTE


Tror ändå att dessa är mina favoriter. PRO-varianten är störst och bäst för mina behov (men finns även small och large). Ni hittar de på deras egna hemsida, här! (130-200 kr)

 

                      

  

 Japonesque

Superpris och lätttillgängliga. Funkar riktigt bra Ni hittar dem på svenska återförsäljaren eleven.se, här! (149kr)

makeup palette makeup palett
ANNONS

Inspiration Animatronics

Mon, 16 September, 2013 14.30

En vän la upp denna på FB och jag blev så otroligt inspirerad, så tänkte dela med mig av denna magi till er med. Titta och njut!
Nagelkonst på sin allra mest grundläggande nivå:)

Tue, 10 September, 2013 16.13


Vet inte var jag såg något liknande (har för mig att jag såg någon orange variant på fashion week?), men det här fanns i huvudet när jag skulle piffa till naglarna lite. Eller snarare öva på några olika varianter och samtidigt dölja mina icke skötta naglar.

1. Målade först två lager av vanligt negellack i valfri färg. Jag valde "tant-beige", ni vet den där lite mörkare beigetonade färgen som man oftare än gärna ser på gammelgummorna. Men till detta tyckte jag den kunde bli cool.

2. Sedan tar du antingen en smal nagellackspensel om du har det eller en tunn eyelinerpensel eller om det, som i mitt fall, redan är en tunn pensel tillhörande nagelacket så går det bra att använda den. Utgå från botten och måla utåt för att skapa en avsmalnande effekt på topparna. Detta steg tog cirka 1-2 minuter per hand bara. 

Superlätt och så ser det mer avancerat ut än vad det verkligen är. Perfekt när du har ont om tid på plåtning exempelvis och modellen redan har en grundfärg på.Kliande hårbotten & Mjäll, så får du bort det!

Mon, 9 September, 2013 16.10

Jag har många runt om kring mig som lider av kliande hårbotten och mjäll och tänkte därför tipsa om hur vi gick till botten med detta.

1. Produkter

Head & Shoulders för känslig hårbotten fungerar bäst.

Efter att ha provat alla receptbelagda medel, kortisonlösningar och fungoral  så visade det sig att den produkt som de flesta rapporterat att ha fungerat för att lugna och till och med få bort mjäll, är Head & Shoulders. Så börja med att byta ut till detta.

Produkter med tjära, sortofcoal.com

Detta doftar kanske lite annorlunda men många tycker även att man blir avslappnad av doften för den har så starka SPA-associationer. Innehåller även kol. Neutralisear hårbotten och lugnar, och de två som testat säger att det fungerar bra med dessa.

Balsam-metoden

Den lite längre metoden är att helt sluta torka ut med schampoo och istället gå över till balsmmetoden. Det tar ett tag, och man kommer under cirka 2 veckor ha fett hår, men i slutändan är det värt det. Vilket gyllene tillfälle att testa på att ha en bakåtslickad frisyr, säger ni. Minsann, säger jag! Här finns ett superbra inlägg om detta: Balsammetoden.


2. Akut lindring & Husmorskurer

För att motverka kliande hår

Separera två ägg. Vispa gula och vitan separat och vänd sedan ihop dem och massera in i håret/hårbotten. Låt sitta 5 minuter och skölj sedan av.

För att motverka mjäll

Vispa ihop två ägggulor med  1 1/4 dl varmt vatten. Massera in i håret/hårbotten. Låt sitta 10 minuter och skölj sedan av. Skölj ytterligare en gång med 2 tsk vinäger i 2 1/4 svalt vatten.

Teatreeolja

För att lindra och behandla kliande hårrbotten så är Teatreeolja en naurlig hårterapi som hjälper väldigt bra. Spä ut oljan med lite vitamin E olja och massera in i hårbotten. Sov med det och skölj ur morgonen efter. Upprepa detta 2 gånger i veckan.


Huvudhårets rotceller är extremt känsliga så tänk även på att de påverkas väldigt mycket av kostförändringar, hormoner, stress, väder samt om du tvättar håret i för varmt vatten. Så stressa mindre, använd rätt produkter, sänk tempreaturen på vattnet och unna dig några hemma-behandlingar då och då. Stort lycka till!Pricken över i´t!

Sun, 8 September, 2013 19.27

Testade en look lite snabbt. Gillar ni? :)


makeupkonst minmakeupartist.se
ANNONS

MakeupKonstnär & KonstnärLogga in