Klickade precis hem dessa ögonskuggspaletter!

Fri, 30 August, 2013 14.17

Hittade dessa nya paletter från Nelly.com och blev sugen på att testa. Har nämligen hört mycket bra om dem från kollegor och så är det ju superbra pris på dem också. 349 kr styck bara.
De är från Smashit och den översta innehåller 28 st högpigmenterade matta mineralögonskuggor...

           makeup palett tips

och denna har istället skimriga mineralögonskuggor. Klicka på bilderna för att hitta till dem inne på Nelly.com. 

    makeupartisterANNONS

Wow-inspiration

Thu, 22 August, 2013 14.53

Men alltså.. Hur snygg är inte denna look av makeupartist Francesca Tolot på Beyoncé då!! Helt magisk editorial i tidiningen Flaunt (juli-nummer). Var bara tvungen att visa er den här underbara inspirationen. 
Tillbaka till verkligheten... På riktigt nu

Wed, 21 August, 2013 13.46

Det här är egentligen min andra vecka tillbaka från semesterbubblan, men det är inte förrän nu jag känner att rutiner börjar komma tillbaka. Har betat av mail-inboxen och satt igång arbetet med att komma ikapp allt arbete som halkat efter pga av semester. 

Det är nog för övrigt det som är det jobbigaste med att vara egen företagare utan personal som kan ta över när man är borta. Att om man ska kunna ta semester så innebär det att ens arbete faktiskt stannar av vilket för med sig att det blir rätt mycket att komma ikapp med. Nu har jag visserligen inte kunnat vara helt ledig utan har ändå fått jobba nga timmar om dagen men är ändå mycket att jobba ikapp nu.

Så nu när det är back to business för de flesta och många kan behöva lite inför höst-inspiration tänkte jag bjuda på ett litet makeuptips till alla som ska lägga brudsminkning i höst..


Sminktrend för bröllopssminkning hösten 2013.

I vanliga fall brukar jag inte vara ett stort fan av att följa trender när det gäller just brudsminkningar, men just denna trend tycker jag är supersnygg och det gäller just att matcha mörka hösttoner på ögonskuggan med en mörk ton på läppstiftet.

I vanliga fall brukar jag med fler ofta matcha mörkare läppar med ljusare ögonmakeup eller tvärtom för att det inte ska bli "för mycket". Men om du skapar denna look rätt så blir det så utomordentligt snyggt. Allt du behöver tänka på är detta:


1. Skippa eyelinern.

Använd istället kajal som du sedan dessutom pudrar ögonskugga på så det blir en mjuk och romantisk look.

2. Skippa ljus skimmerskugga under ögonbrynen

Ett säkert kort till att förstöra en sminkning och göra att det ser översminkat ut är att lägga ett ljus skimmer under ögonbrynen. Såå osmickrande och fult tycker jag. Ta istället din concealer och lite löspuder där, så blir det en naturligare highlighter och ögat få sig ett snyggt lyft .

3. Matcha sminkningen med en enklare håruppsättning.

När sminkningen är lite mer intensiv och mer fashion så tycker jag att ett enkelt knep att få det att se sådär perfekt ut är att matcha det med en superenkel frisyr. Gärna uppsatt och åtstramat.

4. Använd en mörkare skugga i en ton som gör att din ögonfärg lyser riktigt ordentligt.

Olika nyanser på skuggan får olika färger i dina ögon att komma fram. Här vill jag inte komma med pekfingret och säga exakt vilka färger som passar till vilken ögonfärg för ett sådant specifikt schema finns egentligen inte. Det är så himla mycket som spelar in (andra färgstänk i ögonen, hårfärg, hudton osv.) så du måste helt enkelt prova dig fram och se vilken nyans som du tycker att dina ögon ser snyggast ut i. Ta bilder i de olika nyanserna så du kan jämföra ordentligt och så ser du hur det kommer se ut i dina bröllopsbilder sedan. Däremot så finns det vissa färger som BRUKAR fungera fint med vissa ögonfärger så dessa kan jag såklart tipsa om..

Till denna look så tycker jag att alla ska utgå från en riktigt mörk chokladigt brun skugga. Sedan kan du testa andra för att se vad just du passar bäst i.

Ljusgröna ögon kan exempempelvis sedan testa en antingen auberginefärgad skugga eller en koppartonad skugga och se vad som händer med dina ögon.

Bruna, brungröna eller hasselnötsfärgade ögon kan testa en skugga som har röda pigment i sig eller en skugga som går mot det mer skogsgröna hållet.

Blå ögon kan testa en aubergintonad brun skugga eller en som går åt det mer mörkgrå hållet

Gråmelerade ögonbrukar det vara väldigt läckert med den chokladiga, men testa även hur det förändras när du suddar in med en svart eller grå skugga.

Mörkbruna till nästan svarta ögon ska helt klart testa att lägga på ett färgat skimmer på den varma chokladtonade skuggan. Förslagsvis koppartonat, aubergin eller grön (fortfarande jordiga nyanser som gäller för denna look).


5. Matcha läppstiftet med skuggan

Om ögonskuggan är varm ska du också ha en varmare ton på ditt mörkröda läppstift men om skuggan har en lite kallare ton i sig ska den mörkröda läppfärgen skifta åt det lite kallare aubergin-hållet snarare.


Såhär snyggt blir det: 
ANNONS

MakeupKonstnär & KonstnärLogga in