Varför luktar brun utan sol som det gör?

Fri, 24 April, 2015 21.32

Jag har provat många brun utan sol produkter genom åren. Tjusiga märken som Lancome och Dior (som jag tyckt har varit bäst. Dior hade jag som mitt ansvarsmärke de år jag arbetade på Åhléns kosmetik), apotekets har jag provat och ja...you name it. De flesta har givit ett fint resultat men alla luktar ju så, vad ska jag säga- härsket? Varför har jag undrat. Först idag (varför inte förr?) googlade jag och har fått svar på frågan:

Det spelar ingen roll hur gott produkten luktar i sig själv. Den där "brun utan sol" lukten kommer från den kemiska process i din hud när sockret i huden karamelliseras (?) så att du blir brun. Så nu vet vi. Det spelar ingen roll. Det luktar som det luktar. 

Men det är ju typ så här man vill se ut. Fräsch liksom, som på bilden. Visst?

Makeup: Jag. Foto: Aleah L Stanbridge. Modell: Therese Windahl.

Det finns dock några saker ni ska tänka på för att få ett så fint resultat som möjligt. Skrubba, peela eller torrborsta ansikte / kropp före användning av brun utan sol för att slippa ojämnheter. Smörj in dig med din vanliga fuktcreme innan, så att det inte finns några torra fläckar. Vänta en stund, smörj sedan med din B.U.S. De där torra områdena i huden blir mörkare än den övriga huden av brun utan sol nämligen. Och smörj noga med "b.u.s" cremen. Inte "lite grann här, lite grann där". Inget "duttande".

TVÄTTA HÄNDERNA när du har smörjt klart. Annars blir du jättebrun mellan fingrarna.

Lycka till nu! : )


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Instagram: makeupartistnina.v.vallo

Hej och välkommen ! : ) Här kommer du att kunna läsa om, och se bilder på vad jag gör i mitt frilansande som makeupartist.
Jag utbildade mig på International Makeup Center i Stockholm 1998.
Jag älskar att ta fram den speciella skönhet som alla besitter, med hjälp av makeup.
Förutom makeupartist är jag även mamma, maka och matte till en labrador : ).Logga inInstagram @makeupartistnina.v.vallo
Follow @makeupartistnina.v.vallo at instagram.com