Dagbok

Tue, 30 June, 2015 22.22

Många tror, och det förstår jag, att detta yrke är väldigt ytligt. Det handlar om det yttre, om smink, om skönhet. Det stämmer. Det är det yttre jag är och "petar" på.

Men jag vill ge er några inblickar i mitt jobb de senaste dagarna.

29 juni: Provmakeup för en brud som ska gifta sig den 15 augusti. Har aldrig träffat kvinnan. Hon hade googlat "makeupartist Västerås" och hittat mig här. Hon kom hem till mig : ). Vi pratade om hennes stora dag, hur hon vill se ut, hur hennes klänning, blommor och hår kommer att se ut (hon visar mig bilder). Jag sminkar henne. Hon säger att hon litar på mig och vill inte se sig själv i spegeln förrän jag är klar. När jag är klar får hon se sig i spegeln. Denna stund är ju magisk haha. Hon blir lyrisk över att hon är så vacker. "Vilka stora ögon jag har" . "Vad snygg jag är" ... Jag får gåshud. Hon får gåshud. Jag får en kram. Någon timme efter hon åkt härifrån får jag ett sms om hur nöjd hon är med makeupen. Jag sover gott. Kärlek.

30 juni: Runt kl 08.00 får jag en förfrågan av en fantastisk fotograf att vara med som makeupartist på en bohem/chic plåtning i sommar. Jag har blivit rekommenderad av en god vän till mig visar det sig. Man ska alltid vara snäll. Och noggrann! Det lönar sig. Då blir man omtyckt och rekommenderad. TIPS FRÅN COACHEN! 

Senare på eftermiddagen. En underbart god vän till mig har beställt en klänning från nätet inför den plåtning vi ska göra imorgon. Jag ska sminka. Hon fixar sitt hår för det är hon bra på. Jag fotar. Och min man Martin fotar också. Många fina bilder kommer det att bli.

 1 juli: Ska sminka och fota min älskade vän. För att hon vill känna sig fin helt enkelt.

2 juli: Min och min mans vän kommer hit för att bli sminkad av mig. Fotad av (min man ) Martin. Bilderna kommer att användas till hans profilsida för "Statister.se"  typ. Vet inte vad sidan heter.

Låter det som ett kul liv?

Kram <3


ANNONS

Makeup, foto och redigering : )

Tue, 30 June, 2015 20.49

Jag tycker om att fota och älskar att redigera mina fotografier. Tycker det är så kul att ändra stämning i bilder med hjälp av färger och skuggor. Observera att jag gör det bara på kul- är en amatörfotograf! Här är min vän Therese i en makeup gjord av mig. Hon skulle på fest, och jag passade på att plåta henne lite innan hon gick. 

Kalla, vackra färger fick det bli i bilden... 


Avslutningsbal, tonåringar.

Fri, 19 June, 2015 19.31

För ett par veckor sedan sminkade jag dessa vackra töser på 16 år som skulle gå på avslutningsbal. Bal är ju en "elegant" tillställning så jag valde att lägga makeuper som var svala och skira, och som passade på unga tjejer. Det blev många fniss och typ etthundra selfies när jag var klar med dom : )

Som två filmstjärnor. De skulle faktiskt få gå på en röd matta utanför Stadshotellet i Västerås där balen hölls. Så fina tjejer!


Att sminka en fot : )

Fri, 19 June, 2015 19.11

Igår kväll var jag så sugen på att skapa något, men ville inte bara sminka "som vanligt". Så jag skapade en kvinna på min mans fot med hjälp av smink, mina hårextensions, sjalar och kepsar. Martin ställer alltid upp : ). Jag tycker hon blev vacker trots sin avsaknad av hak - och käkparti. Vad tycker ni?

Bilderna blev galet stora här , men det är som det är...

Skapelseprocessen.

Som en liten spådam...

Ingen haka över huvud taget, men fin ändå...ANNONS

Instagram: makeupartistnina.v.vallo

Hej och välkommen ! : ) Här kommer du att kunna läsa om, och se bilder på vad jag gör i mitt frilansande som makeupartist.
Jag utbildade mig på International Makeup Center i Stockholm 1998.
Jag älskar att ta fram den speciella skönhet som alla besitter, med hjälp av makeup.
Förutom makeupartist är jag även mamma, maka och matte till en labrador : ).Logga inInstagram @makeupartistnina.v.vallo
Follow @makeupartistnina.v.vallo at instagram.com