Zombier på Island - Dag 13

Wed, 25 September, 2013 12.31

Lördag, sista arbetsdagen på detta projekt.

Kl 7.30 börjar dagen. Denna dag var fullproppad med statister då det var lördag och många ungdommar var lediga. Vi fick in en drös med otroligt långhåriga män som varit extras i Game of Thrones så det var bara att sätta igång att fläta igen, så de slapp att få håret ner över ögonen i maskerna. Våra strumpor som de haft under har det varit en otrolig åtgång på och de sitter inte alltid kvar så flätningen är en snabb och bra lösning.

Sen var det bara att packa ihop saker för att ta sig snabbt ut på sett och kolla att alla såg bra ut när insp började. Vi hade en stand in för en av huvudrolls zombierna. Han är brutalt stor men vår stand in som också var vår platsansvarige var större. Masken spräcktes på plats just när vi skulle börja filma men det löstest snabbt med nylonstrumpa och telesis lim (då det var formlatex mask).

Efter lunch så blev det snabba vändningar då jag hamnade på 2unit. De var otroligt dålig kommunikation och jag hade ingen radio (vilket inte skulle ha spelat någon roll då de ändå bara pratar isländska), men jag fick springa ut till platsen som vi skulle vara på då ingen kunde köra mig. Han precis kasta mig upp på pansarvagn och bättra på stuntkillarna som skulle slås på pansarvagnen innan de måste åka. Sen for det fram och tillbaka på vagnen och slogs. På grund av brist i kommunikationen så var det ingen från varken kostym eller smink där så jag tog hand om det också. Vi bytte lokation, brist i kommunikation, blev körd till fel ställe, fick springa runt och leta dem, ingen visste var det var....humor. Så det blev en del rutspringande denna sista dag.

Sista dagen med Herzog

Tack vare att vi var ganska många på vår avd så kunde några st packa ner allt under dagen så vi var ganska snabba därifrån. Jag tror vi for runt 20.30 tillbaka till Reykjavik.

Alla i teamet fick en passarväska av vår lysande chef Steinar. Så snäll och go människa han är.


Sen var det bara att fara hem och byta om för att ta en efterlängtad runda med majoriteten av hela teamet i Reykjaviks nattliv.

Kul att ni tagit er tid att följa med mig på mitt äventyr. Det kommer mera....

En dags ledighet gav mig möjlighet att se lite av Islands natur. Vilka färger, vilken natur...* Obligatoriska fält

Fri, 27 September, 2013 9.11
MinMakeupartist
Vilket fantastiskt arbete du gjort. Och vilken underbar miljö du fått arbeta i dessutom! Läckert!
Fri, 18 October, 2013 0.13
Madelene Söderblom
Jag verkligen älskar mitt jobb och är så tacksam för vad jag får uppleva. Miljön här på Island har varit något utöver det extra.

Wed, 25 September, 2013 20.33
Marc
Hur ball som helst!
Fri, 18 October, 2013 0.18
Madelene Söderblom
Jag kan inte mer än hålla med dig Marc. Men man får inte glömma att det är hur mycket arbete som helst som ligger bakom ett sådant här projekt. Kul att det uppskattas

Wed, 25 September, 2013 16.54
Carla
Har varit så spännande att följa hur en maskör arbetar på riktigt:)
Fri, 18 October, 2013 0.16
Madelene Söderblom
Hej Carla. Kul att du har tagit dig tid att följt med på mitt äventyr. Varje jobb är unikt och det kan variera otroligt mycket.

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in