Zombier på Island - Dag 12

Sat, 21 September, 2013 2.01

Fredag - näst sista arbetsdagen

Vi hade sovmorgon i morse till 7.30 eftersom det var 1h övertid igår. I det flesta länder finns det lagar att man måste vila ett viss antal timmar innan man jobbar igen. Det brukar dock inte gälla för vår avd. Jag hade jobbat länge innan jag fick reda på det. Mask och kostym brukar oftast kommer först och gå sist.

Åter igen en dag med mycket statister ca 120. Några masker blev inte rengjorda kvällen före så vi han göra rent dem precis till dess att alla kom. Åter igen mycket flätning av hår men i övrigt mycket lugnare än dagen innan. Jag och Steinar tog second unit där det var mycket spec riggningar med blod och kroppsdelar som skadades, mycket tidskrävande men roligt. Dessutom har solen strålat på oss nästan hela dagen.

Efter lunch gick jag över till bytte jag med Aina och gick över till first unit där det var dags för en av filmen sista scener. Nu börjar man bli så varm i kläderna att allt flyter på bra och så ska man sluta. Känns inte alls bra. Jag vill ju stanna kvar och fortsätta. Det skulle ha varit sista dagen men för mig idag men blir kvar en dag till. Det är lika många statister imorgon igen och jag är gärna med en dag till.

Sent på eftermiddagen så blir det en snabb ändring och jag följde med Steinar upp i smink logen för att snabbt lösa ett oväntat maskproblem. Filmteamet har kommit på att det vill ha en blid till på en tidigare scen som de inte tänkt på och vill då ha en uppskuren hals. Steinar fixar och trixar och har snabbt löst situationen genom att klippa sönder olika färdiga lösdelar och gör att sår av dem som vi sminkade in.

Till vänster ser ni regisören Tommy Wirkola (hans senaste film var Hansel & Gretel: Witch Hunter) och till höger Steinar Kaarstein

Steinar en vår avdelnings chef, han är från Norge. Han har verkligen gjort ett kanonjobb på denna film. Han har nog sovit minst av alla, vissa nätter har han inte ens hunnit med det. Skulle gissa att han skulle behöva sova i minst en månad efter det här projektet. Men han har alltid ett leende på läpparna och är en riktig klippa. Jag är så glad att jag har haft möjligheten att få jobba för honom.

En lysande chef= Steinar

Dagen slutade vid nio när vi fått av alla masker och gjort efter arbetet. Därefter blev det mat och hem i säng. Imorgon är det min sista insp dag och vi flyttar ifrån Eyrarbakki och tillbaka till Reykjavik. Förhoppningsvis så hinner vi packa på dagen så vi kommer iväg i tid i morgonkväll.* Obligatoriska fält

Sat, 21 September, 2013 11.23
Branschbloggen
Vilket fantastiskt jobb ni utför! Otroligt spännande att följa ditt arbete här.
Fri, 18 October, 2013 0.11
Madelene Söderblom
Och vad fantastiskt roligt jobb vi har. Kul att det uppskattas :)

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in