Zombier på Island - Dag 10

Thu, 19 September, 2013 1.08

Ons dag 10

Var på jobbet kl 6.30 vilket var sminktiden för alla. Till saken hör oftast att om det står 6.30 på schemat betyder det att personerna kommer 6.30 till plats och sedan skall det kläs av och drickas kaffe, ätas smörgåsar, röka mm. Vilket gör att de inte sitter i sminkstolen 6.30. Kommenderar att man lägger på lite extra på sminktiden just pga att det lätt blir så här, så behöver man inte känna sig stressad.

Nu var vi många idag så det gick fort när vi äntligen kom igång. Stuntkillarna som oftast är i närbilden när det är fighting scener ska ha linser inne först av vår linsteckninker innan vi sminkar dem fick idag gå till set först för att rep, sen skulle de tillbaka för att få linser och smink. I lite kaotiska stämning som lätt blir när det händer mycket så blev de aldrig iväg släppta utan när jag kom på plats så var de osminkade runt ögon och det hade redan börjat sminkas. Men det fixades snabbt till och för hoppningsvis så syns det inte sen. Vi har ett helt fantastiskt gäng statister från Island och ett skönt stunt team från norge. Det är skit kallt, blåser, de har helmasker och svettas, fryser ser dåligt och kämpar på. Det är lätt att man glömmer vilket viktigt jobb statister har och det är viktigt att de också bli sedda och omhändertagna även om de inte är i närbild framför kameran. Jag försöker oftast ta så god hand om dem som jag kan. Självklart så är de som är framför kameran och syns mest viktigast men när vi är så många som vi är på plats nu så har man tid att ägna åt alla vilket är väldigt roligt. Mitt problem är bara att jag har lite svårt med alla namn speciellt när det är på Islänska samt att jag ser dem i olika masker hela tiden och sen när det tar av dem så har jag ingen aning om vilka som är vilka.

Skrev igår om hur vissa material ibland kan bli väldigt blanka vilket också kan uppstå i ansiktet som alla vet. Att hela tiden pudra är ingen bra ide och om man har lösa delar kan det lätt se plastigt ut och dör lite när man pudrar. Det finns då olika krämer som är antishine som man lätt kan dutta eller pensla på ett tunt lagerav. Här är några av mina favoriter

                          


Idag har vi haft en helt otroligt fin dag vädermässigt, tror dock att jag har bränt mig lite i solen. Har haft problem tidigare ang starka kalla vindar som sliter på huden i ansiktet (windburn). Om någon har tips på hur man skyddar huden mot stark och all vind så tar jag hjärtligen emot det.

Imorgon blir återigen en mycket tidig morgon, fullt crew både framför och bakom kameran och det ska bli skit väder med vind och regn. Kul med full rulle igen men ej så roligt med skit väder.


* Obligatoriska fält

Thu, 19 September, 2013 12.28
Kim Ikonen Jennings
Låter tufft och roligt samtidigt! You go girl! Jag hade på mig ett tjockt lager av Lancómes - feta kräm i tub - Nutrix i ansiktet när jag skulle lära mig åka slalom uppe i finländska fjällen där det var -40 grader och blåste mycket. Det funkar men svårt att få tag på on location på Island kanske ;) annars skulle jag prova vaselin, lite äckligt men skyddar absolut! "Apply petroleum jelly to your skin to protect it from harsh wind. This locks the moisture inside and acts as a barrier against drying and burning wind gusts. You can also use petroleum jelly to soothe your skin after you've already gotten windburn." länk: http://www.ehow.com/how_2104072_protect-skin-from-wind.html
Thu, 19 September, 2013 17.52
Madelene Söderblom
Tack snälla du för det. Ska se vad jag kan få tag på.

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in