Zombier på Island - Dag 9

Wed, 18 September, 2013 0.46

Idag klev jag upp och var på jobbet 5.30 för att vara med på insminkningen som Lufeng och Mike Elizalde gjorde på sin karaktär. Alla masker vi använder oss av är gjorda i silicon men Mikes var gjord i formlatex. Det är som ett mjukt skum som bakas i ugn och blir som skumgummi. Deras mask är väldigt uppbyggd och tjock på vissa ställen vilket gör att den kan bli väldigt tung. Nackdelen är att man bara kan använda masken 1 gång för de tunna kanterna rivs sönder när man sminkar av den. De hade en stor bakdel med hals och nacke som håret var punchat i som de återanvände en gång, men själva masken i ansiktet gick sönder så den har de en ny för varje dag. Man kan alltid lära sig nya saker och det var roligt att få se hur de jobbade och vad de använde sig av.

Fördelen och nackdelar:

Silikon är att det blir ganska transparent men lätt blankt. Man kan limma med siliconen vilket gör att bitarna kan återanvändas eftersom det bara bygger några mm. och går snabbt att sminka av. Men det kan vara svårt att få någonting att fästa i det svårt att laga, det kan bli tungt och väldigt varmt för den som bär den och som jag nämnde tidigare så är det också lätt att siliconet svettas olja vilket också kan ställa till problem.

Formlatexet blir opakt och ser väldigt platt och matt ut, mattheten löser man ju lätt med lite produkter på ytan för att få upp glansen, men formlatex är lättare att använda och andas bättre än siliconen.  Det finns en massa olika för och nackdelar med de olika materialen, det gäller bara att veta när man ska använda vad och självklart vad man själv tycker om att använda. Lång tillverknings process som lätt kan kollapsa och man måste ha spec ungn. 

Material: Formlates (Varmskum)               Material: Silicon

Mask: Madelene Söderblom                        Mask: Kaj Steveman                  

                                         

Gelatin kan man lätt göra hemma och går att gjuta om. Det är också transparant och är jättefint till mindre delar tex näsor.

Formlatex är inte som de latexmaskerna som man kan köpa på tex buttriks. De är gummimasker som är hårda och orörliga och inget man sminkar in i ansiktet det rör sig inte normalt.

Alla lösa delar sminkas in på varenda mm där de sak sitta. Fuskar man så blir det luftbubblor och masken eller delen rör sig inte som skådespelarens ansikte.

Hur som helst, ska inte nörda in mig för mycket i det nu.

De andra kom ca 1 h senare och ett tag därefter var vi i full gång med att sminka. I stort set lika som dagen innan. 2 turistzombier som skulle vara med i närblid och en del bakgrunds figurer. Väldigt lugnt med andra ord. När vi var klara var det bara att återigen klä på sig lager på lager och ut på set. Idag slog min trötthet till så jag var seg innan lunch men kom igång igen efter lunchen. Vi håller fortfarande på med fight scenen. Det är mycket koreografi och effekter så det tar sin tid men det är roligt och kommer nog bli bra i slutänden.


* Obligatoriska fält

Wed, 18 September, 2013 19.47
Ryck
Häftigt med alla material. Shit va man måste vara insatt för att veta när man ska använda vad. En hel vetenskap!
Fri, 18 October, 2013 0.07
Madelene Söderblom
Det är underbart. I detta yrke kan man aldrig påstå att man kan allt. Det finns alltid nya material och nya tekniker.

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in