Zombier på Island - Dag 7

Mon, 16 September, 2013 0.40

Dagen började inte bra när det blivit fel i kommunikationen och vi var på plats kl 6.00 vilket visade sig vara 1,3 h för tidigt.

Det var mindre statister denna dag vilket borde göra det lugnar. Jag och Jemma limmade in och sminkade in de 8 ryska närbilds zombierna. Därefter anlände 8 tyska nazist zombier som efter de fått linser behövde sminkas in runt ögonen. De skådespelare som fått sina masker insminkade i den andra studion anländer får linser, så sminkar jag in deras ögon.

Det visar sig att det är 2 insp team idag. Jemma försvinner med det ena. Steinar och Adam med det andra som har mycket blod, inälvor och andra lösa delar från kroppar. Andy och Tono har sin sidkick zombie + hans stunt som de tar hand om och jag står nu själv med en sminkning som har 8 lösar delar som skall sminkas in. Hade varit skönt med lite hjälp men det går bra, (tar bara lite längre tid). Mitt i sminkingen kommer det in en stuntdubbel som skall snabb sminkas och se ut som mannen i min stol med alla lösa delar. Andy hoppa in och hjälper mig med det och sedan hjälper han mig med att färdigställa min sminkning.


Springer därefter iväg på lunch där jag tränger mig förbi hela matkön för att få mat snabbt för att sedan springa tillbaka till sminklogen och sätta igång igen. Det är väldigt sällan man får hela luncher i det här yrket. När alla andra har ätit färdigt och det är dags att börja så är det ju bra att vi på vår avdelning har gått igenom alla som skall vara framför kameran. Så att det bara är att sätta igång. Denna gång var det att limma in och bättra på sminket av närbilds ryssarna igen. samt gå igenom tysk zombierna.

Jag och Andy blir kvar på standby i sminklogen och kommer aldrig ut på set denna dag. När de båda teamen kommit igång så kommer det 2 närbilds turist Zombier som skall ha lite lösa delar och sminkas och därefter kommer det 8 bakgrunds turist zombier som även de ska snabbsminkas.
När jag äntligen sätter mig en stund för att pusta ut och rengöra penslar så kommer min tidigare sminkning med alla de lösa delarna tillbaka med blod från topp till tå och behöver rengöras från allt blod för att sedan gå tillbaka till set för att blodas ner bara lite och fortsätta filma.

Därefter börjar en efter en att ramla in för att sminkas av. Plötsligt är hela sminklogen fylld med zombier som vill ut ur sina masker och snabbt iväg. Som tur var kommer alla kollegor tillbaka så det går ganska snabbt.

Jag har suttit 3 gånger på hela dagen men då för att göra rent borstar. Klockan är nu 20.00 jag är helt slut, sprängande huvudvärk och inte klar i huvudet,  jag som trodde den värsta dagen var igår. Värre än så här kan det inte bli (hoppas jag), men fast det har varit en hektisk dag så har den varit skitkul. Men det tar helt klart på krafterna.


* Obligatoriska fält

Mon, 16 September, 2013 20.07
Guddotter
Du är grym! Men snart får du komma hem för jag saknar dig här hemma!
Fri, 18 October, 2013 0.05
Madelene Söderblom
Tack fina du.

Mon, 16 September, 2013 11.00
Kajsa
Hade ingen aning om att masköryrket kunde vara så utmanande. intressant med lite "riktig" inblick i hur en arbetsdag ser ut för man tror ju lätt att det bara är lyx å flärd:)
Fri, 18 October, 2013 0.04
Madelene Söderblom
Hej Kajsa. Det är oftast mycket jobb men under just denna film var det lite extremt. Som maskör kommer man först och går sist och nu hade vi så mycket spec Fx som tar lång tid. Det här med glamour och lyx är väldigt sällsynt. Jag skulle dock säga att lite av lyxen är att få se så många otroliga insp platser som man får uppleva och otroligt härliga människor man möter. Det är lite vad man gör det till ;)

Mon, 16 September, 2013 10.11
Erik
Kul läsning!!
Thu, 17 October, 2013 23.57
Madelene Söderblom
Kul att du uppskattar det.

Mon, 16 September, 2013 8.46
Branschbloggen
Wow, bra jobbat! Låter fantastiskt spännande men också väldigt utmanande. Se till att få lite sömn också:)
Thu, 17 October, 2013 23.56
Madelene Söderblom
Som frilansare får man sova mellan jobben och jobba så mycket man kan när möjligheten ges. Glädjen med jobbet ger mycket mer energi än vad man kan tro.

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in