Zombier på Island - Dag 6

Sun, 15 September, 2013 4.21

Så var det dags för det stora slaget.

Kl 6.00 är vi på plats, känns som det kommer att bli en helt kaotiskt dag.

4 st är kvar i Reykjavik i workshopen och sminkar tyska natzi zombier. Jag + 3 sminkar ryss zombier, 2 har en av sidkick zombi - en helt fantastisk mask som tar lång tid att applicera, samt Mick och Lo som har en stor rysk zombi vilket är en helt underbar mask. Derik som spelar den stora ryss zombien bar trollmasken i Hansel and Gretel witch hunter som Spectral Motion låg bakom. Derik är så stor,helt klart ett huvud över alla andra och bred, men sååå snäll och fin människa. Vi har också också samma regisör  på DÖD SNÖ 2  som på Hansel and Gretel Tommy Wirkola.
Lokation bussen var sen vilket vi hade räknat med och vi kom igång mycket senare än räknat.

Vi hade för dagen tagit in en extra tjej som skulle ta hand om bakgrund Zombis och vi kastade oss över närbilds ryss zombisar (om det nu är så att man kalla dem det).

Vi har en kille på plats som bara tar hand om linser, vilket väldigt många av våra statister och skådisar har. Han är lins expert och gör inget annat. Ögon och linser är inget man vill lekar runt med. Kan bli förödande om man inte vet vad man gör. Så det är jätteskönt att vi har honom på plats.

När ryss zombisarna är klara med linser, pullover maskerna, varav några som skall limmas in och alla skall få ögonen in limmade så skickas de ut på insp plats, därefter kommer nasist zombisarna, närblilds zombisarna har blivit in limmade i den andra workshopen men skall nu ha linser och sen målar vi in deras ögon och ev munnar. Sen kommer närbilds turisterna vilket skall ha lösa och sen bakrunds turister.

Jemma och jag ska sminka prästen med sina 5 lösa delar samt 3 nya men det är så mycket så Jemma kommer inte loss, vilket gör att jag får göra det mesta. Mitt i sminkningen tar vi en kort paus och vår skådis i stolen reser sig för att röra lite på sig och han nästan svimmar, vi är tvungna att tillkalla sjukvårdspersonal som är på set. Han får ligga på en soffa, dricka vatten och äta lite sötsaker tills sjukvårds personalen kommer. Det var svårt att avgöra vad det är som gjorde att det blev så här. Kan räcka med vätskebrist eller andra faktorer men efter ett tag så kan vi fortsätta. Det känns lite oroligt när sådant händer men det viktigaste är hälsan, sminkningen kommer i andra hand men jag var otroligt glad när vi kom igång igen. Som tur var kommer vår avd chef Steinar och hjälper till en liten stund för att hastigt slitas därifrån för att ta sig på plats när insp börjar. Andy hoppar då in som en räddande ängel fast hand egentligen är upptagen på annat håll, så det löser sig.

Jag är färdig med alla sminkningar till lunch och därefter är det tyskarnas tur. Bara kasta sig på alla som är med framför kameran för uppiffning efter lunch. Det betyder runt 70 statister samt skådisar, som tur är får jag upp alla på en rad, vilket är otrolig bra när man skall gå igenom många statister snabbt. Man tar bara en efter en och glömmer inte någon. Otroligt effektivt. Sen kommer ryssarna tillbaka. Det är samman lagt 145 statister samt ca 4-5 skådisar som vi är 4 st att hålla koll på, det är med andra ord stressigt.

Därefter är jag med på sett och kollar att allt är bra och funkar. Det är zombier överallt, bandvagnar och mycket blod, Härligt vad man får vara med om att uppleva. Detta yrke är otroligt roligt.

När dagen är slut skall alla sminkas av. Masker och verktyg skall rengöras och vi lämnar verkstaden kl 21,00. Dagen blev lugnare än jag trott. Allt flöt på bra och jag är nu helt slut i hela kroppen. Kvällsmat på det här och en öl känner jag att inte är helt fel innan jag dundrar i säng. Det var nog den värsta dagen, nu lugnar det ner sig. (Oj vad det skall visa sig att jag har fel)


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in